diğer bir konuya yazmıştım ama burada, asıl yerinde toparlayayım:
ahşap bir küp yapın, çıtadan olabilir. 60x60, 40x40, 80x80 boyu size kalmış.
yüzeylere aydinger kağıdı yapıştırın.
her dört yüzeye bakacak şekilde en az 40-50cm uzağına 100 lük sarı ampül koyun (yüzeyin büyüklüğüne göre ampül sayısını artırabilirsiniz.
fotoğraf çekeceğiniz cephe tam açık olmayabilir. sadece lensin ucu girecek kadar boşluk olsa da yeter.
böylelikle homojen bir aydınlanma kutusu elde etmiş olursunuz.
harici tetikleyici / 10 saniye gecikmeli çekim ile diyafram öncelikli modda çok güzel pozlama alabilirsiniz
çektiklerinizi makinede varsa öyle bir özellik raw (ham) çekin daha sonra ışık sıcaklığı ve ufak poz telafilerini, kayıpları çekim akabinde değiştirme olanağı elde etmiş olursunuz.
tepe flaşında homojen ışık dağıtmak için de difuser / softbox yapabilirsiniz.
ben kendim şunu yapmıştım:

gereken malzemeler:
oluklu karton karton 2.5 tl
yapıştırıcı 1.5 tl
aliminyum folyo 3 tl
a4 kağıdı / aynı boyda aydınger kağıdı
köşelerinden kıvırdığım karton kısmı saymazsam yaklaşık 18.5x27cm yüzeyi var ve işe yarıyor
Not: flaşın etrafını saran kısmı yapıştırıcı ile yapıştırmadım, bant ile sardım. size de aynısını tavsiye ederim, çünkü giriş kısmı arka kısmından daha geniş flaşın....
ayrıca
Mehmet Ali Özırmak isimli bir arkadaşımızın ışık kutusu / çadırı / lightbox çalışmasını ekleyeyim:
Uzun zamandır aklımda olan bi projeydi fakat aydınlatma olayına bir türlü çözüm bulamıyordum taa ki bu led spotları görene kadar (: Aslında ışık gücü çok yeterli gelmiyor fakat ışığı homojen dağıtıyor. Işık yetersizliğinide spot sayısını artırarak çözdüm, şu anda 5 spot ile f/7.1'de 125 ila 160 perde hızına erişebiliyorum fakat alttan aydınlatma için 1 adet daha spota ihtiyacım olacak. Kutu olarak kutu profil ve delikli sac kullandım aslında karton kutu ile çok daha basit yapılabilir ama ışıklar hareketli olsun istedim bu sayede tek yüzeye 4 adet spot bağlanabilir oldu. Kutu tam anlamıyla bitmiş değil alta cam kestireceğim ve fon tutmak için kıstırgaç kaynatacağım. Mesai bitimine denk geldiği için tam anlamıyla deneme fotoğrafları çekemedim kısmetse yarın sonuçları paylaşacağım.
Maliyeti biraz tuzlu oldu gibi spotların tanesini 42+kdv ye aldım geri kalanı benim imalatım zaten (:

sonuçlar: