Bıçak Sanatı - Forum

Bileme plakası

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Bileme plakası
« Yanıtla #20 : 25 Mart 2013, 20:16:18 »
Bahçe ürünleri üreten Felconun 903 adında bir ürününe rastladım. Adı bileme çeliği olunca ilgimi çekti. . Makine bıçaklarının ve makasların bilenmesinde kullanılıyormuş. İncelediğimde burada anlattığımızdan farklı birşey olmadığını gördüm.

« Yanıtla #21 : 25 Mart 2013, 20:52:47 »
Hayri şimdi sen yazınca konu yeniden aklıma geldi. İlk konuştuğumuzda ben dediğim gibi bir HSS parçayı 400 kum zımparayla çizdim, hafif körelmelerde çok işe yarıyor. Bilgi vermeyi unutmuşum  :-[

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #22 : 25 Mart 2013, 22:17:47 »
Sefa hocam hss torna kaleminin kenarıyla bıçak ağzı düzeltip keskinlettiğim olmuştur bazende planya bıçağıda kullandım gerçi planya bıçağı takım çeliğidir ama piyasa bıçaklarında çok iyi iş görüyor.bunu bir marangoz arkadaşın dükkanında yapmıştım kendi atelyeme gitme imkanım yoktu
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #23 : 25 Mart 2013, 22:26:13 »
Sefa Abi o zaman elmas plaka kadar etkili olmasa da bu plaka işi  uygulanabilir. Hem de oldukça uygun fiyatlara.

Hep aklımda şöyle birşey var. Mesela bu plakalardan yada elmas plakalardan atıyorum 200-400-800-1000 kum gibi bir set yapılsa, üzerine www.bicaksanati.com işlense ve bir kılıf içine konsa ve geliri de forum giderleri için kullanılsa ne güzel olur. Amaç hem foruma katkı sağlamak hem de  forumun bir parçasını yanımızda taşımak.

« Yanıtla #24 : 25 Mart 2013, 22:44:58 »
Hayri, çok düşüncelisin sağol ama şimdilik forumun durumu fena değil. Ancak, bir şeyi yazmayı atlamışım; gözlemim şu, 400 kumla yaptığım çizikler çok daha ince bir bileme yapıyor örneğin 600 kum gibi. Uygulamayı yaparken buna dikkat etmekte yarar var. Ben torna kesici bıçağı kullanmıştım, fiyatı da 3-4 TL gibi bir şeydi.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 26 Mart 2013, 23:33:08 »
Sefa hocam hss torna kaleminin kenarıyla bıçak ağzı düzeltip keskinlettiğim olmuştur bazende planya bıçağıda kullandım gerçi planya bıçağı takım çeliğidir ama piyasa bıçaklarında çok iyi iş görüyor.bunu bir marangoz arkadaşın dükkanında yapmıştım kendi atelyeme gitme imkanım yoktu

:) Geçende ben de aynısını yaptım. Gerçekten de iş görüyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben