Bıçak Sanatı - Forum

ufak hatalı hamon

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
ufak hatalı hamon
« : 12 Ocak 2012, 22:58:22 »
bu akşam suyunu verdiğim bir bıçağın hamonu fena değil ama biraz kayarak tam uc kısmında yaklaşık 1- 2 mm sertleşmedi. sizce tekrardan mı deneyeyim yoksa perdaha mı geçeyim. valla hiçte ikinci denemeyi yapmaya gönüllü değilim.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: ufak hatalı hamon
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2012, 23:26:54 »
Bence hem desenin oluşumu hem de çizginin netliği cidden çok güzel. Sonuçta orası da sertleşmiştir bir miktar. Bu da mı epoxy ?

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2012, 23:32:32 »
Bence hem desenin oluşumu hem de çizginin netliği cidden çok güzel. Sonuçta orası da sertleşmiştir bir miktar. Bu da mı epoxy ?
evet biraz sertlik var. kullandığım yine epoksidir.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2012, 00:10:53 »
Bu epoxyi ben de denemeliyim. Kili bir türlü beceremedim. Taner abiden ders almak lazım.  Her seferinde dökülüyor yüzeyden. Epoxy macunda böyle bir sorun oluyor mu ?

Yahu konuyu açtıkça bıçağa bakıp duruyorum.  :2up

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #4 : 13 Ocak 2012, 00:24:23 »
Bu epoxyi ben de denemeliyim. Kili bir türlü beceremedim. Taner abiden ders almak lazım.  Her seferinde dökülüyor yüzeyden. Epoxy macunda böyle bir sorun oluyor mu ?

Yahu konuyu açtıkça bıçağa bakıp duruyorum.  :2up
ben de deneyin diye yapıyorum zaten.  ;D  kilin formülünü ayarlayamadıysanız benim gibi epoksiye devam firmalar epoksinin formülünü tutturuyor nasılsa. ;) Taner ustam sanırım kilin formülünü vermez ama şansınızı deneyin derim :-\  epoksiyi yüzeye iyi yapıştırdıktan sonra dökülme sorunu olmuyor. yanlız sürdükten sonra biraz sertleşmesi iyi olur. yakın zamanda bir hamon denemesi daha yapacağım. resimli olarak anlatmaya çalışırım. bu arada beğenmenize sevindim.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #5 : 13 Ocak 2012, 00:28:47 »
Resimli anlatım olursa  süper olur. Hem deneyenlerin sayısı da artar.

Taner Abiden formülü almanın tek yolu ders almak sanırım. Coca cola bile açıkladı Taner Abi, duy sesimizi :))

« Yanıtla #6 : 13 Ocak 2012, 00:30:21 »
Murat çok güzel bir hat çıkmış, bence tekrar deneme. Bıçağın formu da çok güzel olmuş bu arada.

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #7 : 13 Ocak 2012, 00:46:41 »
Murat çok güzel bir hat çıkmış, bence tekrar deneme. Bıçağın formu da çok güzel olmuş bu arada.
o zaman perdaha geçiyorum ustam. teşekkür ederim beğenmeniz beni mutlu etti. geçen seferde kaybettiğim 2 bıçağımın anısına yine aynı formdan 2 adet daha yaptım.
tam boy olarak böyle.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #8 : 13 Ocak 2012, 07:14:55 »
Burunu biraz daha düşür o zaman, tam uç noktaya sert çelik gelinceye kadar zımparada alırsan iyi olur, sonuçta bıçak en ufak bişeye saplandığında ucu zarar görür yoksa. Zaten iki-3 milim filan insen olacak gibi görünüyor buradan...
Güzel hamon güzel teknik  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 13 Ocak 2012, 09:14:38 »
ya neden vermıyeyım formulu bu nereden çıktı şimdi..! >:( :(

şamot ve kül,  kül yanlız bıldığımız normal sobadan atık olarak aldığımız kül değil.  brülör kazanımız vardı fabrıkada onu söküp büyüğunu koyduk yerıne altında şamotla  yapılmış harç vardı defalarca yuksek ısı görmüş , onu alıp kuruttum eledim  ve kullanıyorum..

ayrıca profıle kıl uygulaması yapacağınız zaman kesınlıkle yuksek kumlarda perdah yapmayın kıl tutunamıyor ;)

şamot harcı ıle sırtı kaplıyorum  ayakları şamot ve kül karışımından oluşan harç ıle yapıyorum.  bu arada harcın sulu olması dökulmeyı tetıklıyor bunuda deneyerek bulacaksınız..

benden bu kadar :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #10 : 13 Ocak 2012, 09:19:32 »
kızdırmayın taner ustamı :)

yahu elli defa yanına gittim bir kere sormadım hamon olayını :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #11 : 13 Ocak 2012, 09:22:56 »
Hamon çok güzel görünüyor , tebrikler. Sanırım Uğurcan'ın eklediği videoda adamın biri silikon tarzı birşeyle yapıyordu ? kim bilir bu hamon işinde daha kullanılabilecek neler neler vardır :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #12 : 13 Ocak 2012, 11:07:53 »
Burunu biraz daha düşür o zaman, tam uç noktaya sert çelik gelinceye kadar zımparada alırsan iyi olur, sonuçta bıçak en ufak bişeye saplandığında ucu zarar görür yoksa. Zaten iki-3 milim filan insen olacak gibi görünüyor buradan...
Güzel hamon güzel teknik  :2up
ustam dün akşam bu fikir aklımdan geçti formunu bozmadan biraz uc kısmından alayım. hamonu ve tekniği beğenmenize sevindim.

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #13 : 13 Ocak 2012, 11:14:09 »
kızdırmayın taner ustamı :)

yahu elli defa yanına gittim bir kere sormadım hamon olayını :)
yok abi Taner ustam öyle ufak şeylere kızmaz.

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #14 : 13 Ocak 2012, 11:34:35 »
Hamon çok güzel görünüyor , tebrikler. Sanırım Uğurcan'ın eklediği videoda adamın biri silikon tarzı birşeyle yapıyordu ? kim bilir bu hamon işinde daha kullanılabilecek neler neler vardır :)
teşekkürler. yüksek ısıya dayanımı ve bu ısılarda çeliğe tutunarak soğutma sırasında düşmeyen herşey kullanılabilir diye düşünüyorum.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #15 : 13 Ocak 2012, 11:59:44 »
akfix, sunfix  tarzı çift kompenentli epoxler  200c dayanımlı  3M,in aynı epoxi   120 derece dayanımlı.. ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #16 : 13 Ocak 2012, 12:59:56 »
akfix, sunfix  tarzı çift kompenentli epoxler  200c dayanımlı  3M,in aynı epoxi   120 derece dayanımlı.. ;)
sunfixin hırdavatcıda bir epoksisini gördüm 350 derece dayanımlı. siyah renk. ama alıp denemedim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 13 Ocak 2012, 13:31:31 »
şamot ıle çalışmaya başlayınca kullanmazsın merak etme ;)  hem çok ucuz hem dayanım yuksek..

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #18 : 13 Ocak 2012, 13:34:56 »
bu şamot denilen malzeme bildiğimiz ateş tuğlasının tozumudur ? ben bauhaus tan ateş tuğlası alıp ezmeye çalıştım ama , Sefa hocamın hamon videosunda kullandığı malzeme ile alakası yok ?
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 13 Ocak 2012, 14:50:15 »
ta kendisi Serdar :)