Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçağım

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
İlk bıçağım
« : 28 Ocak 2012, 01:23:06 »
Değerli dostlar yaklaşık olarak 2 ay gibi bir süreden beri forumu izleyip nereden başlamam konusunda sizlerin çok değerli görüş ve tavsiyelerinizi sürekli takip ettikten sonra ilk önce bant zımpara makinasını ardından acele ile birkaç denemeden sonra bu bıçağı başlayıp bitirmek nasib oldu.İki günlük bir uğraştan sonra bıçağı bitirebildim,daha önce hiç bir tecrübem olmadığından istediğim gibi olamadı fakat bir şeyleri bir an önce yapıp ortaya çıkarma hevesi bendenizi buna zorladı.Ustaların affına sığınarak ilk bıçağımın fotoğraflarını sizlerin eleştirilerine sunuyorum lütfen hatalarımı açık yüreklilik ile söylerseniz çok sevinirim zira hatalar düzeltildikçe mükemmel ortaya çıkar diye düşünüyorum şimdiden bütün dostlara teşekkür ederim.
Çelik ck75 sulu malzeme
Kabze merbau ve Abanoz
Balçak ve pimler pirinç
Namlu 13cm
Tam boy24 cm

« Son Düzenleme: 28 Ocak 2012, 01:30:34 Gönderen: ibrahim6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: İlk bıçağım
« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2012, 01:45:29 »
Elinize emeğinize sağlık ilk bıçak için gayet güzel.Gözüme sadece ağız takıldı uca doğru daralmış gibi. :)

Saygılar...
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2012, 01:47:56 Gönderen: ugurcan_20 »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2012, 01:46:10 »
Güzeel.  :2up Zamanında ilk yaptığım bıçak bunun yanından bile geçemez.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
« Yanıtla #3 : 28 Ocak 2012, 02:16:05 »
ilk olduğuna eminmisiniz ? harika olmuş fazla zaman kaybetmeden 2.ye başlayın ,) ek olarak  kesici kısım sonuna kadar gelebilirmiydi diye düşündüm kesici kısımdan sonraki bölüme ne deniyor bilmiyorum orası olmasaydı sanki daha bi güzel olurdu balçağın yapısı yeteri kadar güvenli geldi bana yinede harika bi bıçak yapmışsınız ellerinize sağlık bundan sonrakileri sabırsızlıkla bekliyorum.
Si vis pacem, para bellum.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #4 : 28 Ocak 2012, 09:34:39 »
elinize sağlık çok temiz işçilik  :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #5 : 28 Ocak 2012, 10:21:16 »
İlk bıçak için oldukça şaşırtıcı.  ???

İleride çok çok güzel bıçaklar görebileceğiz.
Zaman içinde yapacağınız o güzel bıçakların çorbasında bizim de bir tuzumuz olsun diye bir iki tavsiye de benden.

İlk gözüme çarpan rikasso bölgesi çok uzun olmuş. Sanki kısa olsa çok daha hoş olacak gibi.
Ağız uçta ve balçağa yakın bölgelerde farklı kalınlıkta.
Rikassonun önündeki bileme sonu çıkıntısı (bu tabiri şimdi uydurdum) ters eğim olmuş. Arkaya doğru değil öne doğru eğimli olması çok daha güzel.
Sırttaki eğe desenine gelince, sırtın ortasında daha belirgin ama balçağa yaklaştıkça desen kayboluyor. Sanırım nedenini biliyorum. Eminim o deseni işlediğinizde her taraf aynıydı. Ama balçak bölgesini aşındırıp biraz derine inince desen de silinmeye başladı.
Sulu malzemeyle çalışıyor olmanız dezavantaj. Hem imalatta çok zorluk çekersiniz. Hem de talaşlı imalat esnasında namludaki istenmeyen ısı yükselmelerinde bıçağın suyu kaçar. İstanbul'da sınız bence susuz çalışın, orada bıçağa su verecek birini bulmak kolay olmalı. Olmadı Bodrum'a Emre'ye gönderin. Bu kalitedeki bıçaklar için ısıl işleme biraz masraf yapmaktan kaçınmayın.

Gelelim bıçağın artılarına.
metal ve ahşap işçiliğiniz mükemmel. Balçağın arkasındaki abanoz çok şık olmuş. Bir de sapın altındaki prinç liner'a bayıldım. Pimler de çok güzel şişirilmiş.

Elinize sağlık, yeni bıçaklarınızı bekliyoruz.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2012, 11:45:19 »
Harika bir ilk  :2up Bant zımparanın etinden sütünden yararlanmışsınız anlaşılan  ;)
Bunu dedikten sonra isteğiniz üzere eleştiri getireyim ben de:

-Ertuğrul'a katılıyorum, susuz çelikle işe başlamanız size daha fazla kontrol verecek ve daha organik formlar üretebileceksiniz. Yani mesela taşlama eşiğinin başındaki çıkıntı bir kesik gibi değil daha hoş bir eğimde olabilecek, sırttaki eğe işi üstünde daha fazla hakimiyetiniz olacak, taşlama yaparken suyunu kaçırma korkusu olmayacak vs...

-Kabza-balçak-abanoz çizgilik birleşimleri görebildiğim kadarıyla mükemmel. Balçak açıklığı son derece muntazam ve ricasso'ya tam yaslanıyor gibi. Kutlarım.

-Ricasso (taşlama eşiği ve balçak arasındaki düz kısım) kesinlikle bu bıçak boyutu için fazla kaçmış, bu mesafenin yarısı kadar gibi olsaydı çok hoş olurdu, şimdi bıçağa bakarken kabzadan namluya doğru bir görsel kesinti var ve bu bir miktar estetiği bozuyor...

- Pirinç çizgilik (liner) kabza malzemesinin altında çok hoş olmuş, ama sanki abanozun altına kadar uzansa ve balçak ile birleşse çok daha güzel bir görüntü sergileyecekti...

- Pimler son derece başarılı uygulanmış, en ufak bir kusur görünmüyor, ancak öndeki pimin yerleşimi olması gerektiğinden biraz daha uzakta gibi. 8-9 milim kadar daha balçağa yakın olsaymış daha dengeli bir görüntüsü olurmuş...

- Balçak kabzadan itibaren genişlemekte, bu haliyle bitmemiş görünüyor. Balçağın öne doğru genişlemesi abartılı olmuş, öncelikle bu ergonomiyi kısıtlamakta, görsel olarak da sorun yaratıyor. Netten bulduğun bir iki foto ile olması gerekeni göstermeye çalışayım:

Yani kabzanın karnından ucuna doğru, balçak ile birlikte hafiften daralması tutuşu rahatlatır, genişlemesi eli balçağın arkasına hapseder ve kullanımı zorlaştırır...

-Sırt fotolarında çeliğin et kalınlığı sanki uca doğru kalınlaşıyor. Genelde bunun tersi olması beklenir. Sadece görünüş olarak değil, ergonomi ve bıçağın kullanışlılığı açısında genelde çeliğin kalınlığı uca doğru bıçağın tipine göre incelir ya da aynı kalır...

- Kişisel bir tercih ama bıçakta polisaj beni rahatsız ediyor. El yapımı bir bıçağın fabrikasyon görünüşü olması tabiatına aykırı bence. Ayrıca polisaj çok dikkatli yapılmadığı sürece güzelim taşlama hattını siliyor...

Bu kadar eleştirmem bıçağınızın bir ilk bıçak için son derece başarılı olduğunu değiştirmez, tebrik ederim, bence son derece yüksek potansiyeliniz var  :2up, bu eleştirileri detaylı yapmamın nedeni de gerçekten bunları ciddiye alıp bundan sonraki bıçaklarınızda daha iyi sonuçlar almanızda kullanacağınıza inancımdır ...

Kipmen Sanat web sitesi

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #7 : 28 Ocak 2012, 12:09:39 »
Emre üçüncü fotoğraftaki eleman bıçağa gösterdiği ihtimamın birazını da parmaklarına mı göstermeliydi ne... :D
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

Hüseyin Tekinay

• 244
« Yanıtla #8 : 28 Ocak 2012, 12:11:14 »
Pardon ikinci fotoğraftaki...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #9 : 28 Ocak 2012, 12:12:49 »
Benim parmaklar ondakinden çok daha fena  :))

