Bıçak Sanatı - Forum

sakarya buluşması..

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: sakarya buluşması..
« Yanıtla #40 : 01 Şubat 2012, 06:04:08 »
elinize sağlık güzel görünüyorlar
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2012, 06:06:00 Gönderen: merttt9 »

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #41 : 01 Şubat 2012, 14:36:06 »
Form'a yeni üye oldum ve en çok sevdiğim şey şu oldu ustalarımızın birbirleriyle buluşmaları birbirlerine yardımcı olmaları. Yine güzel bir buluşma örneği sanırım. Sizi burdan takip etmekle zevk alıyorum sagılar...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #42 : 01 Şubat 2012, 14:52:52 »
Form'a yeni üye oldum ve en çok sevdiğim şey şu oldu ustalarımızın birbirleriyle buluşmaları birbirlerine yardımcı olmaları. Yine güzel bir buluşma örneği sanırım. Sizi burdan takip etmekle zevk alıyorum sagılar...

birgün sizde gelirsiniz  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #43 : 01 Şubat 2012, 15:08:15 »

birgün sizde gelirsiniz  ;)
İnşallah ustam inşallah  :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #44 : 01 Şubat 2012, 20:47:30 »
Yagda su verdigimiz tam taslama tanto bitti sayilir. Taslarla sonuna kadar gittim. Ayna gibi birsey kaldi elimde . Hamon kayboldu.  Bunun ustune demir klorur ( 1/1 )  ve 3000 zimpara yaptim , hamon sadece bir cizgi halinde kaldi.  Kaba taslamadan cikan celik tozlari ile ince makine yagini pamukla ovaladim , celik karardi. Son durum bu , arayislarim devam ediyor. Taslarin cok da farkli olmadigini dusunuyorum artik.  Yarin bir de asit ve araba cilasi deneyecegim.   yag ile iyi hamon olmuyor sanirim

not ,  hamonun altindaki sertlesmis agiz bolgesinde garip bir hareketlenme olmus , ilginc
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #45 : 01 Şubat 2012, 21:25:23 »
ustadım yağda hamon cıkmıyorsa bak o yetim kalmasın ben sahiplenirim  >:D

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #46 : 01 Şubat 2012, 21:38:45 »
Tamam bu senin , otekini Sefa hocaya gondereyim bari.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #47 : 01 Şubat 2012, 21:44:53 »
Tamam bu senin , otekini Sefa hocaya gondereyim bari.

Aman ustadım takılıyorum sadece sefa sustamınkine göz koymak ne hadimize benim bir tantom var zaten ikinciyi kendim yapacam hayırlısı ile
ama gönlünden koptu ise ileride inşallah o tantoların gönlünden gecen ilk sahiplerine gitmesidir dileğim

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #48 : 01 Şubat 2012, 23:23:00 »
Burak usta en son olarak aliminyum oksıt ıle geçtınmı üzerinden..?  bendede aynısı oluyor  hamon hattı üzerinde bıraz oynayınca  o çizgi olan kısım beyazlamaya başlıyor, sankı daha orada oksıt tabakası tam anlamı ıle kalkmamış gıbı..?
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2012, 23:25:14 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #49 : 02 Şubat 2012, 00:09:38 »
Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla o yüzeyde daha epeyce ince iş var gibi. Bana göndereceksen uğraşma gerisini ben getiririm. Amam ben uğraşıp göreceğim dersen o başka. Jesus Hernandez'e sormuştum bu konuyu, zımpara kullanıyormuş sadece. Sanıyorum taşlarında fazla bir artısı yok gibi.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #50 : 02 Şubat 2012, 13:54:51 »
bugun öğle paydosunda ıkı profıle daha su verdım çelık 1095 soğutma sıvısı olarak 45c  su kullandım   800c,de 5 dk demlendı kesıntılı olarak suyu verıldı ıkısıde çatladı :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #51 : 02 Şubat 2012, 14:02:31 »
bugun öğle paydosunda ıkı profıle daha su verdım çelık 1095 soğutma sıvısı olarak 45c  su kullandım   800c,de 5 dk demlendı kesıntılı olarak suyu verıldı ıkısıde çatladı :-\

Japonlar bu işi nasıl yapıyorlar ki? Onlar da 1095 mi kullanıyor? Suyun içine bilmediğimiz birşey karıştırıyor olmasınlar?

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #52 : 02 Şubat 2012, 14:10:40 »
Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla o yüzeyde daha epeyce ince iş var gibi. Bana göndereceksen uğraşma gerisini ben getiririm. Amam ben uğraşıp göreceğim dersen o başka. Jesus Hernandez'e sormuştum bu konuyu, zımpara kullanıyormuş sadece. Sanıyorum taşlarında fazla bir artısı yok gibi.
ustam benim hamon işinden anladığım elinizde neredeyse kusursuz bir bıçak olacak( yani simetrik, pürüzsüz, yüzeyinde dalgalanma felan olmayacak) birde neredeyse kusursuz ve yüksek kumda yapılmış perdaha bakıyor. geri kalan hamonu açığa çıkaracak maddelerle kusursuz cila.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #53 : 02 Şubat 2012, 14:14:27 »
ustam geçmiş olsun.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #54 : 02 Şubat 2012, 14:15:27 »

demkki 45 derecelik su yetersiz geliyor ve hızlı soğutuyor japonikler koca katanayı direkt suya daldırıyor hiç birşey olmadan kılıcın burnu kalkı veriyor çatlama patlama yok .
anlamadım gitti 1095 in sertleşmesi için kaç dereceye kadar soğuması gerekiyorsa o sıcaklıkta suyu tutmak sanki daha mantıklı geliyor.

birde kilsiz denemek lazım homojen soğutmada nasıl oluyor diye.

birde celiği suya daldırdığımızda durmadan çeliğin etrefında buharlaşma oluyor buda çeliğin belkide homojen olarak soğumasını engelliyor.

« Yanıtla #55 : 02 Şubat 2012, 14:36:43 »
Geçmiş olsun.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #56 : 02 Şubat 2012, 14:58:49 »
ustam benim hamon işinden anladığım elinizde neredeyse kusursuz bir bıçak olacak( yani simetrik, pürüzsüz, yüzeyinde dalgalanma felan olmayacak) birde neredeyse kusursuz ve yüksek kumda yapılmış perdaha bakıyor. geri kalan hamonu açığa çıkaracak maddelerle kusursuz cila.

Murat sımetrıde sorun yok  ;)  80 kum ıle ağız açıldı.

demkki 45 derecelik su yetersiz geliyor ve hızlı soğutuyor japonikler koca katanayı direkt suya daldırıyor hiç birşey olmadan kılıcın burnu kalkı veriyor çatlama patlama yok .
anlamadım gitti 1095 in sertleşmesi için kaç dereceye kadar soğuması gerekiyorsa o sıcaklıkta suyu tutmak sanki daha mantıklı geliyor.

birde kilsiz denemek lazım homojen soğutmada nasıl oluyor diye.

birde celiği suya daldırdığımızda durmadan çeliğin etrefında buharlaşma oluyor buda çeliğin belkide homojen olarak soğumasını engelliyor.

yok Özgür bu ısıtma moduna gırdığımden berı çatlatıyorum profıllerı.. suyu ısıtmayacağım bır daha.  yağ bır derece olabılır vızıkote düşmesi için.

profıllerın ıkısıde soğukken elımde çatladı.

bır tanesı hadı neyse taşlama eşiğinin başlandıcındakı  oyuktan gıttı tamam o kusurlu ama dığerıne bır anlam veremedım.

Geçmiş olsun.

sağol Sefa usta..

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #57 : 02 Şubat 2012, 15:21:28 »
yazıdan sonra internette birisinin yazısını okudum güzelde hamon vardı hani malzeme 1095 suya sokmuş olduğu malzemeyi yaklaşık 3 sn bekletiyor  cıkarıp  direkt yağa daldıryor bu cözüm olabilirmi .

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #58 : 02 Şubat 2012, 16:52:30 »
Gecmis olsun Taner. Sicak su daha iyi gibi gelirdi bana hep. Neyse saglik olsun. Ben de 800 - 1200 - 2000 kum yaptim bastan . Sana bahsettigim pasta cila   ve demir klorur , sonunda pes ettim. Belki al. oksit bulursam bir de onunla gecerim. Baska da yapilacak birsey yok benim icin.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #59 : 02 Şubat 2012, 17:30:17 »
sırt kısmı cılalayıp  kararmasını sağlamak lazım.  hamon hattınada al,oksıt ıle gırıştıkmı olur bence ;)