Bıçak Sanatı - Forum

Bora Bıçak

Oğuzcan Yıldırım

• *
  • 11
  • Yer: ANKARA
Bora Bıçak
« : 14 Şubat 2012, 01:26:08 »
Bora bıçağımın ucundaki küçük kırık için siz değerli büyüklerimden yardım bekliyorum. ne yapmam gerek.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Bora Bıçak
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2012, 01:56:42 »
Bora bıçağımın ucundaki küçük kırık için siz değerli büyüklerimden yardım bekliyorum. ne yapmam gerek.
Bana kalırsa en kolay kurtarma bıçağın ucunun sırt kısmını biraz zımparalamak olurdu, zaten fazla bir kırık yok, taşlamaya veya ağza dokunmadan halledebilirsin. Yuvarlak büyükçe bir silindire, mesela düzgün silindir, kabartmasız filan bir mug'a 120 kum zımparayı sar, bıçağı bir mengenede tuttur, sırtı yukarı gelecek şekilde sonra tırtıkların oradan uca doğru zımparala, uçta zımparayı aşağı düşürme, aynı eğimi uzatarak devam ettir, bu sayede ucun yapısını yuvarlatıp körleştirmeden eski haline gelir... Ya da bir bileyciye uğra, taşta iki saniyede düzelir...

Kipmen Sanat web sitesi

Oğuzcan Yıldırım

• *
  • 11
« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2012, 02:11:22 »
Bora bıçağın ankarada bulunan firmasına gitsem yaparlar mı?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2012, 02:12:33 »
Yaparlar tabii...

Kipmen Sanat web sitesi

Oğuzcan Yıldırım

• *
  • 11
« Yanıtla #4 : 14 Şubat 2012, 02:59:23 »
Peki bıçağın orijinalliğinde bir değişiklik olurmu? Acemiliğimi maruz görün bıçaklar konusunda fazla bilgim olmadığı için öğrenmeye çalışıyorum.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #5 : 14 Şubat 2012, 11:13:28 »
Bora'nın yeri iskitlerde bence en sağlamı sen oraya götür, iş bitince farkı sen bile anlamazsın :) ücrette almazlar
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK