Bıçak Sanatı - Forum

Murat GÜLEÇ'le bir profil çıkarttık

Mehmet GENÇ

• 2369
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Murat GÜLEÇ'le bir profil çıkarttık
« : 15 Ocak 2012, 21:28:53 »
Arkadaşlar bugün Murat yakın il olduğundan yanıma gelmişti tanışma muhabbet faslından sonra bir bıçak profili çıkardık.Gerisinide inşallah bir fırsat bulursam bitiririm
Malzeme:425
Kalınlık:2,5 mm
En:40 mm
Namlu:125 mm
Kabza:135 mm
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
Ynt: Murat GÜLEÇ'le bir profil çıkarttık
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2012, 21:54:56 »
ustam  pant zınpara farkı  belli oluyor  yani  bitmişinide şimdiden merak ediyoruz   kolay gelsin
saygılar

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2012, 21:59:18 »
evet güzel bir gündü. Mehmet abiyle biraz muhabbetten ve çay faslından sonra atölyesine indik. yeni yaptığı bant zımparasını inceledim bir kaç öneri ilave edip bir profil çıkarmaya karar kıldık. bant zımparayla profilin ağızını açarken bir yandan Mehmet abi beni hediye yağmuruna tuttu. başımı bant zımparaya çeviriyorum. biraz aradan sonra şu çelikten vereyim. bir zaman sonra başka bir çelik ilave etti. sonra yine bir çelik. abi bende var dedikçe manda boynuzu takviyesi yaptı sonra bir bıçak valla beni çok utandırdı.  :-[ biraz daha kalsak atölyeyide al götür diyecek diye korkmadım değil. :)  teşekkürler Mehmet abi.

Mehmet GENÇ

• 2369
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2012, 22:00:30 »
Teşekkür ederim,bant zımpara farkı tabiki belli rahat ve düzgün bir işleme yüzeyi var taşta kavisli ve düzgün bir talaş kaldırma yapamıyorsun,devamını bende bekliyorum inşallah fırsat bulur bitiririm saygılar

Mehmet GENÇ

• 2369
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2012, 22:03:30 »
evet güzel bir gündü. Mehmet abiyle biraz muhabbetten ve çay faslından sonra atölyesine indik. yeni yaptığı bant zımparasını inceledim bir kaç öneri ilave edip bir profil çıkarmaya karar kıldık. bant zımparayla profilin ağızını açarken bir yandan Mehmet abi beni hediye yağmuruna tuttu. başımı bant zımparaya çeviriyorum. biraz aradan sonra şu çelikten vereyim. bir zaman sonra başka bir çelik ilave etti. sonra yine bir çelik. abi bende var dedikçe manda boynuzu takviyesi yaptı sonra bir bıçak valla beni çok utandırdı.  :-[ biraz daha kalsak atölyeyide al götür diyecek diye korkmadım değil. :)  teşekkürler Mehmet abi.
Rica ederim ilk defa gelmişsin okadar olur sonrakine belki cimriliğim tutabilir.Tabiki işin şakası onlar küçük şeyler önemli değil

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2012, 22:13:17 »
Elinize, emeğinize sağlık.Bant zımpara yapasım geldi birden. :)

Saygılar...

Mehmet GENÇ

• 2369
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2012, 22:19:56 »
Teşekkür ederim bence yap

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2012, 23:02:40 »
Bant zımpara ve forumun etkisi gerçekten belli oluyor.  Yanlış anlamayın sakın eski bıçaklarınız da güzeldi ama bundaki işçiliğin albenisi onlara 10 çeker. İnşallah müşterileriniz de bunu farkedecek ve satışlarınıza yansıyacaktır.

