Bıçak Sanatı - Forum

W2 Tanto

W2 Tanto
« : 14 Ocak 2012, 21:31:28 »
W2 serisinin ikincisi ve sonu, eğeden dövme. Daha önce "bir hamon denemesi" konusunda ortaya çıkan hamonu zaten foruma eklemiştim. Bunlarda bitmiş hali. Sap akçaağaç, pim abanoz, bıçak kısmında sapın kesiciyle birleştiği yerde bir abanoz parçası var. Şöyle bir aksilik oldu, bu sap gizli kuyruk ama kuyruk kısmının yerini delerken matkabı biraz kaçırmışım. bu nedenle sapın formunu verirken alt tarafta bir delik çıktı. saptan vazgeçmek yerine burayı doldurup zımparaladım ve ardından üzerinde gördüğünüz siyah boyayla boyadım. mecburen aynı boyadan kılıfada uyguladım. Habaki vs bakır. Benim hoşuma gitti fotoğrafı fazla koydum  ^-^

« Son Düzenleme: 14 Ocak 2012, 22:10:49 Gönderen: sefa »

tarpoon

• 4739
Ynt: W2 Tanto
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2012, 21:40:18 »
 :o  muhteşem gözüküyor..   ahşabın uyumu çok güzel , ustalığını konuşturmuşsun yine  artık darısı bızım başımıza dıyeyım :)
Hamon için denecek pek birşey yok  , sadece aragazı aldım yarın atölyedeyım ;D
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2012, 21:53:36 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2012, 21:45:06 »
Sefa usta bırde sormak ıstedığım   namlu  sırtına  bır işlem uygulandımı .?   hanı bıraz et kalınlığı daraltıldımı..  eğeleri taşlattırdım bır taneye başlayacağım ancak bazı tanto resımlerıne bakındım namlu sırt kalınlığı bıraz düşürülmüş gibi  :-\   olması gereken bır şeymı, yapmasak olurmu..?  bu arada sori oluşmamış resimlerde gördüğüm kadarı ile  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2012, 21:56:22 »
Eline sağlık hocam, herşey mükemmel gözüküyor.  :)

Saygılar...

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2012, 21:58:51 »
hocam yapmayın böyle şeyler  >:( şimdi nası yorum yapacaz  ne söylıcez ne yazıcaz hı gene devrelerı yakıcaz  :)) :)) :))
 :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2012, 22:02:00 »
usta işi eleriniz kollarınız dert görmesin burdan seyretmesi bile keyifli  bu forumu takip etiğimden beri sanki altın madeni bulmuşum  tekrardan elinize sağlık     saygilar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 14 Ocak 2012, 22:03:45 »
Ustam, eline sağlık, özellikle hamon çok çarpıcı, daha önce bir göz attırmıştın ama bıçağın tümüyle görünce daha bir çarpıcı geldi.  :2up Kutlarım ustam, bir ciddi projenin daha altından alnının akıyla kalktın...

Kabza da çok güzel olmuş ama keşke öndeki bakırı koymasaymışsın sanki daha bir hoş olacakmış gibi geldi bana, habakiden bahsetmiyorum, o çok güzel ama kabza önündeki ince bakır levha tüm elemanların görsel akışını bozuyor sanki. Ne dersin? Yanlış mı düşünüyorum?  :-\

Kipmen Sanat web sitesi

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2012, 22:04:02 »
Sefa usta gene harika olmus elinize saglik.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

« Yanıtla #8 : 14 Ocak 2012, 22:05:15 »
Sağolun arkadaşlar.

Sefa usta bırde sormak ıstedığım   namlu  sırtına  bır işlem uygulandımı .?   hanı bıraz et kalınlığı daraltıldımı..  eğeleri taşlattırdım bır taneye başlayacağım ancak bazı tanto resımlerıne bakındım namlu sırt kalınlığı bıraz düşürülmüş gibi  :-\   olması gereken bır şeymı, yapmasak olurmu..?  bu arada sori oluşmamış resimlerde gördüğüm kadarı ile  :)
Usta namlu sırtı biraz inceliyor, yani ağız taşlamasının bittiği yerden itibaren çok az bir piramidal durum var sırta doğru, genelde böyle ama düz olanlarda var. Sori çok ilginç oluştu, istediğim gibi olmadı. Artık ya kilin kalınlığı veya bu çelik bu boyutta, oluşuma izin vermedi.

