Bıçak Sanatı - Forum

Yeni Bir Çakı

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Yeni Bir Çakı
« : 03 Şubat 2012, 00:28:02 »
Yeni bir çakı yaptım
Namlu:95 mm (Kullanılan alanı, toplamda 118 mm)
Kabza:120 mm
Toplam:210 mm
Çelik :425 (2,5 mm)
Balçak:pirinç
İç Kapaklar 1 mm paslanmaz sulu çelik(numarasını bilmiyorum)
Perçin:2,5 mm pirinç çubuk(sert lehim teli)
En:20 mm
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: Yeni Bir Çakı
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2012, 00:30:46 »
çok güzel olmuş ellerine sağlık.

« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2012, 00:31:12 »
Ellerine sağlık, bence en güzel çakın bu oldu. Saptaki ahşap dut mu şimşir mi?

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2012, 00:51:22 »
Ellerine sağlık, bence en güzel çakın bu oldu. Saptaki ahşap dut mu şimşir mi?
Teşekkür ederim sefa bey özellikle yazmadım sizin tahmininizi bekledim.Şimşir ama kök şimşir özellikle urlu elime geçti sakladım ve bu çakıda kullanayım dedim üzerinede vernik değil cila attırdım.(attırdım diyorum çünkü ben top cila diye adlandırılan ispirtoda eritilmiş dominika hiç yapılışını görmemiştim bir kemençe ustası bende var gel atayım dedi.Attı ama tortu bıraktı bende alkolle silerek tortuyu giderdim ama matlık oluştu.) Yaşlı bir marangoz olmamış ben sana hazırlarım ispirto lazım erimeside biraz zaman gerktirir dedi bu bıçağı acil il dışına göndermem gerekiyor birsonraki inşallah daha iyi olacak olacak

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2012, 00:54:26 »
Yeni bir çakı yaptım
Namlu:95 mm (Kullanılan alanı, toplamda 118 mm)
Kabza:120 mm
Toplam:210 mm
Çelik :425 (2,5 mm)
Balçak:pirinç
İç Kapaklar 1 mm paslanmaz sulu çelik(numarasını bilmiyorum)
Perçin:2,5 mm pirinç çubuk(sert lehim teli)
En:20 mm
Kabzadaki anahtarlık halkası gizlenebilir özellikle yakın çektim diyerlerinde yok dikkat ederseniz

« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2012, 00:59:45 »
Hem şimşir hemde kök kısmı, çok serttir o uğraştırmıştır. Kemençe ustaları genellikle gomalak cila kullanır, dedikleri gibi ispirtoda eriyor ama rengini biraz sarartmış şimşirin. Gomalak cilanın farklı renkte olanlarıda var ama senin kullandığın naturel olanı, renkten belli. Uygulaması biraz uğraştırır, en az 7-8 kat atmak gerekir. Kötü yanı atarken kuruyup katman oluşturduğunda iş neredeyse başa dönüyor, tüm bu işin sonunda da suya dayanıklı olmadığını görmek insanı üzer. İhtiyacın varsa söyle bende var gönderirim  ;)

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2012, 01:01:39 »
usta ellerin dert görmesin. çok güzel olmuş.  Bende yakında yeni çakılarla geliyorum inşallah.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2012, 01:03:28 »
Hem şimşir hemde kök kısmı, çok serttir o uğraştırmıştır. Kemençe ustaları genellikle gomalak cila kullanır, dedikleri gibi ispirtoda eriyor ama rengini biraz sarartmış şimşirin. Gomalak cilanın farklı renkte olanlarıda var ama senin kullandığın naturel olanı, renkten belli. Uygulaması biraz uğraştırır, en az 7-8 kat atmak gerekir. Kötü yanı atarken kuruyup katman oluşturduğunda iş neredeyse başa dönüyor, tüm bu işin sonunda da suya dayanıklı olmadığını görmek insanı üzer. İhtiyacın varsa söyle bende var gönderirim  ;)
Teşekkür ederim olabilir ama senin önerin nedir vernikten çok haz almıyorum.Siz ahşapta ne kullanıyorsunuz.Birde mat verniği deneyeceğim pen hep parlak kullandım

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2012, 01:04:32 »
usta ellerin dert görmesin. çok güzel olmuş.  Bende yakında yeni çakılarla geliyorum inşallah.
Teşekkür ederim.Yeni çakılarınızı bekliyorum

« Yanıtla #9 : 03 Şubat 2012, 01:16:32 »
Teşekkür ederim olabilir ama senin önerin nedir vernikten çok haz almıyorum.Siz ahşapta ne kullanıyorsunuz.Birde mat verniği deneyeceğim pen hep parlak kullandım
Gomalak hiç önermem, çok doğal bir malzeme ve özellikle enstrümanlarda yüzeyi kaplamak ve ses kalitesini bozmamak adına tercih ediliyor. Bende zaten bu nedenle kullanmıştım. Bıçak sapında zamanında denedim bir iki kez ama ilk ıslanmada sonuç gerçekten kötü oluyor. Yinede denerim dersen bende epeyce var, hazırlayıp gönderirim, ne zaman istersen.
İlla vernik kullanacaksan mat vernik daha güzel duruyor, ama oda doğal değil sonuçta. Bir ara doğal balmumu katkılı mobilya cilası kullanıyordum o güzeldi. Şimdilerde balmumu, çam terebentin ve zeytinyağı karışımı hazırlayıp onu kullanıyorum, sonuçtan memnunum ama bu aralar Tung Yağı denemeye niyetim var doğrusu. Foruma da yeni üye olan "mehmetmarangoz" isimli üyemizde varmış, kullananlar sonuçtan memnun. Denemek lazım.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #10 : 03 Şubat 2012, 02:19:07 »
Elinize sağlık, çok güzel bir çakı olmuş

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #11 : 03 Şubat 2012, 06:21:58 »
Elinize sağlık çok güzel gözüküyor. :)

Saygılar...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #12 : 03 Şubat 2012, 08:37:10 »
cakı güzel olmuş ellerine sağlık ustadım ellerine sağlık
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #13 : 03 Şubat 2012, 09:28:59 »
Elinize sağlık çakı çok güzel olmuş.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #14 : 03 Şubat 2012, 10:28:13 »
Gomalak hiç önermem, çok doğal bir malzeme ve özellikle enstrümanlarda yüzeyi kaplamak ve ses kalitesini bozmamak adına tercih ediliyor. Bende zaten bu nedenle kullanmıştım. Bıçak sapında zamanında denedim bir iki kez ama ilk ıslanmada sonuç gerçekten kötü oluyor. Yinede denerim dersen bende epeyce var, hazırlayıp gönderirim, ne zaman istersen.
İlla vernik kullanacaksan mat vernik daha güzel duruyor, ama oda doğal değil sonuçta. Bir ara doğal balmumu katkılı mobilya cilası kullanıyordum o güzeldi. Şimdilerde balmumu, çam terebentin ve zeytinyağı karışımı hazırlayıp onu kullanıyorum, sonuçtan memnunum ama bu aralar Tung Yağı denemeye niyetim var doğrusu. Foruma da yeni üye olan "mehmetmarangoz" isimli üyemizde varmış, kullananlar sonuçtan memnun. Denemek lazım.
Teşekkür ederim siz deneyin memnun kalırsanız sonuca göre bizde tedarik etmeye çalışırız.çam terebentin dediğin nedir reçinemi nasıl bir oarantıyla karışıyor yada hazırmı onuda denemek isterim.Saygılar

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #15 : 03 Şubat 2012, 10:29:34 »
Herkese teşekkür ederim

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #16 : 03 Şubat 2012, 11:26:39 »
ellerinize sağlık çok hoş bi çakı olmuş
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #17 : 03 Şubat 2012, 12:32:53 »
ellerinize sağlık çok hoş bi çakı olmuş
Teşekkür ederim

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #18 : 03 Şubat 2012, 12:37:43 »
Ustam ellerine sağlık, şöyle bir geçmiş konulara baktım , hergeçen gün bıçaklar dahada güzelleşiyor :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #19 : 03 Şubat 2012, 13:55:05 »
Ustam elinize sağlık çok güzel olmuş