Mehmet GENÇ

• 2369
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2012, 23:15:30 »
Teşekkür ederim dediğiniz gibi ikisininde büyük etkisi var.formda çokşey öğrendim bunu inkar edemem.Birde propan ocağı yaparsam tam olacak

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2012, 23:21:28 »
bencede her gecen gun bicaklariniz daha bir guzellesiyor elinize saglik.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

Mehmet GENÇ

• 2369
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #10 : 15 Ocak 2012, 23:49:20 »
bencede her gecen gun bicaklariniz daha bir guzellesiyor elinize saglik.
Çok teşekkür ederim

« Yanıtla #11 : 16 Ocak 2012, 00:12:47 »
Mehmet bey bıçağın hem profili hemde yüzeyi çok hoş olmuş, zımparaya çabucak adapte olmuşsun bu arada  ;) ellerine sağlık.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #12 : 16 Ocak 2012, 08:47:13 »
Böyle tanışma-kaynaşma anlarınız paylaştıkça kendimi çok yalnız hissediyorum. Konya'da  beni atölyesine sokacak bir babayiğit bulamadım hala...

Mehmet ustam  gördüğüm kadarıyla sizin ve müşteri kitlenizin bıçağa yaklaşımı,  beklentisi genel olarak klasik tarzda. Ve sizin her geçen gün yeni şeyler öğrenen ve uygulamak için fırsat kollayan bakışınız bıçaklarınıza yansıyor. Umarım bu değişimi müşterilerinizde takip eder. Ve artık klasiğin dışına çıkılır. Fabrika çıkışlı bir bıçağı hor kullanmamak için hiç bir sebep yok iken el yapımı bir bıçağa kullanıcılarının saygı gösterdiğine bizzat şahidimdir.

Saygılarımla..

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #13 : 16 Ocak 2012, 09:03:52 »
tamam haftaya ben de ordayım o zaman.... hafta sonu trabzona geçme durumum var, inşallah fırsat bulursam bir uğrayayım..... (hediyeler için değil canıımm .... :)) )
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #14 : 16 Ocak 2012, 09:29:20 »
mehmet bey elinize sağlık gerçeten güzel olmuş şu an için tek eksiğin propan ocağı  oda oldumu hayırlısı ile kim tutar seni bu arada manda boynuz duydum  >:D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

fatihaydın

• 780
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #15 : 16 Ocak 2012, 09:37:07 »
Mehmet bey profil gayet düzgün olmuş ellerinize sağlık.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #16 : 16 Ocak 2012, 12:36:44 »
bu arada manda boynuz duydum  >:D
yok öyle birşey yazarken elim sürçmüş herhalde. >:D

zucchero

• -Bora-
  • 423
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17 : 16 Ocak 2012, 13:41:03 »
Ellerinize sağlık gayet güzel gözüküyor. Profilden (ç)alıntı yapabilir miyim  ::)

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #18 : 16 Ocak 2012, 14:02:07 »
DTE ye yaptığım bıçağın aynısı. Bir uyarım olacak, balçaklı düşünüyorsanız, pinler için delikleri önceden delmeyi unutmayınız. Sonradan delmek imkansıza yakın. Tecrübeyle sabittir. :P
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

Mehmet GENÇ

• 2369
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #19 : 17 Ocak 2012, 23:18:52 »
Böyle tanışma-kaynaşma anlarınız paylaştıkça kendimi çok yalnız hissediyorum. Konya'da  beni atölyesine sokacak bir babayiğit bulamadım hala...

Mehmet ustam  gördüğüm kadarıyla sizin ve müşteri kitlenizin bıçağa yaklaşımı,  beklentisi genel olarak klasik tarzda. Ve sizin her geçen gün yeni şeyler öğrenen ve uygulamak için fırsat kollayan bakışınız bıçaklarınıza yansıyor. Umarım bu değişimi müşterilerinizde takip eder. Ve artık klasiğin dışına çıkılır. Fabrika çıkışlı bir bıçağı hor kullanmamak için hiç bir sebep yok iken el yapımı bir bıçağa kullanıcılarının saygı gösterdiğine bizzat şahidimdir.

Saygılarımla..
Teşekkür ederim öncelikjle senide davet ederim mesafe biraz uzak ama atelyem herkese açık.Müşteriler klasik isteyen var özellikle ev bıçakları av bıçaklarından modern tarz bıçaklarda çok yaptım ozamanlar forma üye değildim ve resimleri yok.İnt. indirilmiş resimlerle gelen çok oldu.Formun ve bant zımparanın etkisi inkar edilemez.teşekkürler saygılar