Bıçak Sanatı - Forum

W2 bıçak

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
Ynt: W2 bıçak
« Yanıtla #20 : 06 Ocak 2012, 23:07:13 »
Eline saglik hocam, cok guzel  bir bıçak 63 sertlik :) neşter gibidir şimdi bu :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 06 Ocak 2012, 23:15:19 »
Hocam ellerine sağlık. Nasıl tarif edeyim bilmiyorum. Sinir bozacak kadar güzel.

« Yanıtla #22 : 06 Ocak 2012, 23:20:28 »
Sefa usta eline saglik guzel olmus.bende birkactane cok buyuk ege var ama suyunu alip yapmak imkanim yok
sadece spiralle de suyunu kaciririm bir ise yaramaz diye guvenemiyorum kendime simdilik..
İsmet spiralle yapabilirsin aslında. daha önce spiral kulanarak eğeden bir bıçak denemiştim, konularda aratırsan bulursun. Aynı yöntemle yapılabilir, gayet de güzel oluyor.
Eline saglik hocam, cok guzel  bir bıçak 63 sertlik :) neşter gibidir şimdi bu :)
Serdar gerçekten çok keskin, bence uzun süre de bu keskinliğini koruyacak. Tek olumsuz yanı ağız darbelere ve manivelaya gelmez, buna dikkat edilirse uzun süre keskin olarak kullanılabilir.

Güzel sözleriniz için teşekkürler arkadaşlar, eksik olmayın.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #23 : 06 Ocak 2012, 23:39:38 »
Güzel olmuş ustam, sandal ağacının afisi de tam yani  :2up
İç bükey midir kendisi?
İç bükeydir ustam.
güzel bır bıçak olmuş Sefa usta.  valla senden kılıçları göre göre  hanı  ufak bıçaklar yavan gelmeye başladı. bende buyuklere başladım. bır aralar wheleer amca gıbı hamon  yapıcam dıyordum ya, yarın nasıpse bovıye su verıcem..   ^-^   W2 deyınce atladım hemen hamon vardır dıye  ;D   ama bu seferkı hamonsuz olmuş..
Hamonlu var bir tane Taner usta, sırada şu anda onunla uğraşıyorum zaten ben de meraktayım acaba nasıl çıktı  diye. Wheleer amcanın evi yanmış galiba geçenlerde, nazarın değdi adamcağıza  :-\
Arkadaşlar teşekkürler herkese, sağolun.

yok yok ,  benım nazarım değmez   ::) ama çok nazar alırım..  ayakta duran adamın hıçbır sebep yokken ıkı ayagı kayıp kuru zemınde kafa ustu çakılması normalmıdır..? :(     aman Sefa usta  bazarın değdi falan dıyorsun forumda kımse eserlerını yayınlamayacak şimdi ;D :D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #24 : 06 Ocak 2012, 23:52:13 »
ustam ellerine sağlık.

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 07 Ocak 2012, 11:23:01 »
Ustam tam bir bushcraft (Türkçesi ne ola ki) bıçağı olmuş. Ellerine sağlık..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 07 Ocak 2012, 11:57:47 »
Dağ bayır?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #27 : 07 Ocak 2012, 12:01:08 »
Sefa ustam, böyle rafine bıçaklar yapıp yapıp bizi yorum fakiri hale getiriyorsun.

Görüntü işlevsellik vaad ediyor. Hem de istenebilecek kadar.
Namık Kemal
Instagram'da ben

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #28 : 07 Ocak 2012, 20:25:55 »
Terimi tuttum Eylem Hocam.... Tam dağ bayır bıçağı olmuş...

« Yanıtla #29 : 07 Ocak 2012, 21:10:50 »
Dağ bayır benim de hoşuma gitti doğrusu  :2up sağol usta.
Kanımca dağ bayır bıçağı için sertliğini biraz daha düşürmek gerekirdi, bu haliyle dağda bayırda dikkatli olmak gerekir  ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #30 : 08 Ocak 2012, 02:57:29 »
Yoksa diyorsun ki bayıra karşı olur.  :D :D
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #31 : 08 Ocak 2012, 03:43:07 »
Yoksa diyorsun ki bayıra karşı olur.  :D :D
Aynen  :D :))

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #32 : 08 Ocak 2012, 13:10:50 »
Sefa ustam çok güzel  bir bıçak olmuş eline sağlık.. :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #33 : 08 Ocak 2012, 14:17:17 »
Sefa usta çok güzel bir bıçak olmuş ellerine sağlık,ben bir soru sormak istiyorum suyla su verdim yazmışsın
eğe çeliğine suyla çok hızlı bir soğuma olmazmı , defalarca menevişlemi yumuşattınız bilgi verirseniz sevinirim.Gerçekten çok hoş bir bıçak kabzada süper gözüküyor
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

« Yanıtla #34 : 08 Ocak 2012, 17:57:51 »
Sefa usta çok güzel bir bıçak olmuş ellerine sağlık,ben bir soru sormak istiyorum suyla su verdim yazmışsın
eğe çeliğine suyla çok hızlı bir soğuma olmazmı , defalarca menevişlemi yumuşattınız bilgi verirseniz sevinirim.Gerçekten çok hoş bir bıçak kabzada süper gözüküyor
Haklısın eğe çeliklerine suyla su vermek kesinlikle riskli, yağda su vermek daha garantili bir yöntem. Ben kesintili su verme tekniği uyguladım, genelde riskli çeliklerin hepsinde aynı yöntemi kullanıyorum, çok fazla olumsuzluk yaşamadım. Menevişleme işlemini bir kez yaptım, menevişleme döngüsü yok yani. Göz kararı 250 derece civarındadır sanırım.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #35 : 08 Ocak 2012, 19:08:09 »
Haklısın eğe çeliklerine suyla su vermek kesinlikle riskli, yağda su vermek daha garantili bir yöntem. Ben kesintili su verme tekniği uyguladım, genelde riskli çeliklerin hepsinde aynı yöntemi kullanıyorum, çok fazla olumsuzluk yaşamadım. Menevişleme işlemini bir kez yaptım, menevişleme döngüsü yok yani. Göz kararı 250 derece civarındadır sanırım.
Kesintili su verme tekniğini biraz açıklayabilirmisiniz

« Yanıtla #36 : 08 Ocak 2012, 19:58:43 »
Ana sayfadaki "ara" kısmına kesintili su yazarsan bu konuyla ilgili her konu çıkar. Yazmadım çünkü konu geçmişte çok konuşuldu  ;)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #37 : 08 Ocak 2012, 21:06:23 »
Ana sayfadaki "ara" kısmına kesintili su yazarsan bu konuyla ilgili her konu çıkar. Yazmadım çünkü konu geçmişte çok konuşuldu  ;)
Tamam teşekkür ederim

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #38 : 09 Ocak 2012, 14:02:34 »
ne yazacağımı bilemediğim kadar güzel bir çalışmaydı, o sebeple susuyordum. ama artık manidar bir "ellerin dert görmesin" diyorum hocam ^-^

himmetin var olsun...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #39 : 09 Ocak 2012, 16:03:28 »
Sağol  ;)