Bıçak Sanatı - Forum

çelik ihtiyacı

EMRAH51

• *
  • 19
  • Meslek: esnaf
  • Yer: niğde
çelik ihtiyacı
« : 03 Şubat 2012, 22:58:36 »
 ustalar buralarda bıcak yapımına uygun çelik bulamadım  sadece makas çeliği bulabılıyorum onlarda cok kalın oldukları ıcın benım gıbı acemı bırının ıslemesı zor oluyor.
 eger elınde 3mm ck 67 (veya yenı baslayan bırıne uygun)çelik ve 2 mm pirinç levha olan ustalar ucreti mukabılınde yardımcı olurlarsa cok sevınırım.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: çelik ihtiyacı
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2012, 00:01:51 »
Maalesef elimde istediğiniz malzeme yok, ancak forumumuzda daha önce kendisini tanıtan iki firma vardı, onlara bir sorunuz isterseniz. Forumda rulmak veya karametal(*) diye arama yaparsanız bulabilirsiniz...

------------------------------------------------------------
*: Karametal firması 2015-01-23 tarihinde kara listeye alınmıştır.   e.c.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 14:48:46 Gönderen: deserteagle »

Kipmen Sanat web sitesi

EMRAH51

• *
  • 19
« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2012, 00:19:27 »
ilgin için tesekkurler emre ustam kara metalın(*) stogundakı urunler 2-2,5 metrelik boyda 40-60 cm arası ende plakalar halinde  bulunuyormus. bana cok gelır.

------------------------------------------------------------
*: Karametal firması 2015-01-23 tarihinde kara listeye alınmıştır.   e.c.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 14:49:21 Gönderen: deserteagle »

Rul-Mak Ltd.Şti.

• *
  • 39
  • Yaylık Çelik Ürünleri
  • Meslek: Yaylık Çelik Ürünleri
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2012, 09:38:25 »
Merhaba
Elimizde  size uyarsa 3,10 mm C75 susuz malzeme mevcut. Susuz çeliğin en iyisidir. Size ebat olarak ne kadar lazım. 3 mm plakalarda mevcut. Ebatları bildirirseniz işinizi görme bakımından parça kesebiliriz.
"Yaylık Çelik Tedarikçiniz"
www.rul-mak.com.tr

EMRAH51

• *
  • 19
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2012, 16:56:58 »
eger sizin için kucuk olmazsa 5o cm ye 25 cm parca alabılrm.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2012, 17:33:05 »
Merhaba
Elimizde  size uyarsa 3,10 mm C75 susuz malzeme mevcut. Susuz çeliğin en iyisidir. Size ebat olarak ne kadar lazım. 3 mm plakalarda mevcut. Ebatları bildirirseniz işinizi görme bakımından parça kesebiliriz.

piyasada bulunanın en iyisidir sanırım . ck75 susuz olarak piyasada nadiren bulunur  .
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #6 : 09 Şubat 2012, 12:27:52 »
Emrah o kadar küçük parça yerine 10 santime 50 santim gibi bir parça al derim, fiyatı abartılı olmayacaktır ancak ilk denemede problemler olabilecektir, çöp olacak parçalar olabilecektir, elinde yeterince yedek çelik olsun işe başlamadan. Sadece profili çıkarırken bile sorun yaşayıp parçayı çöp yapma ihtimali var. Dün başıma geldi, oldukça değerli bir çelik parçasını çöp yapmayı başardım profil keserken düzgün tasarım yapmamışlığımdan  :(

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #7 : 09 Şubat 2012, 12:42:48 »
Emrah o kadar küçük parça yerine 10 santime 50 santim gibi bir parça al derim, fiyatı abartılı olmayacaktır ancak ilk denemede problemler olabilecektir, çöp olacak parçalar olabilecektir, elinde yeterince yedek çelik olsun işe başlamadan. Sadece profili çıkarırken bile sorun yaşayıp parçayı çöp yapma ihtimali var. Dün başıma geldi, oldukça değerli bir çelik parçasını çöp yapmayı başardım profil keserken düzgün tasarım yapmamışlığımdan  :(

ustadım geçmiş olsun RWL gitti desene cöpe  :(

Rul-Mak Ltd.Şti.

• *
  • 39
  • Yaylık Çelik Ürünleri
« Yanıtla #8 : 09 Şubat 2012, 13:23:56 »
Emrah bey özel mesaj olarak bilgileri yazdım
www.rul-mak.com.tr

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #9 : 09 Şubat 2012, 14:28:20 »

Yok kalın bir D3 parçası gitti dün, sağlam bir çakı yapmaya giriştim ama tasarımı hatalı yapmışım  :( Açılıp kapanırken ağız kabzanın sırtını aşıyordu. Pivot noktasını kaydırdım pek işe yaramadı, sonra bugün oturdum ciddi ciddi tasarımlar çizdim, milimlik hassasiyette, şimdi ümitliyim, neyse ki 1 metrelik d3'ün sadece 10 santimini heba ettim, daha var yani  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #10 : 09 Şubat 2012, 16:42:13 »

Yok kalın bir D3 parçası gitti dün, sağlam bir çakı yapmaya giriştim ama tasarımı hatalı yapmışım  :( Açılıp kapanırken ağız kabzanın sırtını aşıyordu. Pivot noktasını kaydırdım pek işe yaramadı, sonra bugün oturdum ciddi ciddi tasarımlar çizdim, milimlik hassasiyette, şimdi ümitliyim, neyse ki 1 metrelik d3'ün sadece 10 santimini heba ettim, daha var yani  ;)

desene ustad yakında çakılar göreceğiz. haydı kolay gele

Rul-Mak Ltd.Şti.

• *
  • 39
  • Yaylık Çelik Ürünleri
« Yanıtla #11 : 10 Şubat 2012, 14:32:21 »
enemymortar adlı üyenize (Ahmet bey) c75 susuz malzeme yolladık. Ürünü işleyip resimlerini bekliyoruz  :2up
www.rul-mak.com.tr

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
« Yanıtla #12 : 10 Şubat 2012, 14:36:21 »
enemymortar adlı üyenize (Ahmet bey) c75 susuz malzeme yolladık. Ürünü işleyip resimlerini bekliyoruz  :2up

İnşallah.