Bıçak Sanatı - Forum

Forum yararına çekiliş fikri

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Forum yararına çekiliş fikri
« Yanıtla #20 : 22 Ocak 2012, 22:32:27 »
her iki fikirde çok güzel.Ayrıca dedikodu olayınıda katılmıyorum.Kısa zamanda gördüğüm kadarıyla bu forum özel bir paylaşım platformu.buradaki insanların samimiyeti paylaşımlardan belli.Bu kadar ''sırrı'' inanın piyasadaki ustalar kalfalarına vermez.saygılar

+1000

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21 : 22 Ocak 2012, 23:45:32 »

Çekilişe ben varım dememin sebebi,bu çekiliş  sonuçta forum yararına olacak birşey ve bizde altın kaplamalı bir bıçak koymayız böylece kimse kıskançlık yapmaz, yaparsada kendi bilir bu forum bizim, kendini buraya ait hissedenlerin. Ben henüz bu forumdan hiç kimseyle yüzyüze karşılaşmadım ama son bir yıldır hemen hemen hergün bir girip, okuyup çıkıyorum kendimi forumdan biri hissediyorum. Forum yararına olacak ve katılım çok daha fazla olacağını düşündüğüm için çekilişe evet dedim, diyorum. Ancak "foruma bende katkı sağladım" diye düşünüp kendini forum sahibi hissedenlerde olabilir bu durumda moderatörlerden uyarı aldığında yada engellendiğinde bu sahiplenme duygusu kıskançlık ve kızgınlık yaratabilir, buda ayrı bir tehlike ki daha 15 gün bile olmadı; bir büyüğümüzün kalbi kırıldı ve birkaç arkadaşımız da gitti. bunun gibi olumsuzluklarla da karşılaşmamak adına açık artırma daha mantıklı geliyor.

One for All, All for One...

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #22 : 23 Ocak 2012, 00:27:47 »
 okadar ince düşünmeye gerek yok bence.
ama madem bukadar sakıncaları var, ne çekiliş, ne açık arttırma. ikiside olmasın. 

Emre usta bi bıçak yapsın. çekilişten ya da açık arttırmadan hedeflenen rakamı fiyat olarak belirlesin. forum yararına vitrine koysun. nasıl olsa satılır.

yine de gönlüm çekilişten yana. çünkü açık arttırmaya da, direk satın almaya da katılamam zannederim. ama çekilişe katılırım. hem ne güzel heyecan olrudu...

dur!!!  daha iyisi, çekiliş olsun. çekilişi kazanan kişi, kazandığı bıçağı forum yararına vitrine koyup satsın :D

selamlar...

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #23 : 23 Ocak 2012, 00:58:26 »
Uzun zamandır hiçbir zorluğuna, sıkıntısına katlanmadan forumdan faydalanıyorum. Kendi adıma foruma az da olsa bir katkıda bulunmak isterim. Sanki çekilişle daha yüksek miktara ulaşabiliriz gibi geliyor. Benim oyum çekilişten yana

« Yanıtla #24 : 23 Ocak 2012, 01:11:42 »
Valla ben kendi adıma bir endişeyi dile getirdim, yoksa bu anlamda kötü niyetli zaten değilim.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 23 Ocak 2012, 13:05:36 »
Sefa ustamızın çekincesini çok iyi anlıyorum, merak etmeyin dedikodu yapanı banlarız olur biter  >:D Bir tane güzel bişey çıkıyor gibi, ince bir skinner, Haslinger tarzı. Bakalım, eğer sonuç hoşuma giderse yakında açarız çekilişi, bu kadar istekli olduktan sonra....

Kipmen Sanat web sitesi

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #26 : 23 Ocak 2012, 21:33:55 »
Bende çekilişe katılmak isterim...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #27 : 23 Ocak 2012, 22:16:13 »
bana uyar sahsen güzel fıkır sayısal loto gıbı :)

« Yanıtla #28 : 24 Ocak 2012, 00:54:31 »
Emrah ne yaptın, avatara bakınca sanki kılıç bitmiş gibi  ;)

oğuzhan

• *
  • 34
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: ankara
« Yanıtla #29 : 24 Ocak 2012, 02:26:53 »
bütçesi kısıtlı bir insan olarak böyle bi durumda tek yararlanma olasılığım çekiliş olur ancak hem bıçağı yapanın emeğine saygı hem de diğer olasılıklar düşünülünce benim de tavsiyem açık artırmadan yana eski örnekler başarılıydı bu konuda
Aradan yıllar geçti işte o günden beri
Ne zaman yolda bir han rastlasam irkilirim,
Çünkü sizde gizlenen dertleri ben bilirim.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #30 : 22 Şubat 2012, 23:59:31 »
İki ... yok 3 güzel haber:
1. Çekiliş için bir bıçak yapmaya başladım - kompleks taşlama (multigrind) kamp bıçağı, kabzayı bowie tarzı yapıyorum :

2. Bir de teselli ikramiyesi yaptım, 2 milim UHB26C - kanvas mikarta - mozaik pinler:

3. Web sitesi açtık, yakında tam anlamıyla hizmete hazır olacak:
http://kipmen.com

Kipmen Sanat web sitesi

Ejder

• 152
« Yanıtla #31 : 23 Şubat 2012, 00:27:50 »
Emre, multigrind çok sağlam birşey olmuş katılımı tavan yaptırır bence...  :2up
Usta, artık bir web sitesinin zamanı gelmişti  zaten. Çok sevindim.  :2up 
Şimdi Bıçak Sanatı yanında bu siteyide takip etmek gerekecek, vitrinde yeni birşeyler varmı diyerek... Takipteyiz !  8)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #32 : 23 Şubat 2012, 00:28:12 »
Ustam site harika, güle güle kullan. Bu arada bıçaklar da çok güel görünüyor.

tian92

« Yanıtla #33 : 23 Şubat 2012, 08:23:56 »
Arkadaşlar çekiliş işi bir arkadaşında dediği gibi sayısal loto gibi olur. Şansı olan kazanır diğerleri kaybeder. Miktar önemli değil. Bu aslında herkesin razı olduğu ve adil bir sistem görünsede fıkhi açıdan kumar sayılır. Ama bu sizin kişisel tercihiniz sayısal loto oynayan, piyango bileti alan birisi için söylediklerimin zaten etkisi olmayacağından şevkinizide kırmamış olurum. Ben tercihimi açık artırmadan yapıyorum. İki seçenekli olsa daha iyi olurdu. Hep el yapımı bıçaklarınıza imrenerek bakmışımdır.  :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #34 : 23 Şubat 2012, 10:10:34 »
Şansı olan kazanır diğerleri kaybeder. Miktar önemli değil. Bu aslında herkesin razı olduğu ve adil bir sistem görünsede fıkhi açıdan kumar sayılır.

Açık arttırma zengin için iyidir, piyango ise fakire şans tanır. Dini görüşlerine aykırı gelenler katılmaz olur biter...
Bu arada zengin olmak da şans işidir, o zaman açık arttırma da kumar sayılabilir...
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2012, 10:29:01 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

tian92

« Yanıtla #35 : 23 Şubat 2012, 11:09:26 »
Şansı olan kazanır diğerleri kaybeder. Miktar önemli değil. Bu aslında herkesin razı olduğu ve adil bir sistem görünsede fıkhi açıdan kumar sayılır.

Açık arttırma zengin için iyidir, piyango ise fakire şans tanır. Dini görüşlerine aykırı gelenler katılmaz olur biter...
Bu arada zengin olmak da şans işidir, o zaman açık arttırma da kumar sayılabilir...

Ben katılmayacağımı söyledim. Kimseyi tenkit etmiyorum hakkımda değil. Sizin gibi ustaların bıçaklarına sahip olmak isterdim. Açık artırma olursa takip ederim.

Bu arada Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle der " Allahu Teala ilmi isteyene zenginliği ise istediğine verir". Bu durumda zenginliğinde şansla alakası kalmadı  ;)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #36 : 23 Şubat 2012, 11:26:15 »
 :2up Haklısınız, çürütülemeyecek, sağlam bir kanıt sundunuz.
.....
Neyse, arkadaşlar katılım için belli bir süre tanımayı düşünüyorum. Ne dersiniz bıçaklar bitip sergilendikten sonra 1 hafta katılan katılır desek nasıl olur? Yoksa 1 hafta az mı? Ya da belli bir sayıya ulaşmayı mı beklemeli?

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #37 : 23 Şubat 2012, 11:32:26 »
çekilişte belli bir sayıya ulaşılamazsa asgari bir miktardan açık arttırma düşünülebilir bence.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #38 : 23 Şubat 2012, 11:38:59 »
Emin açık arttırmaya karşıyım, kişisel nedenlerle.. Forum yararına olan bir bıçağın bence tüm üyelerimizce eşit şansla sahiplenilebilme ihtimali olmalı. Açık artırma parası çok olanın borusunu öttürdüğü, hiç hoşuma gitmeyen bir etkinlik, hatta bana biraz ahlaksızca gelmekte  ::)...

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #39 : 23 Şubat 2012, 12:19:59 »
hımm.. sen de haklısın :)

ben çekilişe katılacağım, foruma katkı sağlamak amacıyla. ama çekiliş kavanozunda ismimin yer almasını istemiyorum. bu belki başka arkadaşlar için de çözüm olabilir ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/