Bıçak Sanatı - Forum

6136 Sayili Kanun ile Yasakli Bicaklar

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
Ynt: 6136 Sayili Kanun ile Yasakli Bicaklar
« Yanıtla #20 : 16 Ocak 2015, 11:42:52 »
Acunu macunu dinlemezler hukuki bir sorunun olsun kanun karşısına bir çıkın.
Bakın nasıl adama dokuz dereden su getirtirler.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 16 Ocak 2015, 11:47:51 »
Acunu macunu dinlemezler hukuki bir sorunun olsun kanun karşısına bir çıkın.
Bakın nasıl adama dokuz dereden su getirtirler.

valla gecen emniyete gittim güvenlikten gecerken zaart diye öttü makina memur bey kardeşim istifini bozmdan aynen soru şu

silahmı var bende evet memur tekrar sorar mermi varmı bende yok  memur der iyi gec  :D
1 hafta sonra cevirmeye giren ben cebte cakı nalu 6cm dokuz doğurtular bende savcılığa sevk edin dedim uğraşmadılar bıraktılar durum bu kişiye göre değişiyor bazen bir çakı yüzünden birkaç sene hapis bile yiyebilirsiniz  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #22 : 30 Haziran 2015, 01:33:50 »
sokakta üzerinizde yakalatırsanız karakola götürüyorlar
eğer evde yakalatırsanız yine karakola götürüyorlar
karakola gidince ilk olarak amirin karşısına oturtulup sorguya çekiliyorsunuz neden aldın nerden aldın falan filan,sonra o düşünüyor ve yanındaki amir yardımcısına sorup ne yapalım diyor
daha sonra yazıcıyı çağırıyor,diyorki alın bunu yazıhaneye tutanağı yazın diyor
yazıcı tutanağı yazıyor

tutanağın ilk paragrafında kanun ve içeriği yazar daha sonraki paragrafda ise işlenen suç yazılır,daha sonraki paragrafta ise karar yazılır
en alta polis memurlarının ve kişinin imzası alınır ve ne yapılacaksa o yapılır

6136 Sayili Kanun

http://kanunlar.biz/kanunlar/21554.html

bursa16

• **
  • 82
  • Meslek: Makine Mühendisi
« Yanıtla #23 : 04 Temmuz 2015, 05:16:23 »
1982 den kalma bir yasa....

merttt9

• 1419
« Yanıtla #24 : 05 Temmuz 2015, 12:53:29 »
İAİTO çalışmaları için kesmeyen katana diyorlar satıyorlar
tek farkı köreltilmiş ağız işte,uçları sivri,ama iaito olunca yasak olmuyor

merttt9

• 1419
« Yanıtla #25 : 08 Temmuz 2015, 03:38:19 »
http://www.umut.org.tr/Upload/Document/document_2d507f5e541e49618df8fa1a49fe0ffa.pdf

madde 4

ülke içinde kama,hançer,saldırma,şişli baston,sustalı çakı,pala,kılıç,kasatura,süngü,sivri uçlu ve oluklu bıçaklar,muşta
gibi aletlerin yapımı yasaktır

bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların içişleri bakanlığınca izni vs..

madde 5

yurda sokulması ve yapımı yasak olan 4 cü maddeki bıçak türleri ,satılması,satın alınması,taşıması,bulundurulması yasaktır

madde 14

kanuna aykırı olarak 4 cü maddede yazılı olan bıçak ve benzeri aletleri ülkeye sokar,ülkede yapar,bir yerden diğer yere taşır ise

2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve para cezası eğer aletlerin sayısı az ise ceza yarıya indirilir

teşekkül kuranlar ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapis

iyice inceledim belki bir açık vardır bir boşluk olur dedim ama ııhhh

ortada eskide olsa kapı gibi bu kanun varken,karşıdaki kişi istediğini yapabiliyor

taşırken veya evde yakaladılar diyelim,önce bakcaklar bu adam satıcımıdır eğer satıcı ise yani sürekli alıp satıyor ise 5 yıldan 10 yıla kadar
bakcaklarki adam satıcı değil üreten bir adam o zaman 2 yıldan 5 yıla kadar ceza
yada bakcaklarki adam almış kenara koymuş,ne üretici ne sürekli satıcı,yinede 2 yıldan 5 yıla kadar ceza

madde 14 de net yazmışlar hem 2 yıldan 5 yıla kadar ceza hemde para cezası

mesela adamlar yakaladı ilk olarak tutanak tutuyorlar sonra sevk ediyorlar,hakim karşısına çıkınca adam geçmişine bakıyor,duruma bakıyor,karar veriyor,iş fazla uzamıyor yani 6 ay bile sürmez

para cezası neysede mutlaka 1 yıl hapis cezası verebiliyorlar,nedenmi bir arkadaş çakı mevzusuna,1 sene ceza aldı
ama geçmişi temiz diye cezası 5 yıl ertelendi yani yatmadı,ama 5 sene içinde vukaat işlemicek

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #26 : 08 Temmuz 2015, 07:43:06 »
Alıntı yapılan yer manidar...

Okinawian

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #27 : 08 Temmuz 2015, 11:38:07 »
http://www.umut.org.tr/Upload/Document/document_2d507f5e541e49618df8fa1a49fe0ffa.pdf
... bir arkadaş çakı mevzusuna,1 sene ceza aldı
ama geçmişi temiz diye cezası 5 yıl ertelendi yani yatmadı,ama 5 sene içinde vukaat işlemicek
HAGB birden fazla kez verilebiliyor.
Bu konu bence çok ciddiye alınıyor.  ::)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

kesase

• 61
  • Fatih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #28 : 08 Temmuz 2015, 12:22:05 »
o "çakı mevzusuna" ceza alan arkadaşı merak ettim ben. neresinde nasıl bir çakıyla, nerede, ne yaparken yakalandı bu arkadaş? durduk yere üstünü arayıp "çakısı var, alın bunu" demediler ya.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #29 : 08 Temmuz 2015, 13:44:42 »
o "çakı mevzusuna" ceza alan arkadaşı merak ettim ben. neresinde nasıl bir çakıyla, nerede, ne yaparken yakalandı bu arkadaş? durduk yere üstünü arayıp "çakısı var, alın bunu" demediler ya.
+1
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #30 : 12 Ağustos 2015, 00:46:52 »
http://m.haberler.com/kars-ta-6-isyerinde-92-adet-musta-ve-sustali-bicak-3487075-haberi/

demekki cezası oluyormus.koleksiyonunda sustalı olanlar dikkat etsin

kanun eski deyip geçmeyin 2012 de 6136 dan işlem yapmışlar 5 yıl yani yada sayı fazla olunca 2 ye katlıyordu 10 yıl
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2015, 01:09:08 Gönderen: merttt9 »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #31 : 12 Ağustos 2015, 10:18:21 »
http://m.haberler.com/kars-ta-6-isyerinde-92-adet-musta-ve-sustali-bicak-3487075-haberi/

demekki cezası oluyormus.koleksiyonunda sustalı olanlar dikkat etsin

kanun eski deyip geçmeyin 2012 de 6136 dan işlem yapmışlar 5 yıl yani yada sayı fazla olunca 2 ye katlıyordu 10 yıl

Ya hu cezası yok diyen olmuyor ki. Sustalı, kama, muşta, kan oluğu vs. yasak diye sayıyor kanun. Bundan bütün çakılar, bıçaklar yasaktır sonucunu çıkartmak olmaz.

Evet kardeşim sustalı alırsan cezasına katlanırsın. Her yerde satılıyor olması önemli değil!
Okinawian

Molla

• *
  • 27
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #32 : 12 Ağustos 2015, 13:34:11 »
bir kere beni asayiş şube çevirdi arabayla ne ehliyet sordular ne ruhsat. indirdiler bizi arabadan benim üzerimde eski kemik saplı çift bıçaklı sivas çakısı vardı babamın da orta konsolda bir tane kısa bir tane de biraz büyükçe çakısı vardı. arabayı didik didik aradılar. silah var mı diye sordular. çakılara hiç bir şey demediler. sadece bir tanesi sivas çakısı çok beğendiğini söyledi  :) bindik gittik hiç bir sıkıntı olmadı.  :) 

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #33 : 12 Ağustos 2015, 13:47:45 »
Sabit namlu içinde sormuştum ancak burda yazmak daha faydalı . Hiç bakmıyordum kanuna nasıl olsa bizim aykırı işimiz olmaz diye. Ufacık bir viktorinox çakım çantamda onun dışında zaten pek uygun bulmuyorum şehir içinde bıçak taşımayı neyse.

"madde 4

ülke içinde kama,hançer,saldırma,şişli baston,sustalı çakı,pala,kılıç,kasatura,süngü,sivri uçlu ve oluklu bıçaklar,muşta
gibi aletlerin yapımı yasaktır"

Şimdi bu maddeye göre kama yapan biri olarak ben suç mu işliyorum. Sonuçta sanatla uğraşıyorum ve yapmış olduğum üründe kullanımdan ziyade bir eser. Hem eskinin yaşatılması hemde yaşatana ceza verilmesini anlamıyorum. Kültürümüzün zenginleştirilmesinin önü neden kapatılıyor. Bunun için ne yapmak lazım.

Yakın zamanda ehliyetim olmasına rağmen memurun hatasından dolayı 2600 tl para cezası verdim. Mahkeme itirazımı reddetti. Şimdi şube düzeltmeye çalışıyor. O para geri gelir mi bilmem. Sırf bu yüzden bir kaç aydır sıkıntı yaşıyorum. Bunu şu sebepten yazıyorum, %100 haklı olduğum bir konuda polis ve mahkemede bu kadar rezillik çekiyorsa insan kimbilir bu gibi durumda ne rezillikler yaşanır. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derler. Hal böyle olunca napacağımı şaşırdım. Birkaç tane kama profili hazırlamıştım. Şimdi onları da ne yapsak onu da bilemedim. Bunun bir izni yok mudur varsa süreç nasıldır.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

merttt9

• 1419
« Yanıtla #34 : 12 Ağustos 2015, 23:07:15 »
bir kere beni asayiş şube çevirdi arabayla ne ehliyet sordular ne ruhsat. indirdiler bizi arabadan benim üzerimde eski kemik saplı çift bıçaklı sivas çakısı vardı babamın da orta konsolda bir tane kısa bir tane de biraz büyükçe çakısı vardı. arabayı didik didik aradılar. silah var mı diye sordular. çakılara hiç bir şey demediler. sadece bir tanesi sivas çakısı çok beğendiğini söyledi  :) bindik gittik hiç bir sıkıntı olmadı.  :)

beraber aynı çakıyla çeşitli çevirme ekiplerinden geçelim,bakalım aynı sonuç çıkacakmı  :2up

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #35 : 12 Ağustos 2015, 23:49:20 »
Geçtiğimiz bayram köyde akrabamız olan eski savcı yeni ağır ceza hakimi bir ağabeyime danıştım konuyu isviçre çakımı gösterdim yaptığım bıçakların resmini gösterdim ve hiç bir sorun olmayacağını söyledi. Kolluk kuvvetleri genelde çevirmelerde bıçağı bırakıp gider misin yoksa tutanak mı tutayım diyorlar bu durumda ne yapayım dedim o da tutanak tutmalarını söyle dedi. Ve dediğine göre sıkıntı çıkaracak şeyler sustalı, oluklu ve çift taraf ağızlı yani kama gibi bıçaklarmış.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #36 : 13 Ağustos 2015, 11:45:09 »
Geçtiğimiz bayram köyde akrabamız olan eski savcı yeni ağır ceza hakimi bir ağabeyime danıştım konuyu isviçre çakımı gösterdim yaptığım bıçakların resmini gösterdim ve hiç bir sorun olmayacağını söyledi. Kolluk kuvvetleri genelde çevirmelerde bıçağı bırakıp gider misin yoksa tutanak mı tutayım diyorlar bu durumda ne yapayım dedim o da tutanak tutmalarını söyle dedi. Ve dediğine göre sıkıntı çıkaracak şeyler sustalı, oluklu ve çift taraf ağızlı yani kama gibi bıçaklarmış.

Vay arkadaş yani bizim kamalar sıkıntı o zaman. Peki bunun iznini nasıl alabiliriz bilen birileri var mıdır?
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #37 : 13 Ağustos 2015, 12:05:24 »
Mehmet ustam evde bulundurmaya sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum ama yanınızda taşıyacaksanız izin alınabiliyor mu... Zannetmem ama bilmiyorum elbette
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ofis

• 87
« Yanıtla #38 : 13 Ağustos 2015, 18:36:29 »
kanunu okuduğum kadarıyla yasak olduğu açıkça belirtilmemiş arada kalan yada tanıma uymayan çakı ve bıçaklarımızı hediyelik paketlerde taşırsak sorun yaşamayacağımız yönünde :)

ben bıçağımdan,baltamdan yada çakımdan ayrılamam gibi bir durumda da alet çantasında taşıyınca sorun yaşamayacağımızı anlıyorum.

ortama uygun mini bir netbook çantası içinde pense,tornavida gibi demirbaş aletler ile en azından bir adet kanuna uygun bıçağımızı taşıyabiliriz.bunu kim yapar tartışılır.maksat taşımaksa kanunda ki boşluklar bu şekilde anladığım kadarıyla.

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #39 : 14 Ağustos 2015, 03:41:31 »
 Sanırım kelebek diye tabirettiğimiz bıçaklarda 6136 sayılı kanun kapsamında girmiyo ? Yaralama ve cinayetlerde kullanılan bıçakların çoğu mutfak gereçleri yada mesleki aletler sınıfına giriyoken bukadar yasağın olması bana anlamsız geliyo.

Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre