Bıçak Sanatı - Forum

Bant Zımpara Makinesi Nihayet Bitti

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
Ynt: Bant Zımpara Makinesi Nihayet Bitti
« Yanıtla #20 : 04 Ocak 2012, 21:24:23 »
Gayet güzel ve kullanışlı olmuş, her şeyiyle mükemmel görünüyor, ciddi bir sorunu bertaraf etmişsiniz. Ellerinize sağlık.
teşekkür ederim sefa usta gerçekten bu tezgah olmazsa bu işi yapmak çok zorlaşıyor ,önce bir kaç bıçak yapayım sonra makina yaparım dedim fakat inanın makina olmadan çok zahmetli oluyor yada bana öğle geldi o yüzden  hemen makine yapmaya karar verdim,bence bu işe başlayan arkadaşlar ilk önce bu veya buna benzer bir makine ile işe başlamalı sonrası gelir diye düşünüyorum. :)
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 04 Ocak 2012, 21:32:55 »
Gayet güzel ve kullanışlı olmuş, her şeyiyle mükemmel görünüyor, ciddi bir sorunu bertaraf etmişsiniz. Ellerinize sağlık.
teşekkür ederim sefa usta gerçekten bu tezgah olmazsa bu işi yapmak çok zorlaşıyor ,önce bir kaç bıçak yapayım sonra makina yaparım dedim fakat inanın makina olmadan çok zahmetli oluyor yada bana öğle geldi o yüzden  hemen makine yapmaya karar verdim,bence bu işe başlayan arkadaşlar ilk önce bu veya buna benzer bir makine ile işe başlamalı sonrası gelir diye düşünüyorum. :)

o makina yetrde artar bile fazlasına bence gerek yok ama zımpara ölçüsünü 50 genişliğe indirmeniz iyi olur hem ekonomik olur hemde sonuna kadar kulanırsınız  birde tablaya granit veya benzeri bir parça yapıştırmanız   daha iyi olacaktır çelik ve benzeri malzemeler cok çabuk aşınmaktada malesef
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #22 : 04 Ocak 2012, 21:39:47 »
hakkını vereceğini düşünüyorum hayırlı olsun

birde toplam maliyet verirseniz girişmeden önce ne boyutlu bir işe giriştiğimizi biliriz çok da güzel olur

Teşekkürler Oğuzhan bey inşallah dediğiniz gibi olur,maliyete gelince inanın bu güne kadar tek tek hepsini hesaplamadım fakat şöyle sıralayabilirim

kasanın lazer kesimi ve malzemesi     : 250 tl
aleminyum malzemeler                     : 350 tl
Rulmanlar  12 adet                           : 100 tl
300 mm'lik büyük teker ve kaplaması : 250 tl
Motor elimde vardı tahminen fiyatı      : 200-250 tl
işçilikler kendimize ait olduğu için bununla ilgili herhangi bir şey söyleyemiyorum, hatırlayabildiklerim bunlardan ibaret unuttuğum bir şey varsa sonra ilave ederim.
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

oğuzhan

• *
  • 34
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 06 Ocak 2012, 19:12:59 »
 ??? :-[elinizin yanında kesenize de sağlık o zaman bizim yolumuz uzun gibi görünüyor burdan yavaş yavaş kıyıdan kıyıdan yolumuza bakalım en iyisi
Aradan yıllar geçti işte o günden beri
Ne zaman yolda bir han rastlasam irkilirim,
Çünkü sizde gizlenen dertleri ben bilirim.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #24 : 06 Mart 2012, 09:17:10 »
hayırlı olsun inşallah güle güle kullanın şimdiden kolay gelsin

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 06 Mart 2012, 17:18:14 »
Güzel olmuş ayrıca öok da sağlam gözüküyor. İyi günlerde kullanın hayırlı olsun

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 07 Mart 2012, 14:49:26 »
Elinize sağlık.

Tabla şu resimdeki gibi eğildiğinde arada boşluk kalmaması küçük parçalarla çalışırken işinize gelecektir. Ancak kalın bir tablanız olduğundan tablanın üst yüzünün alttan daha geniş olması icap edecek.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
« Yanıtla #27 : 07 Mart 2012, 22:13:29 »
elinize sağlık ustam çok güzel olmuş bence artıları ve eksilerini zamanla kullandıkça kendiniz daha sağlıklı bir biçimde ayarlayacağınıza eminim kazasız belasız kullanmak nasib etsin ALLAH. iyi günlerde kullanın. bu arada balıkçı ben ve murat küçük ile bizde bi makina yapımına başladık inşallah bittiğinde paylaşıcaz. :2up   :2up   :2up
Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!