Bıçak Sanatı - Forum

sakarya buluşması..

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: sakarya buluşması..
« Yanıtla #60 : 02 Şubat 2012, 17:33:45 »
Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla o yüzeyde daha epeyce ince iş var gibi. Bana göndereceksen uğraşma gerisini ben getiririm. Amam ben uğraşıp göreceğim dersen o başka. Jesus Hernandez'e sormuştum bu konuyu, zımpara kullanıyormuş sadece. Sanıyorum taşlarında fazla bir artısı yok gibi.
ustam benim hamon işinden anladığım elinizde neredeyse kusursuz bir bıçak olacak( yani simetrik, pürüzsüz, yüzeyinde dalgalanma felan olmayacak) birde neredeyse kusursuz ve yüksek kumda yapılmış perdaha bakıyor. geri kalan hamonu açığa çıkaracak maddelerle kusursuz cila.

Murat sımetrıde sorun yok  ;)  80 kum ıle ağız açıldı.

:(ustam ben sizin bıçakla ilgili söylememiştim. genel bir bakış açısı.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #61 : 02 Şubat 2012, 17:34:01 »
oksit bende var sanırım 5mikron du
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #62 : 02 Şubat 2012, 18:44:36 »
Gecmis olsun Taner. Sicak su daha iyi gibi gelirdi bana hep. Neyse saglik olsun. Ben de 800 - 1200 - 2000 kum yaptim bastan . Sana bahsettigim pasta cila   ve demir klorur , sonunda pes ettim. Belki al. oksit bulursam bir de onunla gecerim. Baska da yapilacak birsey yok benim icin.
Burak, süper olmuş yahu  :2up
Şu zımpara tozları Akyoltaş'da yokmuymuş? Benim tozlar da birbirine karıştı, etiketlerin yazıları solmuş, hangizi kaç mikron bilemiyorum, bir ara ben de alacağım bulabilirsem..

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #63 : 02 Şubat 2012, 19:18:27 »
Sagol Emre , isin zor kismini Taner halletmisti zaten , kalaniyla egleniyorum iste. Son durum ve suda sertlesen ikinci bicaktaki hamon paterni de boyle , bunu tamamen zimpara ile bitirecegim. Bicagin sirtinda sertlesmis bir adacik var , ilginc olacak
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #64 : 02 Şubat 2012, 20:14:39 »
akyoltaşta  gıttığımde istediğim incelikte bulamamıştım. ılerısındekı dükkandan oldukça ıyı fıyata almıştım bır kg kadar..   cumartesı ıkı tanto daha var sulanacak bakalım nasıl çıkacaklar.
bırı ılk önce su  sonra yagda soğutulucak diğeri tuzlu suda ;D   Burak usta tarıf etmışti bır tantonun nasıl olması gerektığını   bakalım becerebılecekmıyım..

bu arada suda olandan daha net bırşeyler çıkacak gibi  ;)
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2012, 20:16:26 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #65 : 02 Şubat 2012, 23:09:10 »
Taner, çatlayan tantoların sırtı kaç mm di? 3mm den tanto olur mu?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #66 : 02 Şubat 2012, 23:36:08 »
çatlayanlar 3/2,5mm tanto değillerdı  :)    tanto yapacaksam 5mm aşağı olmamalı bence..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #67 : 02 Şubat 2012, 23:39:19 »
Cekilise bir de tanto mu kessem acaba ? kolay da , taslama egiydi rikassoydu ugrastirmiyor.  5mm 1095 var

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #68 : 02 Şubat 2012, 23:45:04 »
habakısı var kını var , çıkan arkadaşa keçılerı kaçırtabılırsın Burak usta ;D

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #69 : 02 Şubat 2012, 23:51:38 »
o da dogru ya ,

« Yanıtla #70 : 03 Şubat 2012, 00:24:12 »
Tuzlu su neden? zaten çatlamadan şikayetçi değilmisin..

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #71 : 03 Şubat 2012, 10:34:03 »
Yagda , hamonda o hareket olmuyor. Bence agzi kalin tutup  en dusuk isida ve en dusuk ostenizasyon zamaninda sulama yapilmali.  Agiza kil koymamali. Sirta da kalinca koymali. Bizimkilerden sadece suya sokulanda sori olustu. Ama belirgin bir yana yamulma da oldu. Ben bunu bayagi bir cekicledim.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #72 : 03 Şubat 2012, 10:56:00 »
w-1 için yazılan yazılarda
stres giderme için 650 derecede ısıtılıp oda sıcaklığına soğutulması gerektiği ve su vermeden önce 650 derecede ön ısıtma yaopılmsı istenmektedir.

suda su vereceğimizden su verme ısısınında  en fazla 780 derece olması isteniyor 
yapılan testlerde 780 derece su verilen çeliğin su verme sonrası 67 hrc ye ulaştığı görülüyor.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #73 : 03 Şubat 2012, 12:44:21 »
birde yeni birşey tabi benim için suya %5 ile %10 arası bir tuz katmak gerekiyormuş  ;D  nornal sudaki denemelerde  taner ustanın çatlaklarının aynısı oluşuyormuş.

taner ustam sen nekadar tuz atmıştın suya

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #74 : 03 Şubat 2012, 19:48:18 »
nedenmı tuz..?  bır ıkı kere tuzlu suda hamon denedım  evet profıller çatladı hatta sudan çıkardıüımda yarısı yoktu :D    ama  detay tatmın edıcıydı ;)  çok rısklı belkıde beş profılden bırı kurtuluyor ama  o detay ıçın değer bence..  tabı boş zamanlarda bol bol profıl çıkarmam lazım.. beş on tane oldumu bır gunumu sadece ısıl işleme ayırıp sağ çıkabılen olursa  onunla baya bır uğraşıcam.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #75 : 07 Şubat 2012, 17:25:33 »
bu da boyle oldu , ilgililere duyurulur.  Artik yoruldum. Tecrubelerimi anlatayim sonra artik habaki yapmak istiyorum.
1- Don fogg yapmis olmus ama bence titresimli zimpara bu isde olmuyor. Hamon dagiliyor, Ben bastan elle tekrar yapmak zorunda kaldim
2- nitrik asit daha beyaz ve daha az belirgin bir hamon bolgesi olusturuyor. Sanki demir klorur daha iyiymis gibi geldi
3- Cozeltiler kesinlikle 10 a 1 filan olmali ve hamon cok ama cok yavas ortaya cikarilmali
4- Zimparadan cikan celik tozlari paslanmisti , aldim onu makina yagi ve pamukla 10 dakika filan hamon hattina surdum, sanki hamon biraz daha hareketlendi gibi.

Ayrica , duzgun ve simetrik disbukey yan yuzeyler yapmak anormal zormus. Yan yuzeyde sirt cizgisi olan tantoda , duz yan yuzlerden egimli yuzlere geciste birkac derece aci farki oldu bu da isciligi cok zorlastirdi. Agiz da olmasi gerektigi gibi olmadi Sefa hocanin geometrisi cok dogruydu. Belki herseyi bastan alirim.
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2012, 17:49:20 Gönderen: circassian »

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #76 : 07 Şubat 2012, 17:26:11 »
son resim