Damaskus çeliğini yüksek teknoloji ürünü diğer metallerle beraber kullanmak ilginç olmauş.
Bu arada sanıyorum saptaki inci değil sedef (mother of pearl-mop)
Desenlerini kaybeden damaskuslarla ilgili Sefa hocamın da tavsiyeleri var fakat açıkçası ben denemeye cesaret edemedim.
Tom kyle ile yazışmalarımızda kendi Pearl diye tabir etmiş bende bıçağın özelliklerine onun bana verdiği bilgiden bakarken inci diye çevirmişim dikkat etmemiştim, ama haklısınız bu kesinlikle Sedef.
Bende forumdan okumuştum ve evde en yakınımdaki asitli şey Limondu, neredeyse bıçak bembeyaz olmuştu, ilk limona yatırdığımda 10sn kadar sürede kapkara olduğunu gözlemledim sonra çıkarıp kağıt havlu ile silince tekrar açıldı tüpün üzerinde hafif ısıttım yeni bir limon suyunu sonra 20 şer dk. 4 kez tekrarladım ve sonuç görüldüğü gibi

bence en küçük bir bıçakta denemeler yapabilirsiniz. Üzerinde köpükleşmeler oluyor bıçağın tepkime süresince, her defasında yeni bir Limon kullandım ama, 5 Limon heba edildi bu bıçağa

arkasından bir su bardağına 1 dolu çay kaşığı karbonat, 3-5 dk da onun içinde kaldı.