Ben de bu tip şeylerle sadece ben uğraşıyorum sanırdım. Hatta fikirlerim çok uçuk diye forumda kimseyle de paylaşmamıştım. Madem konu açıldı, ben de tecrübelerimi paylaşayım.
Forumdaki bazı arkadaşlar bilir, ben seramik masatı çok kullanırım. Hani şu ayakkabıcıların falçata bilemek için kullandıkları seramikten mamul çubuk masatlar. Fakat bunların bir problemi var, elden düştükleri anda kolayca kırılıyorlar. Avda et parçalama esnasında kullanılmak üzere düşünce kırılmayan bir masat hayali kurarken bu fikir oluştu.

By
ertarda at 2012-01-15
Bu eski bir eğeden dövüldü. Suda oldukça agresif ısıl işlem uyguladıktan sonra temperleme yapmadan masa üstü sabit taş motoruyla üzerini taşlayıp çizikleri oluşturuldu. Bu üçüncüsü. İlki acaba kırılgan mıdır diye denemek için örse vurduğumda kırıldı. İkinci ısıl işlem esnasında bir tarafı çatladı. Üçüncü olan bunda problem çıkmadı. Bir kaç senedir dağda bayırda kullanıyorum.
Plaka meselesine gelince aslında çok iyi fikir. Ancak benim fikrimce 400 kum bile çok ince. Ben olsam 60 kum yapardım. İyi sonuç alınırsa daha da inceltilebilir.
Zımpara izlerinin ısıl işlemden sonra yapılması daha doğru olur. O zaman da o iş zımparadan ziyade taş motoru ile yapılabilir. (Bu benim fikrim, beyin fırtınasından çıkacak fikirleri merakla beklemekteyim).