« Yanıtla #9 : 14 Ocak 2012, 22:09:54 »

Kabza da çok güzel olmuş ama keşke öndeki bakırı koymasaymışsın sanki daha bir hoş olacakmış gibi geldi bana, habakiden bahsetmiyorum, o çok güzel ama kabza önündeki ince bakır levha tüm elemanların görsel akışını bozuyor sanki. Ne dersin? Yanlış mı düşünüyorum?  :-\
Ustam ikilem yaşadım doğrusu, bu bakırı yaptım bir tanede boynuz düzeltip parlattım. İkisi arasında kararsız kaldım ama bunu kullandım. Bir süre sonra kararacağını düşünüyorum o zaman görüntü şimdiki gibi olmayacaktır. Şu anda biraz çiğ duruyor haklısın ama zamana güveniyoruz artık  ;) Belki doğrudan abanoz kalsaydı da daha güzel görünebilirdi, neyse artık buda böyle olsun  ^-^

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2012, 22:15:41 »
Bence de olsun canıım, sadece ukalalık edeyim dedim de, kıskançlıktandır  :))  :P

Kipmen Sanat web sitesi

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2012, 22:35:49 »
Daha önce de söylemiştim , japon  kesici silahları  konusunda bilgim  yok  mertebesinde .
Ama  ustam  bu güzelliği  anlamak için   bilmeye bile  ihtiyaç yok ..
 Konuşturmuşsun  , kusursuz . Eline sağlık .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2012, 23:20:57 »
Ustam eline gözüne sağlık..Gerçekten dantel hassatiyetinde titiz ve temiz işçilik.
Salih Olcay ERGÜN

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #13 : 15 Ocak 2012, 01:29:09 »
Hocam eline koluna sağlık, namlu, hamon , habaki hepsi harikalar. Sap ve kılıfın boyamasına bayıldım, çok yakışmış. Üzerindeki damgayı merak ettim, ne anlama geliyor?

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #14 : 15 Ocak 2012, 01:40:19 »
Her sey yine bilindik kalitede . Ellerine saglik. Iki sey soyleyecegim. Birincisi , namlu biraz sivrice kacmis , kesisici agiz uca dogru biraz daha kavisli gelseymis biraz daha sik olabilirmis , hem boylece agiz kavsi hamon cizgisine daha paralel de olabilirmis. Ikincisi , habakinin bicakla birlestigi yerdeki uyumsuzluk . Bence simdi dahi habakiyi koniklestirerek cozulebilir.  Kin icindeki tutunmayi engelleyecegini sanmam. Habaki zaten biraz koniktir. Hem kina girerken takilmaz. Ama orayi egeledikten sonra habaki yan yuzlerine dokunmak zorunda kalirsan bence hic dokunma .

Ha , birde bicagin yan yuzundeki sirt ( shinogi ) habaki uzerinde de aynen devam eder. Burada biraz yuvarlak kacmis. Katanaya yaptigin kusursuzdu. Mukemmeldi hatta.
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2012, 01:43:58 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #15 : 15 Ocak 2012, 01:57:23 »
Üzerindeki damgayı merak ettim, ne anlama geliyor?
Tolga, Japonca "çabuk" anlamına geliyormuş.

Her sey yine bilindik kalitede . Ellerine saglik. Iki sey soyleyecegim. Birincisi , namlu biraz sivrice kacmis , kesisici agiz uca dogru biraz daha kavisli gelseymis biraz daha sik olabilirmis , hem boylece agiz kavsi hamon cizgisine daha paralel de olabilirmis. Ikincisi , habakinin bicakla birlestigi yerdeki uyumsuzluk . Bence simdi dahi habakiyi koniklestirerek cozulebilir.  Kin icindeki tutunmayi engelleyecegini sanmam. Habaki zaten biraz koniktir. Hem kina girerken takilmaz. Ama orayi egeledikten sonra habaki yan yuzlerine dokunmak zorunda kalirsan bence hic dokunma .

Ha , birde bicagin yan yuzundeki sirt ( shinogi ) habaki uzerinde de aynen devam eder. Burada biraz yuvarlak kacmis. Katanaya yaptigin kusursuzdu. Mukemmeldi hatta.
Tamamdır dediklerini anladım, hatta yazdım bir kenara, bundan sonrakilere artık. sağolasın.

Arkadaşlar hepiniz çok sağolun.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #16 : 15 Ocak 2012, 12:14:06 »
Eline sağlık ustam , gerçekten şahane olmuş, benim hüsranla sonuçlanan tantomsu denememden sonra bu güzelliği görmek iyi geldi  :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #17 : 15 Ocak 2012, 21:27:46 »
Sefa ustam ellerine sağlık.

Mehmet GENÇ

• 2369
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #18 : 15 Ocak 2012, 22:19:18 »
Sefa bey artık senin yaptıklarına birşey diyemiyorum Süper bir işçilik çıkmış yorum yapmak bize biraz fazla senin işcilik yanında bizimkiler sönük kalıyor
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

« Yanıtla #19 : 16 Ocak 2012, 00:16:54 »
Teşekkürler arkadaşlar sağolun. Aman Mehmet bey estafurullah  :-[ ( aslında şu "bey"ide kaldırsak tam olacak ya  ;))