Kipmen Sanat web sitesi

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 28 Ocak 2012, 12:56:13 »
Yazılan yapıcı yorumları okumadan önce "ne kadar farklı bir bıçak" diye düşünmüştüm.
Çok ilginç, "bir bıçak zevkim oluşsun" diyerek aranıza katıldım- sağolun- ve resimlerin altını okudukça bunun oluşmaya devam ettiğini farkettim.
Genel ve kültürlü bir güzellik anlayışına ters düşmek pahasına ben o uzun rikassoyu ve uca doğru kalınlaşmayı ilginç buldum :(
Ama siz bana bakmayın, ustaların söyledikleri çok daha önemli -balçak konusuna ben de katılıyorum :) -
Elinize sağlık, daha da güzelleri gelecek, belli :)
Saygılarımla
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #11 : 28 Ocak 2012, 15:55:51 »
Çok güzel
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #12 : 28 Ocak 2012, 17:37:59 »
gerçekten tebrikler.ciddi anlamda ince işçilik olmuş.naçizane eleştirebileceğim tek şey kabza yapısı.benim gibi elleri ufak olanlar için biraz kaba olmuş.Tekrar tebrik ederim.
Salih Olcay ERGÜN

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #13 : 28 Ocak 2012, 19:39:11 »
İbrahim bey ellerinize sağlık, insanın bant zımparası olunca elide bu işlere biraz yatkın olunca ortaya çabucak böyle güzel şeyler çıkıyor.

Kabzenin dalgalı şekli, balçakla kabze arasındaki abanoz ve liner gerçekten çok güzel olmuş tekrar ellerinize sağlık.  Affınıza sığınarak bende acmice eleştirecek olursam ustalarımında söylediği gibi , taşlama eşiğinin arkasındaki kısım fazlaca olmuş, bir diğer eleştirimde balçak konusunda olacak, sanki kabzeye göre biraz kalınca olmuş, kabzedeki dalgalanmanın devamı olarak güzel bir model ortaya çıkarmışsınız ama biraz daha kibar olabilirdi sanki.

Bu arada Emre Ustam sanada aşk olsun diyorum, dün yeni bi bıçağa başlamıştım , sen bugün bitmişinin fotoğrafını koymuşsun :( profil hemen hemen aynı, sırt deseni aynı neredeyse mozaik pinlerde aynı :(

IMG_8655 by serdarhavsut, on Flickr

IMG_8652 by serdarhavsut, on Flickr

IMG_8651 by serdarhavsut, on Flickr

IMG_8650 by serdarhavsut, on Flickr
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #14 : 28 Ocak 2012, 23:45:44 »
Son bıçağımın böyle olacağı günü hayal ediyorum ben. Bu yüzden bana yorum değil  tebrik düşüyor. Ellerinize sağlık.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #15 : 29 Ocak 2012, 04:28:44 »
cık olmamış ilk bıcak için fazlasıyla temız bir iki yerinı bozarsaniz olucak >:D
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
« Yanıtla #16 : 29 Ocak 2012, 17:48:36 »
Elinize emeğinize sağlık ilk bıçak için gayet güzel.Gözüme sadece ağız takıldı uca doğru daralmış gibi. :)
Saygılar...
Çok teşekkür ederim

Güzeel.  :2up Zamanında ilk yaptığım bıçak bunun yanından bile geçemez.
Aman üstad utandırıyorsunuz bendenizi  :-[ teşekkür ederim.

ilk olduğuna eminmisiniz ? harika olmuş fazla zaman kaybetmeden 2.ye başlayın ,) ek olarak  kesici kısım sonuna kadar gelebilirmiydi diye düşündüm kesici kısımdan sonraki bölüme ne deniyor bilmiyorum orası olmasaydı sanki daha bi güzel olurdu balçağın yapısı yeteri kadar güvenli geldi bana yinede harika bi bıçak yapmışsınız ellerinize sağlık bundan sonrakileri sabırsızlıkla bekliyorum.
Çok teşekkür ederim balçak konusunsda söylediklerinizi dikkate alacağım :)

elinize sağlık çok temiz işçilik  :)
Teşekkürler Ersan bey

İlk bıçak için oldukça şaşırtıcı.  ???

İleride çok çok güzel bıçaklar görebileceğiz.
Zaman içinde yapacağınız o güzel bıçakların çorbasında bizim de bir tuzumuz olsun diye bir iki tavsiye de benden.

İlk gözüme çarpan rikasso bölgesi çok uzun olmuş. Sanki kısa olsa çok daha hoş olacak gibi.
Ağız uçta ve balçağa yakın bölgelerde farklı kalınlıkta.
Rikassonun önündeki bileme sonu çıkıntısı (bu tabiri şimdi uydurdum) ters eğim olmuş. Arkaya doğru değil öne doğru eğimli olması çok daha güzel.
Sırttaki eğe desenine gelince, sırtın ortasında daha belirgin ama balçağa yaklaştıkça desen kayboluyor. Sanırım nedenini biliyorum. Eminim o deseni işlediğinizde her taraf aynıydı. Ama balçak bölgesini aşındırıp biraz derine inince desen de silinmeye başladı.
Sulu malzemeyle çalışıyor olmanız dezavantaj. Hem imalatta çok zorluk çekersiniz. Hem de talaşlı imalat esnasında namludaki istenmeyen ısı yükselmelerinde bıçağın suyu kaçar. İstanbul'da sınız bence susuz çalışın, orada bıçağa su verecek birini bulmak kolay olmalı. Olmadı Bodrum'a Emre'ye gönderin. Bu kalitedeki bıçaklar için ısıl işleme biraz masraf yapmaktan kaçınmayın.

Gelelim bıçağın artılarına.
metal ve ahşap işçiliğiniz mükemmel. Balçağın arkasındaki abanoz çok şık olmuş. Bir de sapın altındaki prinç liner'a bayıldım. Pimler de çok güzel şişirilmiş.

Elinize sağlık, yeni bıçaklarınızı bekliyoruz.

Çok teşekkürler, rikasso bölgesinin uzuluğunu ne olması gerektiğini gerçekten bilmiyordum model olarak aldığım bir bıçakta ne şekildeyse öyle uygulamaya çalıştım,itiraf etmek gerekirse rikasso bölgesinin ne olduğunu da şimdi sizlerin sayesinde öğrendim :) Sırttaki eğe denemesi aynen dediğiniz gibi oldu bir tarafı fazla kaçtı geri dönüş olmadığı için böyle kaldı.Neden sulu malzeme kullanmama gelince ,çünkü aradığım çelikte susuz malzeme bulamadım,hatta parça çalik bile bulamadığım için neredeyse yarım plaka bu malzemeden aldım ,epey bir zaman daha sulu malze ile çalışacağım zannederim. :D

Harika bir ilk  :2up Bant zımparanın etinden sütünden yararlanmışsınız anlaşılan  ;)
Bunu dedikten sonra isteğiniz üzere eleştiri getireyim ben de:

-Ertuğrul'a katılıyorum, susuz çelikle işe başlamanız size daha fazla kontrol verecek ve daha organik formlar üretebileceksiniz. Yani mesela taşlama eşiğinin başındaki çıkıntı bir kesik gibi değil daha hoş bir eğimde olabilecek, sırttaki eğe işi üstünde daha fazla hakimiyetiniz olacak, taşlama yaparken suyunu kaçırma korkusu olmayacak vs...

-Kabza-balçak-abanoz çizgilik birleşimleri görebildiğim kadarıyla mükemmel. Balçak açıklığı son derece muntazam ve ricasso'ya tam yaslanıyor gibi. Kutlarım.

-Ricasso (taşlama eşiği ve balçak arasındaki düz kısım) kesinlikle bu bıçak boyutu için fazla kaçmış, bu mesafenin yarısı kadar gibi olsaydı çok hoş olurdu, şimdi bıçağa bakarken kabzadan namluya doğru bir görsel kesinti var ve bu bir miktar estetiği bozuyor...

- Pirinç çizgilik (liner) kabza malzemesinin altında çok hoş olmuş, ama sanki abanozun altına kadar uzansa ve balçak ile birleşse çok daha güzel bir görüntü sergileyecekti...

- Pimler son derece başarılı uygulanmış, en ufak bir kusur görünmüyor, ancak öndeki pimin yerleşimi olması gerektiğinden biraz daha uzakta gibi. 8-9 milim kadar daha balçağa yakın olsaymış daha dengeli bir görüntüsü olurmuş...

- Balçak kabzadan itibaren genişlemekte, bu haliyle bitmemiş görünüyor. Balçağın öne doğru genişlemesi abartılı olmuş, öncelikle bu ergonomiyi kısıtlamakta, görsel olarak da sorun yaratıyor.Yani kabzanın karnından ucuna doğru, balçak ile birlikte hafiften daralması tutuşu rahatlatır, genişlemesi eli balçağın arkasına hapseder ve kullanımı zorlaştırır...

