Bıçak Sanatı - Forum

Bir Hobi Atölyesinde bulunması gerekenler....

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
Bir Hobi Atölyesinde bulunması gerekenler....
« : 04 Ocak 2012, 23:47:08 »
Arkadaşlar Belediye'ye bir proje sunmak istiyorum.
Projemde Mahallelerde veya Semtlere ortak kullanılabilecek Hobi Atölyeleri.

Bu hobi Atölyeleri bence şöyle olabilir...
Nasıl Spor salonları varsa insanlar hobileri için bu atölyelere gidecek, ve burada kendilerine ait bir dolap veya ufak bir depo - sandık gibi özel malzeme yerleri olacak. Belki de cüzzi bir aidat alınabilir.

Tabiki bu Atölyelerde genel amaçlı alet ve edevatlar bulunabilir .
Mesela mengene ve çeşitli testereler, eğeler , yapıştırıcı vs vs

Dediğim gibi genel amaçlı olacağı için Atölyede sizce neler olmalı ( Benim ve Bıçak Severlerin de işine yaramalı. ;) ;) ;) )
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Bir Hobi Atölyesinde bulunması gerekenler....
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2012, 13:34:49 »
Müthiş fikir, bence olması gerekenler konuşulmadan önce hobilerin ne kadar çeşitli olabileceğinin ayırdına varmamız gerek. Özellikle iki gruba ayırmalı, bizimki gibi ses ve toz çıkartanlar ve çıkartmayanlar şeklinde, bunun için iki karakterdeki hobiyi stilini fiziksel olarak da mekanda ayırmak lazım.

Kişilere ait kilitli dolap fikri çok güzel. Bunun yanında ilk yardım kabini, boyama, püskürtme kabini gibi ayrılmış bölümler iyi olur.
Ayrıca, toz emme sistemi, yangın cihazları bolca, her tezgahın yakınında bir lavabo, elektrik bağlantısı vs. gerekir. Işıklandırma da önemli, tüm alanın güzel ışıklandırılması mı yoksa tezgah üstünde çalışma lambaları mı olsun, ağırlığı hengisine verileceği karar verilmeli.

Asıl önemli olan bence iç tasarım ve ergonomi. Bu konuda, mekanı bir spor salonu gibi mi yoksa odaları yeniden değerlendirilmiş bir mesken mi düşünüyorsun?
Açıkçası çok potansiyeli olan bir fikir ama mimari olarak da bir örnek tasarımla kağıt üstünde çözülmüş olması bu fikri sunarken çok işine yarayacaktır.
Bunun için Eşim Nesrin sana yardım edeceğini belirtti (kendisi bir iç mimar peyzaj mimarlığının yanında), bila-bedel tasarımı ve çizimleri yapacak eğer istersen, fikir çok hoş ve bizim de bir katkımız olursa çok seviniriz.

Kipmen Sanat web sitesi

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2012, 15:38:52 »
iyi fikir

antepte var hemde 3 tane

mozaik atölyesi sedef atölyesi bakırcılık atölyesi

hem sanat öğreniliyor hem meslek kazanılıyor
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2012, 09:22:18 »

Nasıl Spor salonları varsa insanlar hobileri için bu atölyelere gidecek, ve burada kendilerine ait bir dolap veya ufak bir depo - sandık gibi özel malzeme yerleri olacak. Belki de cüzzi bir aidat alınabilir.

Dediğim gibi genel amaçlı olacağı için Atölyede sizce neler olmalı ( Benim ve Bıçak Severlerin de işine yaramalı. ;) ;) ;) )
çok güzel olur bence keşke bütün belediyelerde böyle şeyler olsada gençlerimiz oyun salonlarında kahve köşelerinde mahalle köşe başlarında vakit harcamaktan meslek edinebilecekleri ve vakitlerini dolu geçirebilecekleri işlerle uğraşma ortamlarını kazanabilseler,ülkemiz için ciddi bir kazanım olurdu.düşünsenize maket uçak yapan ve bu işi destekle geliştiren bir hobici gün gelir kendi heronlarını yapar hale gelir,anka var gerçi de ne olurku sanki 1000 çeşit anka veya farklı teknolojiler veya sanatlarda gelişme olsa aaahh ahhh görürmüyüz o günleri,görmek ümidiyle.

karadağlı

• **
  • 152
  • Meslek: mekanik-kaynak-montaj
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2012, 20:32:10 »

abi iyi fikir valla tebrik ederim bu düşüncenizden dolayı :)
KULDAN KULA ZARAR GELMEZ HAK ZARAR YAZMADIKÇA.HAK KULA ZARAR YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #5 : 21 Ekim 2012, 04:59:35 »
Merhaba benim daha önce görüpte sizlere hatirlatmasi aklima gelmedigi bir konu  avrupa da bir cok ülkede var
cok faydali olabilir
ben bir de arkadaslarin bir birlerine takim kiralamalarini da öneriyorum .
benimde takimlarim yokken uykusuz geceler gecirdigim az olmamistir
tabiki kiralanabilecek gibi takimlar mutlaka var band zimpara ,propan ocagi  gibi
ya herkes bunun tehikeli olacagini söyleyebilir ama ben burada evin catisindaki ufak bir  isi icin
gidip bir vinc kiralamistim adam koca kamyonu vinciyle birlikte vermisti.ayrica ihtiyac duyacaginiz hersey kiralamak mümkün .. Aklima lise yillarimizda iken istanbulda araba kiraladigimiz günler geldi   (dort  seksenbes iki woofer).burada adamlar dozer kiralayip bahcelerine havuz filan yapiyorlar :D .

paylasim  yararli olur kanaatindeyim
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 23 Ekim 2012, 22:01:57 »
Bauhaus'tan başka alet kiralayan yer görmedim ve onlar da bir kaç günde aletin maliyetini yakalayacak kadar para alıyorlar.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben