Evet, jiletli ustura değil de sahici bir ustura ile tıraş olmayı istediğimden dolayı dışardan mı bir tane getirtsem, kendim mi yapsam, yapsam olur mu diye düşünürken iki gün önce kendimi atölyede buldum ve elimde bir şablon ya da plan olmadan ustura yapmaya giriştim. Niyetim aslında usturayı AEB-L ile yapmak olduğundan bunu planlı programlı, ciddi yapmak istiyordum ancak hazır atölyedeyken biraz eğitim olsun, taşlamaya elim alışsın, sonrasında da ergonomisine bakayım diye Ck60 ile ustura yapmaya girişiverdim.
Bu usturayı 5 mm kalınlık 2,5-3 cm genişlikte bir Ck60 parçasını ve biraz da "epoksi levha"yı yani G10'u kullanarak yaptım. Keskinliğini ancak bu gün bir ustura seviyesine ulaştırabildiğimden artık yayınlayabileceğime kanaat getirip fotoğrafladım.
Isıl işlemden sonra sertlik tahminimce 58 HRC civarında olmuştur. Şalümo ile ısıttım, yağda su verdim. Yağları sileyim diye biraz kara sokup ovaladığıma göre sıkır altı işlem de tamam...

Sonrasında da iki kere yarım saat 170 derecede menevişledim.
AEB-L'den bir daha ustura yapmak için acele etmeyip bunu bir süre kullansam mı ne? Bu tatminkar bir ustura gibi geldikçe ötekini yapmaya üşenmeye başladım.
Neyse, gelsin fotoğraflar: