Bıçak Sanatı - Forum

Tavsiyelerinizi alayım lütfen - linerlock tasarım:

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: Tavsiyelerinizi alayım lütfen - linerlock tasarım:
« Yanıtla #20 : 10 Şubat 2012, 12:07:51 »
Emre çok güzel olacak, kolay gelsin sana

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 10 Şubat 2012, 12:50:42 »
5mm bayağı bir baba çakı olacak gibi duruyor iç bükey iyi olur herhal senin elinden cıkan bütün bıcaklar gibi
teflon pulları dışarıdan almanıza gerek yok esasen teflon cubuk alıp kestirebilirsin veya teflon levhalar var  ince ine onlardanda kesilebilir bu rulmanlardanda bildiğim kadarıyla piyasada vardı  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 10 Şubat 2012, 13:10:46 »
5mm bayağı bir baba çakı olacak gibi duruyor iç bükey iyi olur herhal senin elinden cıkan bütün bıcaklar gibi
teflon pulları dışarıdan almanıza gerek yok esasen teflon cubuk alıp kestirebilirsin veya teflon levhalar var  ince ine onlardanda kesilebilir bu rulmanlardanda bildiğim kadarıyla piyasada vardı  ;)
Özgür, peki teflon levhaların inceliği nedir baba?

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #23 : 10 Şubat 2012, 13:19:03 »
1mm ve 0,5mm olarak ellerinde varmış özelden iletişimi atıyorum .

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #24 : 10 Şubat 2012, 13:26:37 »
Çok sağolasın Özgür, 0.5mm baya kalınmış, acaba bunu inceltebilir miyim bir yüzünü zımparalayarak filan, bir fikrin var mıdır?

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #25 : 10 Şubat 2012, 13:32:29 »
Çok sağolasın Özgür, 0.5mm baya kalınmış, acaba bunu inceltebilir miyim bir yüzünü zımparalayarak filan, bir fikrin var mıdır?

ustad okadarda kalındeğil esasen 0,5mm bendeki enzoda 0,5mm bakır pul var browningdede yay ve rulman var 
kulanacağın kilit mekanizmasıni inbus deliği açmak için kulanılan düz matkab ucu ile biraz talaş kaldırdınmı 10 numara olur malzemeyide zımparalamana gerek kalmaz zaten teflon bir para tutmuyor.

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #26 : 10 Şubat 2012, 18:09:51 »
Çok güzel olacak!!! :D
Emre bey, bu kalınlık kararından sonra acaba bu çakınızı bir bushcraft çakısı olarak mı hayal etsek? (kendi kendime düşünüyorum işte)
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #27 : 10 Şubat 2012, 20:14:22 »
5mm  bır çakı için bana biraz kalın gıbı geldı hele bu model olursa..  namlu genışlığı bıraz daha fazla olan bır model olsa belkı diyeceğim.  bırde kişiden kişiye  değişen beğeni durumu var ;)  ben tasarımı  nazık çakıları beğenıyorum  ama  kallavi çakılardan hoşlanan  arkadaşlar için  müthiş beğenilen bir eserde ortaya çıkabılır..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #28 : 10 Şubat 2012, 20:59:26 »
İki modele dönüştürdüm, birisinin namlusunu genişletip parmak desteği koydum, 5 milim D3 olan bu olacak, biraz daha oynarım bu model üzerine... Önceki modeli 3 milim D2 düşünüyorum.

Ancak şunun farkına vardım, elimdeki pin malzemesi ve vida türleri ne görsel ne de fonksiyonel isteklerime uymuyor. Örneğin pivot için klavuzlu sertleştirilmiş deliğe tam uygun bir tüp yaptırtmam ya da almam lazım, istediğim ufaklıkta vidaları bulabilmek lazım, titanyum levha lazım. Raybalamam lazım delikleri, bazı klavuz filan lazım. Malzeme ve alet birikimi yapmaya başlıyorum, kusura bakmayınız, biraz gecikme olacak ama sanırım çakılara yöneleceğim en kısa zamanda görünüşe göre, bu arada diğer yarı bitmiş işlere yöneleyim...

Kipmen Sanat web sitesi

Ejder

• 152
« Yanıtla #29 : 10 Şubat 2012, 21:22:46 »
Emre bence iki farklı tip belirmen iyi fikir olmuş  :2up Senin elinden çıkan çakılar nası olacak ve o çakılar kendilerini sana kanıtlamak için ne tip eziyetlere katlanacaklar merakla bekliyorum. :)
Daha güvenli olması açısından framelock olarakta düşünülebilir belki...

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #30 : 10 Şubat 2012, 22:05:26 »
Ikisi de hos olacak usta kolay gelsin..
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #31 : 10 Şubat 2012, 22:08:41 »
Emre bence iki farklı tip belirmen iyi fikir olmuş  :2up Senin elinden çıkan çakılar nası olacak ve o çakılar kendilerini sana kanıtlamak için ne tip eziyetlere katlanacaklar merakla bekliyorum. :)
Daha güvenli olması açısından framelock olarakta düşünülebilir belki...
;D Eh biraz işkenceye katlanacaklar tabii   >:D

Kipmen Sanat web sitesi

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #32 : 10 Şubat 2012, 22:39:28 »
Emre usta çakı profili çok güzel,kilit sistemi benim yıllardır çakılarda kullandığım sistem güvenli bir mekanizma;5 mm namlu bence çok abartılı 0,5mm pul kullandığını düşünürsek kanal 6 mm olacak fazla gibi ben 2,5 veya 3 mm kullanıyorum 3 ideal gibi veya 3,5 ama tercih senin benimki fikir.birde namlu apzının kapalıyken arkadaki sabit pime gelen kısmını yuvarlak bir eğeyle (otorlu testere eğesi)oyarsan namlu kapanınca fazla dışarıda kalmaz namluyu ve balçağı ortadan eşit delme imkanı sağlar.Benim yapım resminde var
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #33 : 10 Şubat 2012, 23:12:45 »
Sağolasın Mehmet abicim, 5 milim aslında çok abartı ama abartıyı sevenler de oluyor işte  :)
Daha ince modeli 3 milim sırt kalınlığına karar verdim, ikincisinde sanırım "framelock" yapacağım. Eğer gerekli materyali toparlayabilirsem bu tarzda ciddi ciddi üretmeyi düşünmeye başladım, sonuçta katlanır namlu gündelik kullanımda çok daha işlevsel bir şey...
Tüm çakı demonte edilebilir şekilde olacağından sanırım bu tip bir müdahaleye gerek kalmayacak, doğru anladıysam...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #34 : 10 Şubat 2012, 23:28:23 »
2,5 ile 4mm arası iyidir yanlız 4-5 mm olanların namlu boyu ve genişliği birazdaha büyük olmalıki kesim acısı birazdaha iyi olsun :)

bitmiş halini merakla bekliyorum haydi kolay gele  :2up

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #35 : 11 Şubat 2012, 09:12:46 »
Sağolasın Mehmet abicim, 5 milim aslında çok abartı ama abartıyı sevenler de oluyor işte  :)
Daha ince modeli 3 milim sırt kalınlığına karar verdim, ikincisinde sanırım "framelock" yapacağım. Eğer gerekli materyali toparlayabilirsem bu tarzda ciddi ciddi üretmeyi düşünmeye başladım, sonuçta katlanır namlu gündelik kullanımda çok daha işlevsel bir şey...
Tüm çakı demonte edilebilir şekilde olacağından sanırım bu tip bir müdahaleye gerek kalmayacak, doğru anladıysam...
Emre usta senin yaptığın bıçaklara diyecek laf yok en iyisini yapıyorsun tabiki.Bu kilit sistemi kabza sırtından olana göre daha güvenli daha az arıza yapıyor.Benim demek istediğim kapandığında katlanan kısımda namlunun dışarda kalan kısmının olmaması yönündeydi yani çakı kapalı eni daha dar oluyor;tabiki bunlar zevke bağlı.Senin çok harika çakılar üreteceğini biliyor ve ürünleri bekliyoruz.Çakı bıçak meraklılarının gündelik kullanım için daha çok sorduğu bir ürün ve meraklısı bıçağın güzel olmasına bakıyor fiyat önemli değil diyor.Saygılar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
« Yanıtla #36 : 11 Şubat 2012, 12:47:02 »
Emre hocam, pivot pimi formu olarak şuna ne dersiniz?
http://www.youtube.com/watch?v=_LLT_ZE6_co
Nef'i

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #37 : 11 Şubat 2012, 13:21:01 »

Kipmen Sanat web sitesi

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
« Yanıtla #38 : 11 Şubat 2012, 13:37:12 »
:) Güzelmiş.
Bunu açmak gerekirse, özel bir tornavida mı gerekir?
Nef'i

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #39 : 11 Şubat 2012, 14:18:53 »
:) Güzelmiş.
Bunu açmak gerekirse, özel bir tornavida mı gerekir?
Aynen Mert, ancak çok zor bişey değil yapması, üç tane 120 derecelik ucu olan bir tornavida sonuçta. Bunların sevdiğim tarafı uzun süre pivot ile namlu arasında gres ya da yağı saklayabilmesi. Bu sayede rulmana gerek kalmadan "yağ gibi" açılan bir çakı yapılabilir diye düşünüyorum. Bakalım belki bu tip kendi tasarımlarımı yaptırabilecek birisini de bulabilirim, arayıştayım...

Kipmen Sanat web sitesi