Bıçak Sanatı - Forum

Genco'nun Bıçaklarına Kılıflar.....

bünyamin balkaya

• 108
  • Bünyamin Balkaya / 1978
  • Meslek: Pazarlama
  • Yer: İstanbul / Beykoz
Ynt: Genco'nun Bıçaklarına Kılıflar.....
« Yanıtla #20 : 05 Ocak 2012, 01:07:51 »
Murat abi ellerine sağlık. Süper işler çıkmış gene.  :2up
Bilirsin ki bilmezsin, Bir bilene sormazsın, Bilirsin ki sorarsan, Bilirler ki bilmezsin !

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 05 Ocak 2012, 07:34:11 »
Murat ellerine sağlık, döktürmüşsün yine.
Genco keyfle kullan kılıfları, sade bişeyler istedim demişsin ama, damascusa da böylesi mi yakışır ne.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #22 : 05 Ocak 2012, 16:49:52 »
sevgili arkadaşlar, beğenilerinize teşekkürler, bu arada tekrarlıyorum, kafasına takılan, sorusu olan varsa mutlaka sorsun , bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım....   ;) ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

ATRIŞBA

• *
  • 19
  • Recep SAK
  • Meslek: işgeliştirme m.d
  • Yer: Türkiye- Sakarya- Hendek
« Yanıtla #23 : 05 Ocak 2012, 17:13:52 »
Eski bir atasözü hatırlıyorum. "kılıcı (bıçağı) değerli kılan kını (kılıfı) değildir." Oldumu şimdi, bu güzelim atasözü tarihe karıştı :). Elinize , emeğinize sağlık , çok özenli çalışmalar çıkartmışsınız.
Recep SAK

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #24 : 05 Ocak 2012, 19:20:03 »
murat ustam söyleyecek söz bulamıyorum ellerıne saglık

+1000

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #25 : 06 Ocak 2012, 11:15:41 »
Yıllarca uğraş didin kolleksiyon yap,biri çıksın (Adı lazım değil,baş harfi Murat Erkut) birkaç kılıf yapsın bıçaklarım gölgede kalsın.Bir hayırsever de çıkıp bıçaklar da güzelmiş demedi.Bırakıyorum ben forumu,daha da gelmem davosa.  :'(
Genco G.

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #26 : 06 Ocak 2012, 11:21:57 »
Yıllarca uğraş didin kolleksiyon yap,biri çıksın (Adı lazım değil,baş harfi Murat Erkut) birkaç kılıf yapsın bıçaklarım gölgede kalsın.Bir hayırsever de çıkıp bıçaklar da güzelmiş demedi.Bırakıyorum ben forumu,daha da gelmem davosa.  :'(
one minute, one minute kardeşim, yanlış düşünüyorsun, senin bu güzel bıçakların olmasa ben o kılıfları yapacak ilhamı nerden bulacaktım, ben sadece bıçakların değerine yaklaşmaya çalışan kılıflar dikmeye çalıştım.... ;) ama bir damascus hastası olarak, ilerde, hayalimdeki kendi bıçağıma kavuştuğumda ona yapacağım kılıf, işte o belki bıçağa eş değerde bir kılıf olabilir.....   ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #27 : 06 Ocak 2012, 11:32:39 »

bıcaklarda ayrı güzel dostum bak bizde yok olmadığı için değerini bilemiyoruz bıcaklar ayrı güzel kılıflarda ayrı güzel  :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #28 : 06 Ocak 2012, 19:08:30 »
Bıçaklarda kılıflarda çok güzel elleriniz dert görmesin
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

karadağlı

• **
  • 152
  • Meslek: mekanik-kaynak-montaj
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #29 : 06 Ocak 2012, 20:48:32 »
  :ohepsi süper olmuş :2up
KULDAN KULA ZARAR GELMEZ HAK ZARAR YAZMADIKÇA.HAK KULA ZARAR YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 07 Ocak 2012, 08:16:08 »

Öpüşüp barışın yau!  :(

... Yok olmadı, öpüşmeyin ayrılın, kardeşsiniz siz.  ???

Ehek ehek  ;D

Şaka bir yana, gözlerimizin çektiği ziyafet bir yana.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #31 : 16 Ocak 2012, 16:33:35 »
Yukardakilerden fotoğrafını eklediğim kemik saplı damascus olmayan büyük avcı bıçağını bana Abd den gelmişti..Ustası 20 yıldan uzun bir süre bıçak yapıyor ve haftada 1-2 tane ancak üretiyordu.Herneyse geçen yıl bu bıçak elime geçti.Yanlız ne inatsa adam kılıfsız satıyor, sadece bıçak yaparım ben diyordu.
Bu sabah aklıma geldi ve fotodaki bıçağın yapımcısına bıçağının ve kılıfının fotolarını gönderdim,geçen yıl kendisinden aldığımı ve bir dostumun buna uygun bir kılıf yaptığını anlatıp yukardaki fotoların birkaçını gönderdim.
Adam birkaç saat sonra cevap verdi :

"Genco,

Wow, your friend did a great job on the sheath! I like it! Excellent work - One of the nicest sheaths that I have seen. Thank you for sharing the picture with me. The bowie looks great in that sheath. I hope that you have a great week."

Kısacası 20 yıllık abd li ustayı bayıltmış bizim Murat usta    :2up

Gönderdiğim fotolar:
Genco G.

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #32 : 17 Ocak 2012, 09:06:38 »
Yukardakilerden fotoğrafını eklediğim kemik saplı damascus olmayan büyük avcı bıçağını bana Abd den gelmişti..Ustası 20 yıldan uzun bir süre bıçak yapıyor ve haftada 1-2 tane ancak üretiyordu.Herneyse geçen yıl bu bıçak elime geçti.Yanlız ne inatsa adam kılıfsız satıyor, sadece bıçak yaparım ben diyordu.
Bu sabah aklıma geldi ve fotodaki bıçağın yapımcısına bıçağının ve kılıfının fotolarını gönderdim,geçen yıl kendisinden aldığımı ve bir dostumun buna uygun bir kılıf yaptığını anlatıp yukardaki fotoların birkaçını gönderdim.
Adam birkaç saat sonra cevap verdi :

"Genco,

Wow, your friend did a great job on the sheath! I like it! Excellent work - One of the nicest sheaths that I have seen. Thank you for sharing the picture with me. The bowie looks great in that sheath. I hope that you have a great week."

Kısacası 20 yıllık abd li ustayı bayıltmış bizim Murat usta    :2up

Gönderdiğim fotolar:
yea ...i like it too... your friend is a great master of sheaths... :D :D :D
şaka bir yana çok sevdim bu abd li ustayı, selamımı söyle birdahaki sefer, menejerlik işleriyle falan uğraşıyor musun  :D :D