Bıçak Sanatı - Forum

ustalara danışmak.

vantoileng

• *
  • 3
  • Fırat ÇETİN
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Manisa/Akhisar
ustalara danışmak.
« : 08 Ocak 2012, 13:17:45 »
Öncelikle merhabalar ben Fırat,19 yaşında bir öğrenciyim.Üniversiteye hazırlanıyorum.Bu söyleyeceklerim için isterseniz fantezi deyin isterseniz hayal deyin ki bir çok üyenin bana katılacağına inanıyorum.Yaşım tam hayatımın yönünü çizmek için doğru noktadayken Türk kılıcına,Türk Kılıç Sanatlarına emek vermek istiyorum.Manisa'nın Akhisar ilçesindeyim bana bu konuda yardım edebilecek her kişiden yardım bekliyorum.Demir ustalığı,kılıç yapımı veya dövüş sanatlarında yardım edebilecek herkesten ilgilerini bekliyorum şimdiden teşekkür ederim ayrıca yatağan kılıcı hayranıyım bana elinde olan veya bu konuda yardım edebilecek kişilerden mesaj atmalarını rica ediyorum.Herkese iyi haftasonları.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: ustalara danışmak.
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2012, 13:41:17 »
fırat öncelıkle hoş geldın emınımkı sıtemızde sana yardım edebılecek bırcok usta var
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

vantoileng

• *
  • 3
  • Fırat ÇETİN
« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2012, 13:44:19 »
Hoş buldum.Bende öyle umut ediyorum.Fark ettiğim kadarıyla gerçekten öyle,gerçekten işinin ehli ustalar var.

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2012, 13:49:07 »
buradaki bilgiler ve ustalar sana çok yardımcı olacaktır

varmak istediğin yere önce alt yapısını kurarak sağlam ama emin adımlarla yavaş yavaş varmalısın

hadi hayırlısı
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 08 Ocak 2012, 13:53:23 »
Kılıç yapmayı bilenlerimiz var da kulanmayı bilenimiz olduğunu sanmıyorum  ;D Hoş geldin.
En mantıklısı üniversite sırasında önce sıcak demir işi yapan bir ustanın yanında ücret beklemeden yarı zamanlı çıraklık yapmandır bence, okul bittiğinde demire ve dövme işine alışmış, atölye yaşantısını tatmış ve az çok demircilik sanatını bir miktar kapmış olursun. Okul bittikten ve bir işe girdikten sonra kazandıklarının bir kısmını bu işe ayırarak bir hobi atölyesi oluşturup bu konuda kendini geliştirip bir kılıç yapmaya başlamayı düşünebilirsin. Başka mantıklı bir yol düşünemedim...

Kipmen Sanat web sitesi

vantoileng

• *
  • 3
  • Fırat ÇETİN
« Yanıtla #5 : 08 Ocak 2012, 13:57:11 »
Söyleyince sadece bir hayal,sadece bir fantezi ama Türkiye belki dünya çapında bir iş yapabiliriz.Vince Evans'ın 2 kez 1.lik ödülünü Türk kılıçların sayesinde aldığını düşününce ne kadar zengin bir kültürümüz olduğunu anlamak oldukça kolay.Ben bu kültür için çalışmak istiyorum umarım yararlı olabilirim.
Ve kesinlikle haklısınız Emre Bey bende aynı şekilde düşündüm üniversite öğrenciliğimde sıcak demir ustalarının yanında eğitim alarak işi öğrencilikten sonraki boyutta ciddiye almak istiyorum.Burada bana gelecek bilgiler doğrultusunda gideceğim üniversitenin şehrini seçmeyi ve planlı olmayı istiyorum.Kılıç kullanma konusuna gelince ise Ankara'da yaşayan arkadaşlar için Türk Kılıç sanatı olan Yesüken'i tavsiye ediyorum araştırırlarsa oldukça verimli bir bilgi edinebilirler :)
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2012, 14:01:06 Gönderen: vantoileng »