Deri saplılar bitince kendimi boşlukta hissettim. Tabii kafamda çok proje var ama, kiminin detayları daha zihnimde kesinleşmedi, kimininse uygun malzemesi henüz elimde yok.
'Şimdi ne yapsam acaba?' diye ufak bir kamu oyu araştırması yapınca da ortaya şu fikirler çıktı.
Bowie lere devam... 
Biraz daha büyük bowie'ler nasıl olur? 
Biraz daha büyük bowie'ler nasıl olur? 
iyi olur sanki ,)
Çoğunluk büyükçe Bowie'lerden yana.
Oysa büyük Bowie'lerle ilgili benim tereddütlerim var.
Orta boy Bowie'ler harika birer genel kullanım bıçağı. Özellikle avda çok işe yarıyor. Bir çok avcı ucu sivri bıçakları tercih ediyor. Deriyi ilk açmada Guthook'ları saymazsak ucu sivri bıçaklardan daha iyisi yok. Sivri ucu derinin altına sokup içeriden dışarıya doğru ilk kesim yapılabiliyor. Böylece derinin kılları kesilip ete bulaşmamış oluyor.
Oysa büyük boy Bowie'ler birer dövüş silahı. Tabii ki forumumuzun üyelerinin bunu bir savaş aleti olarak değil, bir tarihi bıçağın reprodüksiyonu, bir koleksiyon parçası olarak gördüklerini biliyorum. Ama yine de büyük Bowie yapmaya gönlüm pek razı olmuyor.
Tüm bu fikirleri kafamda birleştirince #33 için dört adet dizayn kriteri oluşturdum.
1) Namlu boyu 150-160 mm civarında olacak. Yani #31 - Deri saplı Bowie'nin namlu boyu gibi.

By
ertarda at 2012-01-22
2) Namlu formu klasik Bowie'lerdeki gibi olacak. Yani yukarıya kadar taşlanacak, uçta üst taraf yumuşak bir açıyla aşağıya düşürülecek ve rikasso bölgesi profilde inceltilerek kesici ağız bölgesi ricassodan ayrılacak. Kısaca #20 --- Bowie'nin namlu formu gibi olacak

By
ertarda at 2012-01-22
3) Balçak pirinçten ve #26 --- Bowie'nin balçağı gibi olacak.

By
ertarda at 2012-01-22
4) Kabza ağaçtan ve #20 --- Bowie'nin kabza formu gibi olacak. Genel formunu bozmadan belki biraz daha inceltip kibarlaştırabilirim.

By
ertarda at 2012-01-22
Şimdilik aklımdaki tek soru, acaba kabzayı bol desenli gül ağacından mı yoksa siyaha yakın koyu renk wenge'den mi yapsam?