Bıçak Sanatı - Forum

3. Bıçağım

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
3. Bıçağım
« : 10 Şubat 2012, 02:02:57 »
Selamlar değerli dostlar bu aralar hızımı alamadım herhalde ,daha önce hazırlamış olduğum profillerden 2 şer 3 er adet kestirmiştim 2. bıçağın aynı olan profilden bir adet daha bu sefer balçaklı yaptım ,ahşap olarak ceviz kullandım en son aşamada ahşabı japon ile parlattım,bu yöntemi de yine siz değerli dostların anlattıklarından yola çıkarak uygulamaya çalıştım umarım başarılı olmuşumdur,kıymetli görüşlerinizi ve eleştirilerinizi yazarsanız çok memenun olurum.

Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: 3. Bıçağım
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2012, 02:21:56 »
3. bıçak için fazla iyi  :2up Hafif bir aralık var balçak ve kabza altlarında sanki, biraz daha kabza ve kuyruğun düzlemesine dikkat ederseniz bu problemi halledersiniz, onun dışında, çok hoş olmuş... Hadi bakalım, bir sonraki çalışmanızda balçağı biraz daha kısa tutarsanız çok daha iyi olacak gibi sanki, ama bu tamamen kişisel bir fikir tabii. Tebrikler  :2up :2up

Kipmen Sanat web sitesi

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2012, 03:19:04 »
3. bıçak için fazla iyi  :2up Hafif bir aralık var balçak ve kabza altlarında sanki, biraz daha kabza ve kuyruğun düzlemesine dikkat ederseniz bu problemi halledersiniz, onun dışında, çok hoş olmuş... Hadi bakalım, bir sonraki çalışmanızda balçağı biraz daha kısa tutarsanız çok daha iyi olacak gibi sanki, ama bu tamamen kişisel bir fikir tabii. Tebrikler  :2up :2up

Ustam çok teşekkür ederim sizin gibi bir usta sanatkardan bunları duymak çok güzel gerçekten :),söylediğiniz şeylere bundan sonrakilerde daha fazla dikkat edeceğim,yalnız kuyruğun düzlemesinden kastınız nedir anlayamadım ahşabı mı yoksa profili mi kastettiniz?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2012, 03:32:25 »
profili kastettim, taşlamayı yaptıktan sonra tüm profilin düzlüğünü ısıl işlemden sonra düz bir zeminde yapıştırılmış bir 120 kum zımpara kağıdının üstüne bıçağı yatırıp zımparaladığınızda ve bu işi aynı şekilde kabza malzemesi ve balçağın altı için de yaptığınızda hepsini monte ettiğinizde aradan ışık bile sızmaz olduğunu göreceksiniz, iyi hazırlanmış bir profil ve kabza birleşiminde hiç aralık görülmez. Bunun asıl önemi zaman içinde bu aralıklar zamanla nemi hapsedebilir ve o bölgeden kabza ve bıçağı yavaş yavaş çürütebilir. Estetik olarak farkedilmesi çok da önemli değil, ama bıçağın uzun ömürlülüğü açısından iyi bişeydir...

Kipmen Sanat web sitesi

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2012, 03:45:22 »
profili kastettim, taşlamayı yaptıktan sonra tüm profilin düzlüğünü ısıl işlemden sonra düz bir zeminde yapıştırılmış bir 120 kum zımpara kağıdının üstüne bıçağı yatırıp zımparaladığınızda ve bu işi aynı şekilde kabza malzemesi ve balçağın altı için de yaptığınızda hepsini monte ettiğinizde aradan ışık bile sızmaz olduğunu göreceksiniz, iyi hazırlanmış bir profil ve kabza birleşiminde hiç aralık görülmez. Bunun asıl önemi zaman içinde bu aralıklar zamanla nemi hapsedebilir ve o bölgeden kabza ve bıçağı yavaş yavaş çürütebilir. Estetik olarak farkedilmesi çok da önemli değil, ama bıçağın uzun ömürlülüğü açısından iyi bişeydir...
Teşekkürler ustam gayet iyi anladım şimdi,ne demek lazım bilmiyorum ben sizin söylediğiniz şeyi bu güne kadar hiç yapmadım,ben de diyorum neden bu boşluklar kalıyor ,inşallah bundan sonra bu boşlukları sıfırlamaya çalışacağım sizin söylediğiniz yöntemle, çok teşekkürler ustam :)

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2012, 08:32:50 »
Ellerinize sağlık... Estetik olarak söyleyecek birşey yok, Emre usta gördüklerini söylemiş zaten, eleştirel olarak ekleyeceğim birşey de yok... Harika olmuş...

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2012, 09:38:20 »
Harikulade olmuş, çok beğendim, resimler de bıçağa yakışır türden. Sizin objektifinizden çıkma , bıçağın bilek ipi takılı halde ve yaprak, talaş, kozalak vs içinde bir saha kompozisyonu da güzel duracaktır.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #7 : 10 Şubat 2012, 10:42:06 »
elinize sağlık İbrahim bey, çok güzel bir bıçak olmuş. ben de ip deliğin biraz kenara fazla yakın olduğunu düşünüyorum. bunun için elimde hiçbir aritmetik savunma yok ama nedense gözüm diyor ki o delik bir kaç milim namluya doğru kaysa daha güzel olacak. ellerinize sağlık, tebrik ediyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #8 : 10 Şubat 2012, 11:55:41 »
Valla eleştirecek bi yerler aradım ama bulamadım , Emre ustanında dediği gibi balçak belki biraz daha kısa olabilirdi, bıçağın ağız taşlamasından anladığım kadarıyla sizde sağlaksınız :) sağ tarafın taşlaması sola göre daha güzel olmuş. Ellerinize sağlık , fotoğraflarda ayrıca güzel olmuş, yaptığımız bıçakları fotoğraf için sizemi göndersek ne yapsak  :D
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #9 : 10 Şubat 2012, 12:47:45 »
elinize sağlık gayet güzel olmuş.