-Sırt fotolarında çeliğin et kalınlığı sanki uca doğru kalınlaşıyor. Genelde bunun tersi olması beklenir. Sadece görünüş olarak değil, ergonomi ve bıçağın kullanışlılığı açısında genelde çeliğin kalınlığı uca doğru bıçağın tipine göre incelir ya da aynı kalır...

- Kişisel bir tercih ama bıçakta polisaj beni rahatsız ediyor. El yapımı bir bıçağın fabrikasyon görünüşü olması tabiatına aykırı bence. Ayrıca polisaj çok dikkatli yapılmadığı sürece güzelim taşlama hattını siliyor...

Bu kadar eleştirmem bıçağınızın bir ilk bıçak için son derece başarılı olduğunu değiştirmez, tebrik ederim, bence son derece yüksek potansiyeliniz var  :2up, bu eleştirileri detaylı yapmamın nedeni de gerçekten bunları ciddiye alıp bundan sonraki bıçaklarınızda daha iyi sonuçlar almanızda kullanacağınıza inancımdır ...
Emre Usta söylediğiniz her şeye katılıyorum,balçak zaten orjinal modelden biraz değiştirildi o yüzden bendeniz de olmadığını düşünüyorum.Polisaj işine gelince biraz mecburiyetten oldu denebilir,çünkü ağız hiç iyi gözükmüyordu bendenizde hataları polisaj ile ortadan kaldırdım ,daha henüz ağız açma aparatım birmediği için bu bıçağın ağzını elde aparatsız açmak gafletinde bulundum :)Tekrar çok teşekkür ederim çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Yazılan yapıcı yorumları okumadan önce "ne kadar farklı bir bıçak" diye düşünmüştüm.
Çok ilginç, "bir bıçak zevkim oluşsun" diyerek aranıza katıldım- sağolun- ve resimlerin altını okudukça bunun oluşmaya devam ettiğini farkettim.
Genel ve kültürlü bir güzellik anlayışına ters düşmek pahasına ben o uzun rikassoyu ve uca doğru kalınlaşmayı ilginç buldum :(
Ama siz bana bakmayın, ustaların söyledikleri çok daha önemli -balçak konusuna ben de katılıyorum :) -
Elinize sağlık, daha da güzelleri gelecek, belli :)
Saygılarımla
Çok teşekkür ederim :)

Çok güzel
Teşekkürler   :)

gerçekten tebrikler.ciddi anlamda ince işçilik olmuş.naçizane eleştirebileceğim tek şey kabza yapısı.benim gibi elleri ufak olanlar için biraz kaba olmuş.Tekrar tebrik ederim.
Çok teşekkür ederim  :)

İbrahim bey ellerinize sağlık, insanın bant zımparası olunca elide bu işlere biraz yatkın olunca ortaya çabucak böyle güzel şeyler çıkıyor.

Kabzenin dalgalı şekli, balçakla kabze arasındaki abanoz ve liner gerçekten çok güzel olmuş tekrar ellerinize sağlık.  Affınıza sığınarak bende acmice eleştirecek olursam ustalarımında söylediği gibi , taşlama eşiğinin arkasındaki kısım fazlaca olmuş, bir diğer eleştirimde balçak konusunda olacak, sanki kabzeye göre biraz kalınca olmuş, kabzedeki dalgalanmanın devamı olarak güzel bir model ortaya çıkarmışsınız ama biraz daha kibar olabilirdi sanki.
Çok teşekkürler Serdar bey  :)

Son bıçağımın böyle olacağı günü hayal ediyorum ben. Bu yüzden bana yorum değil  tebrik düşüyor. Ellerinize sağlık.
Teşekkürler   :)

cık olmamış ilk bıcak için fazlasıyla temız bir iki yerinı bozarsaniz olucak >:D

Teşekkürler ,bir dahakine sizin önerilerinizi dkkate alacağım  ;D
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2012, 17:50:39 Gönderen: ibrahim6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #17 : 29 Ocak 2012, 18:12:14 »
ellerinize sağlık. ilk bıçak için süper işçilikli bir bıçak olmuş. zaten zamanla diğer eksiklikleride gidereceğinize eminim. bu arada fotoğraflarda sanki stüdyoda çekilmiş gibi. :2up

Hüseyin Tekinay

• 244
« Yanıtla #18 : 29 Ocak 2012, 19:59:06 »
Tabiri caizse fotoğraflara hasta oldum. İşin sırrı nedir?

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #19 : 29 Ocak 2012, 20:29:06 »
İlk bıçağınız çok güzel olmuş,  :2up