Bıçak Sanatı - Forum

sakarya buluşması..

tarpoon

• 4739
Ynt: sakarya buluşması..
« Yanıtla #80 : 08 Şubat 2012, 20:40:43 »
gayet ıyı olmuş. hatta bana göre bıraz fazla kararmış Burak usta ;) 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #81 : 08 Şubat 2012, 21:55:01 »
neyse artık bu pazar değil önümüzdeki pazara birkaç hamondaha patlatırız yanlız benim w-1 taner ustada kalmıştı :) 6mm olan acaba şekl olarak tantoya doğru döndümü :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #82 : 08 Şubat 2012, 23:04:26 »
usta  bu aralar yoğunluğumu bılıyorsun    ;)   atölyeye fılan gıtmıyorum .. 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #83 : 08 Şubat 2012, 23:11:17 »
usta  bu aralar yoğunluğumu bılıyorsun    ;)   atölyeye fılan gıtmıyorum ..

ben diyomki taşlayacağımıza dövelim meretleri biraz ufak ufak çekiçleriz :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #84 : 09 Şubat 2012, 01:03:54 »
hiçbirşey yapasım yok :( 

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #85 : 09 Şubat 2012, 08:08:36 »
hiçbirşey yapasım yok :(

normaldir havalar soğuk :)

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #86 : 11 Şubat 2012, 09:19:06 »
vay vay ben epeydir yoktum forumda neler olmuş neler bu aralar çok yoğunum pek nete giremediğim gibi akşamda evde müsait olamıyorum.ama buluşma güzel olmuş.ayrıca bıçaklarda öyle

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #87 : 11 Şubat 2012, 16:02:19 »
bugün sabahtan bu tantoyu hazırladım. kılını sürüp kuruttuktan sonra   785c su verildi. 840,800,760 derecelerde normalıze edıldı.   sori tam istediğim gibi oldu  yamulma yok  ancak elimde çatladı :(  malzeme eğedir..

her hafta bır tane denıyeceğim artık olana kadar.. >:(

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #88 : 11 Şubat 2012, 16:06:13 »
zımpara yapılmadan üç kez aliminyum oksit ve asıt  uygulandı  vbazı resimlerde hamon hattı daha belırgın bunlar üçüncü uygulamanın sonunda çekılen resımler  ;)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #89 : 11 Şubat 2012, 16:20:44 »
ustam tekrar geçmiş olsun. gerçekten çok güzel bir hamon çıkmış. ağız kalınlığı kaç mm idi?
Taner ustam sizden bir isteğim olacak. sonraki denemenizde tantonun ağız kalınlığı en az 2 mm ve yine suda kesintisiz olarak su veriniz. bu şekilde de kırılacaksa ben daha birşey demiyorum artık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #90 : 11 Şubat 2012, 16:43:46 »
Murat ağız kalınlığı 1,2mm  bakalım bır dahakıne 2mm yapıcam. ancak suda olunca  sorı oluşması kaçınılmaz . gerçı bunu ıstedığım gıbı ayarlıyabılıyorum kısmende olsa.  burun kalkarken oluşan şok bence 2mm de çatlatır ;)

deneye deneye bulucaz artık..

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #91 : 11 Şubat 2012, 16:47:31 »
ustam 2mm ve üzerinden umutluyum.
birde eklemek istediğim suyun sıcaklığını homojen olarak dağıtmakta fayda var diye düşünüyorum. dijital termometreyle suyun üstünden ölçtüğümüz sıcaklıkla alttaki sıcaklık çok farklı olabiliyor. su vermeden hemen önce suya kolu daldırıp güzelce karıştırmak en güzeli.
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 17:05:04 Gönderen: murat güleç »

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #92 : 11 Şubat 2012, 17:06:46 »
Hamona bakınca sadece helal olsun diyebildim. Artık bıçak kirilinca üzülmüyorum ama buna çok üzüldüm valla Taner. Bunun altında bayağı bir hareket saklı imiş gibi gözüküyor.

Bence de kalın ağız tek çözüm, kesintisiz sulama ve tuz  için aynı şeyi soyleyemeyecegim. Ayrıca nasıl olsa sulamadan sonra bant kullanılabiliyor.  Yüzeyde bir göçme filan oldu mü?

Not , bu arada rutland ile rutlands ayrı seylermis , biri Amerika'da bir ingilterede , yine de bakacağım
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 17:12:47 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #93 : 11 Şubat 2012, 17:12:14 »
Geçmiş olsun demeyeceğim ustam. Kilin kalınlığını biraz daha arttırıp ağız kalınlığınıda biraz kalın tuttarsan ve kesintili su verirsen bence hiç bir şey olmayacak. Bende bugün eğeden yaptığım bir işe su verdim, hamon denedim bakalım akşama ne çıkacak. Bu arada hamon harbidende müthiş olmuş kısa bir bıçak yapsan nasıl olur acep.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #94 : 11 Şubat 2012, 17:14:45 »
tuzlu suyu  üç kere denedım hatta ağız kalınlığı 2mm ustunde olan profıller çatladı.  yüzeyde herhangi bir göçme olmadı  ve malzeme mükemmel sertleşti.  hanı benım ıtına gösterdığim bir eğem var ya..    o dahi birşey yapamıyor profıle :)  bunda ayakları ınce ve sık olarak yaptım.  diğer killer geldı belkı on çeşit karışım yaptım ama benımkısı gayet ıyı sonuçlar verıyor 

diğerleri suda yalan oldu ama yağda işe yarıyorlar..  ıkı eğem daha var  :D  sonrasına bakıcaz artık.  ve bu profıl 1095 olsaydı kesın on yerınden çatlardı..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #95 : 11 Şubat 2012, 17:18:32 »
ustam 2mm ve üzerinden umutluyum.
birde eklemek istediğim suyun sıcaklığını homojen olarak dağıtmakta fayda var diye düşünüyorum. dijital termometreyle suyun üstünden ölçtüğümüz sıcaklıkla alttaki sıcaklık çok farklı olabiliyor. su vermeden hemen önce suya kolu daldırıp güzelce karıştırmak en güzeli.

Murat  söylediklerini çok önceden beri yapıyorum . yok derece al  ısıtmak için ocak vs vs  sonunda ıyı bırtane yapıcam  ;)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #96 : 11 Şubat 2012, 17:21:37 »
Aslında bu egelerin de ne olduğu belli değil ya neyse. Baksana yurtdisindakiler bile sadece belirli markalar ile çalışıyorlar. Özgür 6 mm w1 ler bulmuş ben onlarla birseyler yapmaya çalışacağım.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #97 : 11 Şubat 2012, 17:23:12 »
Geçmiş olsun demeyeceğim ustam. Kilin kalınlığını biraz daha arttırıp ağız kalınlığınıda biraz kalın tuttarsan ve kesintili su verirsen bence hiç bir şey olmayacak. Bende bugün eğeden yaptığım bir işe su verdim, hamon denedim bakalım akşama ne çıkacak. Bu arada hamon harbidende müthiş olmuş kısa bir bıçak yapsan nasıl olur acep.

;) ;D    Sefa usta kılın kalınlığını arttırdığım zaman  sırt çok yumuşak kalıyor.  hanı bıraz daha mukavemetlı olmasını istiyorum.  bunda kıl kalınlığı tek tarafta ortalama   2,5mm kadar  ama ayakları değişik yaptım..   kısa bıçaklar yapıcam  ama  kafaya takıldı tanto  ılla yapıcam   diye takıldım kaldım ;)   Hep Burak  usta ıle Senin yüzünden  O:-) :))

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #98 : 11 Şubat 2012, 17:26:29 »
Burak usta o eğeler  makına takımın  dıye hatırlıyorum yani yerlı malı.. ;)

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #99 : 11 Şubat 2012, 17:27:32 »
benim kişisel düşüncem hamon yapmak için suda kesintili olarak  su vermektense kesintisiz olarak ısıl işlem yağında su vermeyi tercih ederim. tek ve net hamon hattı için.