Bıçak Sanatı - Forum

sanırım bunlar çatlak

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
sanırım bunlar çatlak
« : 07 Ocak 2012, 18:19:22 »
Tantomsu birşeyler yapayım dedim , tantomsu olmuşken birde hamon yapayım dedim , ısıl işlemi kalorifer kazanında yaptım. İlk zımparalamalarda bu çatlaklar hiç dikkatimi çekmemişti. Aslında profilin et kalınlığı aslında bayağı bir vardı. zımpara işleminde profilin büyük bir kısmı aşındırıldı. Ardından varsa hamonu ortaya çıkartayım diye akşamdan sirkeye yatırdım, işlerim dolayısıyla atölyeye giremedim bıçağı sirkede unuttuk :) bugün çıkarıp zımparasını yaptığımda bu çatlaklar dikkatimi çekti, acaba sirkede fazla beklediği için bu çatlaklar oluşmuş olabilirmi ? yoksa ısıl işlem sırasındamı olmuştur ???

IMG_8620 by serdarhavsut, on Flickr

IMG_8618 by serdarhavsut, on Flickr

IMG_8616 by serdarhavsut, on Flickr

IMG_8615 by serdarhavsut, on Flickr

t
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Ynt: sanırım bunlar çatlak
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2012, 18:23:27 »
çatlaklar zaten varmış sirkede fazla kalınca görünür olmuş  ;)

üzülme yenisini yaparsın

hamon = kumar

Hamonda kaybeden aşkta kazanır.

bunu da ben uydurdum şimdi  ;D
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2012, 18:31:22 »
bence ısıl işlemde oluşmuş. ama  bana  garıp gelen ortadakı artı şeklındekı çatlak.  kenarlarla bır bağlantısı yok..  bır kerede benım başıma geldı ama  çok ufaktı..

bu arada Yusuf hamon  kumarın alası.   rus ruletinden başka birşey değil :(  bu gun çatlattığım bovıyı görseydıbn sen bıle bana isyan ederdın. o bovıyle bırlıkte butun neşem ,enerjım uçup gıttı.. :(
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2012, 18:36:27 »

bu arada Yusuf hamon  kumarın alası.   rus ruletinden başka birşey değil :(  bu gun çatlattığım bovıyı görseydıbn sen bıle bana isyan ederdın. o bovıyle bırlıkte butun neşem ,enerjım uçup gıttı.. :(

deme :(
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2012, 18:37:37 »
peki Taner hocam bu çatlaklar zımparalama esnasındaki esnetmeden olurmu ???
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2012, 18:59:11 »
O çatlaklar su verme sırasında oluşmuş Serdar. Esnetmeyle oluşmuş çatlak değil. Sirkede de günlerce de beklese çatlak oluşmaz, sirkenin böyle bir özelliği yok.  Kili çok mu kalın koydun, tantoların burnu genellikle kalkık olur, ya da formu mu böyleydi? Canını sıkma her zaman başa gelecek bir durum.

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2012, 20:48:52 »
geçmiş olsun. ne yazık ki hamon sevdasına bu tip olumsuzluklar başımıza gelebilmekte. bu arada bıçağın formu mu böyle yoksa suyunu verdiğinizdemi bu şekle girdi. bir de suyunu verirken bıçağı soğutma sıvısına ne şekilde daldırdığınızı öğrenebilir miyim?

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #7 : 07 Ocak 2012, 22:32:33 »
Bıçağın sekli boyle su verme esnasında olmadı , tam olarak tanto degilde tantomsu değişik birseyler yapayım demiştim :) Sefa hocam haklısınız sanırım kil baya kalındı , soğutmayı suda aralıklı olarak yaptım.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #8 : 07 Ocak 2012, 22:41:32 »
Geçmiş olsu. Profil çok güzel olmuş... Tecrübe edinmiş oldunuz...Üzülmeyin.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2012, 15:20:20 »
Yazık olmuş  :(
Biraz daha deneme yapmanız gerek demek ki. Çeliğe ve ısı kaynağına iyice alışmadan hamon işi biraz yaş. Önce hamonsuz bir çok deneme yaparsanız hamon denemesinden önce bıçağı istediğiniz gibi sertleştirebildiğinize emin olabilirsiniz...

Kipmen Sanat web sitesi

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2012, 12:25:44 »
Profil benimde çok hoşuma gitmişti ama ne yapalım artık kısmet değilmiş, dün bıçağı kırdım, menevişleme yapmamıştım, sertlikte bayağı varmış. Tane büyümesi olmamış, çelik güzel görünüyordu.
Emre ustam haklısınız , hamondan önce bıçak yapmayı öğrenmem lazım, daha çok fırın ekmek , ve emek gerekli :)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 09 Ocak 2012, 12:54:57 »
her kırılan ve çatlayan   şayet neden kırılıp çatladığına kafa yorup araştırıyorsak  o bahsettiğin ekmeklerden bir tanesidir  ;) :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)