benim söyliyeceğim tek şey bıcağın işlevselliği acısından olacak anladığım kadarıyla ck75 sulu malzeme kullanıyorsunuz bu malzemeler 40-45 hrc sertlikte piyasada satılıyor bildiğim kadarıyla bu bıcağın kullanımında size zorluklar yaşatmasın ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #10 : 10 Şubat 2012, 13:02:41 »
Hımm, CK75'lerin yay menevişi verildiğinden şüpheleniyordum ben de, sanırım en güzeli bunları yumuşatıp kullanmak...

İbrahim Bey, bir de fotograflarınız çok güzel ama bıçak fotografı çekmek de gerçekten çok zor bir iş, farketmişsinizdir, büyük ölçüde bir yansıtıcı yüzeyi artistik fotograflamak, aynayı fotograflamak gibi bişey. Ancak eğer fotograflarken bıçağın düz yüzeyleri parlak iken taşlamanın yansıttığı gri bir fon olursa çok daha iyi anlaşılıyor bıçağın taşlama geometrisi. Bunun için bir örnek vereyim: http://www.sharpbycoop.com/jalbum/index.html?openfolder=2011%20Studio/Summer/&openfile=Davis_110716C-web.jpg Bu arada belki biliyorsunuzdur, bu site dünyanın en iyi bıçak fotografçılarından birine ait.
Bıçak fotografçılığı ile ilgili süper bir kaynak: http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/735489-Knife-photography-tips-n-techniques-links

Kipmen Sanat web sitesi

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #11 : 10 Şubat 2012, 13:37:22 »
elinize sağlık çok güzel olmuş...
  emre usta da zaten nasıl daha mükemmel olacağını anlatmış
      bize de tebrik etmek kalıyor...saygılar

« Yanıtla #12 : 10 Şubat 2012, 14:53:01 »
Bu forumda yapılan çok güzel bıçaklardan biri bence. Sap kısmı yapıştırmadan önce düzgün zımparalansaymış iyi olurmuş ama kullanımda sorun çıkaracağını sanmam çünkü arada yapıştırıcı olarak zaten epoksi var. Bu durum bana göre sadece görsel dezavantaj o kadar. Bu bıçağın sap kısmı diğerinden daha güzel olmuş, ama eminim diğer malzemede ceviz olsaydı o da en az bu kadar güzel olurdu ( işleme açısından). Ağız taşlamasıyla ilgili olarak diğerinde söylediğimi tekrarlamış olayım. Sonuçta çok tatminkar bir üretim, ve bence rafine olmasına çok az kalmış. Ellerine sağlık.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2012, 18:45:24 Gönderen: sefaçabuk »

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #13 : 10 Şubat 2012, 18:21:17 »
İbrahim usta, doğru yoldasın, devam.
İlk 3 bıçağını izledim, ufak tefek hataları varsa da her biri yeni başlayan biri için çok çok güzel. Sekizinci, onuncu bıçağını yaptıktan sonra yeni yaptıkların o kadar güzel olacak ki, ilk yaptıklarını bakmayacaksın bile.
İlk bıçağında zaten çok iyi bir başlangıç yapmıştın, giderek çıtayı yukarı taşıyorsun.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #14 : 10 Şubat 2012, 18:21:32 »
İbrahim bey ellerinize sağlık. gayet güzel olmuş. izin verirseniz benim de eklemek istediğim birkaç öneri olacak. birincisi namlunun son bitirişini bant zımparada yapmak istiyorsanız biraz daha ince kum bir zımparayla bitirmeniz çok daha iyi olur. ikincisi de kabzenin alt kısmı sanki üst kısmından daha kalın olmuş. alt kısmı biraz daha inceltip yuvarlatmak hem daha rahat tutuş sağlar hemde görüntüsü daha zarif olur kanaatindeyim.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #15 : 10 Şubat 2012, 20:24:07 »
    Tebrik ederim görünüş bakımından güzel bir eser ortaya koymuşsunuz,
    Ağız kısmı biraz mat ve çizgili bir görünümü var bu şekilde ağız hangi yöntemle açılıyor?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #16 : 10 Şubat 2012, 20:40:56 »
Elinize gözünüze sağlık.Çok güzel bir bıçak.
Salih Olcay ERGÜN

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #17 : 10 Şubat 2012, 20:48:35 »
    Ağız kısmı biraz mat ve çizgili bir görünümü var bu şekilde ağız hangi yöntemle açılıyor?

bant zımpara makinesinde yapılıyor. kullanılan bant zımparanın gritine göre bahsettiğiniz matlık ve çizgi değişir.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #18 : 10 Şubat 2012, 20:55:22 »

bant zımpara makinesinde yapılıyor. kullanılan bant zımparanın gritine göre bahsettiğiniz matlık ve çizgi değişir.
    Cevap için teşekkür ederim Murat.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #19 : 10 Şubat 2012, 21:03:36 »
rica ederim.