Bıçak Sanatı - Forum

Hem Matkap Hem Torna

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Hem Matkap Hem Torna
« : 17 Ocak 2012, 12:03:20 »

Benim çok hoşuma gitti, Alman malı olması ve fiyatı uygun geldiği için belki bir arkadaşımızın işine yarayabilir diye paylaşmak istedim, saygılar.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-el-aletleri-super-torna-matkapli-71319530/detay

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
Ynt: Hem Matkap Hem Torna
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2012, 14:14:23 »
Çok güzel bi aletmiş, hem freze hem torna ihtiyacı olan arkadaşlar kaçırmasın :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2012, 15:54:46 »
Ben almak isterim aslında ama  arkadaş Sakaryada, bakıp görmeden de olmaz  ::) nasıl olacak..

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2012, 16:34:22 »
taner usta yetişşş:)
yanlız tornası freze olarak kulanılabilirmi ?

nasıl bir yazı oldu bu matkap freze olarak kulanılabilirmi ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2012, 17:01:27 »
üzerinde yazıyor zaten , milling :) bence kullanılabilir
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2012, 17:18:20 »
120 watt lık bir motora sahipmiş en kalın matkap olarak 6mm kulanabiliyormuş (küçük bir freze için 6mm iyi sayılır ağırlı 20kg
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2012, 17:26:02 »
Freze olarak kullanılabilir bence, sporta mengene bağlanarak tabiki. Zamanında Atinon marka bu tür makinalar vardı o zaman almadık neyse. Ama ilanı tekrar kontrol ettim, adam 1 saat ancak çalıştı demiş, açma kapama butonuna bir saat içerisinde sanıyorum ki 5-6 bin kez basmış olmalı veya diğer detaylar "ben bir saaten çoook daha fazla çalıştım" diyor. Ben vazgeçtim.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2012, 18:26:07 »
Freze olarak kullanılabilir bence, sporta mengene bağlanarak tabiki. Zamanında Atinon marka bu tür makinalar vardı o zaman almadık neyse. Ama ilanı tekrar kontrol ettim, adam 1 saat ancak çalıştı demiş, açma kapama butonuna bir saat içerisinde sanıyorum ki 5-6 bin kez basmış olmalı veya diğer detaylar "ben bir saaten çoook daha fazla çalıştım" diyor. Ben vazgeçtim.
ustam zamanında biri ile hobiden konuşurken eskiden küçük frezeli tornalar vardı deyince aklıma takılmıştı. biraz araştırınca internette Atinon marka makineleri görmüştüm. çokta hoşuma gitmişti açıkcası. yine nette ikinci el olarak bulunuyor.
http://www.makinaburada.net/ilandetay.asp?ilanid=16685
http://www.hobitutkunlari.com/satmak-istediginiz-aletler-ve-aksesuarlar/atinon-torna-1490.html
http://www.makinaburada.net/ilandetay.asp?ilanid=7721

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 17 Ocak 2012, 18:33:04 »
müsaıt olursam makınaya bakarım. ama fazla anlamam onu baştan söylıyeyım ;)  Sefa usta önemlı bır detayı yakalamış. ilanı görur görmez baktım  ama verılen bılgı  bana pek ınandırıcı gelmedı.  bır saat çalışmış makıne o şekılde olmaz bencede. 8)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #9 : 17 Ocak 2012, 20:22:40 »

Evet ustam, butonları bende sonradan gördüm bencede 1 saatlik bir iş değil fakat dış görünüş olarak 5-6 bin kez kullanılmış bir makineye benzemiyor belki olayın başka bir açıklaması  olabilir  O:-)

tarık

• 205
  • Meslek: teknisyen
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #10 : 17 Ocak 2012, 21:24:13 »
buton değilde arkasına sonradan saçla yama yapılmış alman malı eski malsa bakmak lazım birde piyasada parçasını bulamazsan artık vitrine koyar seyredersin

Mustafa Emrah Kalay

• 86
  • Mustafa Emrah KALAY
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Adana
« Yanıtla #11 : 17 Ocak 2012, 23:04:51 »
kendisiyle konuştum. arkadaş iyi birine benziyor yalnız oraya alman malı yazmasına rağmen bana en son cümlede ""çin malı ama almanyadan getirildi" dedi biraz gıcık oldum duruma şahsen...

« Yanıtla #12 : 17 Ocak 2012, 23:34:42 »
Bunun üzerine biraz daha koyup bir matkap bir masa üstü torna almak daha mantıklı bence.

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #13 : 17 Ocak 2012, 23:40:48 »
Bende şimdi dikkat ettim makina baya küçükmüş, küçük işlerde kullanılabilir belki, fazla yüke gelmez.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

« Yanıtla #14 : 17 Ocak 2012, 23:53:54 »
Akşam bu makinadan sonra bir iki atinon marka makina satanla görüştüm ( murat söyleyince aklıma düştü) ülkemiz insanı harbiden tuhaf. Bu makinalar 1990da geldi Türkiyeye o zamanlar ben yedek subayım maaşımda 1200 TL ( birmilyonikiyüzbin o zamanki para) Atinonda 1100TL yani maaşla alabiliyorum, neyse uzatmayayım, satıcı arkadaşların şimdiki istedikleri para 3500-4000 iyi mi? 22 yıllık makina, öve öve bitiremiyorlar. bakıştırdım, bir freze birde masaüstü torna alsam vereceğim para zaten bu kadar ( en fazla) üstelik freze de bundan daha iyi iş yapar kesin. Neyse işte memleket böyle, "deli bizim kime dövüneceğiz"

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #15 : 18 Ocak 2012, 00:03:12 »
Arkadaşlar bu makine saatci işini ancak görür motor gücü çok zayıf,tornalama sadece basit düz tornalama (diş açmaz) çelikte pek iş görürmü yüksek devirde çok küçük çakıyla küçük işler belki tornasındada belki pim yaparsın okadar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #16 : 18 Ocak 2012, 00:06:13 »
o paralara çok zor satarlar zaten. duyduyuma göre bu makinelerin çoğu geri dönüşümde harcanmış. :(

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #17 : 19 Ocak 2012, 00:02:45 »
Bizim işte en işe yarar olabilecek alet şu tip tezgah tipi frezeler: http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=2919
Torna da işe yarar ama freze kadar değil. Özellikle çakı ve gizli kuyruk kabza imalatı için çok fazla iş görür. Listemin en başında Hidrolik presle birlikte. Belki bir gün, ahh ahh  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #18 : 03 Ağustos 2012, 02:24:29 »
Selamlar ,
Sefa usta gercektende atinon tezgahlardan bir tanede ben almistim bir zamanlar matbaa makinalari bakim onarim isleri icin asiri hassas isler icin bitirim bir tezgah dis cekme disli ,prizdirek disli simdide kendime guldugum inanilmaz isler yapmistim , arkadaslar gercekten tezgahin hakkini yememek lazim narin ama cok hassas bir torna
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #19 : 03 Ağustos 2012, 02:31:16 »
Emre usta
Quantum tezgahlar alman mali imaji ile uzak dogu cin imalati oldugu soyleniyor bence frezede kullanilmis deckel ,emco, yada wabeco tezgahin keyfini anlamak icin kullanmak gerekir
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar