Bıçak Sanatı - Forum

Ilk profillerim..

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
Ilk profillerim..
« : 31 Aralık 2011, 23:43:18 »
Merhaba arkadaslas nihayet sonunda bende bicak yapmaya basladim gibi!
bu forumu bulduktan,ve burdaki yardimlasmayi,paylasimlari,ozellikle ustalarin iyi niyetle ve
ozveriyle ugraslarini gorunce karar verdim bu ise. ilk sorun malzeme oldu basladim toplamaya,
celik,kabza malzemesi vs.sonra biraz takim ve en onemlisi forumu saatlerce okumak hemde gereksiz,cevaplari daha once verilmis sorulari sorarak ustalari mesgul etmemek icin.sonra kendim cizim yapmaya calistim bazi bicaklardan esinlenerek.
ilk sorun zaman ikinci bu is apartman dairesinde olmaz care bir arkadasin atolyesini ara sira isgal etmek >:D
 elimde olan N690 ve ozgur kardesten aldigim 440C ve 1095 le cikarmaya calistigim profiller
hemen anladim boyumdan buyuk is yapmisim zor profiller cizmisim :( ve atolyeye her zaman gidemeyecegim icin
hepsini ayni anda cikarmak zorunda kaldim. simdilik bu haldeler :-\
fotoraflar icin ozur dilerim telefonla cektim
Ustalardan ve arkadaslardan olumlu veya olumsuz butun yorumlari bekliyorun yoksa bu sanati ogrenmek zor olur benim
icin saygilar..

RAT-3 ten vaz gectim.

Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Ynt: Ilk profillerim..
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2011, 23:51:28 »
abi tebrikler  :2up

kendini aşmanın zamanı bu günlere kısmetmiş

ben de çok pişmanım keşke 20li yaşlarda başlasaydım

ama hayattta hiç bişey için geç sayılmaz öyle değil mi? ;)
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Ismet Guney

• 667
  • 1968
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2011, 23:56:03 »
Sagolasin yusuf bende diyorum keske koleksiyon yapmaya basladigim zaman yapmayada
baslasaydim ama boyle imkanlar yoktu o zamanlar birde bitirebilsem bunlari hayirlisiyla...
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2012, 00:02:28 »
demek ki doyum noktasına ancak ulaşmışız

buradan sonra ilk eşiği aştık artık  ;)

bıçakları dert etme

biter biter
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #4 : 01 Ocak 2012, 00:21:42 »
Kolay gelsin İsmet abi, sağlam bir başlangıç yapmışsın. :)

Saygılar...

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #5 : 01 Ocak 2012, 01:43:23 »
İsmet bey öncelikle kolay gelsin. yanılmıyorsam bu ilk denemeleriniz. eğer öyleyse çok hızlı bir başlangıç olmuş. amacım sizin şevkinizi kırmak değil ama keşke ilk başlarda makul çelikler ile başlasaydınız. bu sayede özgürce hatalar yaparak işin inceliklerini öğrenmek adına daha güzel olurdu. profillerde yapılan hataların sonunda da harcanan emekten başka birşeye pek acımazdınız. mesela ck67 bu iş için çok uygun bir çelik. ama yinede karar sizin tabiki.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #6 : 01 Ocak 2012, 10:12:52 »
Çok güzeş olmuş inş en güzel şekildede tamalar sergilersiniz...

« Yanıtla #7 : 01 Ocak 2012, 11:46:18 »
İsmet haydi kolay gelsin, hızlı ve geniş perspektifli bir başlangıç olmuş. Spirali yüzeylere fazla bulaştırma derim, kaçırma durumunda telafisi çok zor olur ve et kalınlığından feragat etmen gerekir. Şimdiden kolay gelsin, gelişmeleri paylaşırsan seviniriz.

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #8 : 01 Ocak 2012, 12:30:35 »
Maşallah bir dünya profiliniz olmuş, işin zor kısmını atlatmışsınız.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #9 : 01 Ocak 2012, 17:43:16 »
İyi cesaret. Profillerin temizliğine bakarsak biraz zor olacak belki ama  altından kalkacak gibi görünüyorsunuz. Kolaylıklar dilerim.

hpolatt

« Yanıtla #10 : 01 Ocak 2012, 17:49:00 »
herkese mutlu yıllar her şey dilediğiniz gibi olsun

Ismet Guney

• 667
  • 1968
« Yanıtla #11 : 01 Ocak 2012, 19:04:42 »
İsmet haydi kolay gelsin, hızlı ve geniş perspektifli bir başlangıç olmuş. Spirali yüzeylere fazla bulaştırma derim, kaçırma durumunda telafisi çok zor olur ve et kalınlığından feragat etmen gerekir. Şimdiden kolay gelsin, gelişmeleri paylaşırsan seviniriz.

Sefa ustam evet haklisin spiralle yuzeylere hic dokunmasaydim keske anladim ama biraz gec oldu
iyi kotu bir bant zimpara var orda onda duzelmeye calisacagim biraz :(

karadağlı

• **
  • 152
  • Meslek: mekanik-kaynak-montaj
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2012, 23:34:05 »
abi işin zor kısmını atlatmışsın :)asıl bundan sonrası keyifli olur bence :)elinize sağlık.çok iyi başlangıç :2up
KULDAN KULA ZARAR GELMEZ HAK ZARAR YAZMADIKÇA.HAK KULA ZARAR YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.

bünyamin balkaya

• 108
  • Bünyamin Balkaya / 1978
  • Meslek: Pazarlama
  • Yer: İstanbul / Beykoz
« Yanıtla #13 : 03 Ocak 2012, 01:47:33 »
İsmet abi ne güzel başlangıç olmuş malzeme tedarik edilmiş , profiller çıkmış , kolay gelsin  :2up
Bilirsin ki bilmezsin, Bir bilene sormazsın, Bilirsin ki sorarsan, Bilirler ki bilmezsin !

Ismet Guney

• 667
  • 1968
« Yanıtla #14 : 22 Ocak 2012, 17:00:51 »
Profillerin son hali.spirelle profillerin yuzlerini fazla cizmisim :'( bant zimparada duzeltirim dedim ama
gerek benim beceriksizligim,gerek bant zimparanin iyi olmamasi profilleribozmaya basladim :(

bende kendime kizip evde elle yapayim dedim.dremelden pek fazla yardim alamayacagimi cabuk anladim :)
Hepsini ege ve zimparayla devam ettim son halleri bunlar.Bazilarinin ip deliklerini 8 mm ye buyutmem lazim.

iki adet daha var ama onlari sonraya biraktim artik bu arada micarta presim ve kydex presim bitmek uzere ;)

son halleri..... Degerli nyorumlarinizi bekliyorum.   saygilar..

« Son Düzenleme: 22 Ocak 2012, 17:11:57 Gönderen: turco-real »

« Yanıtla #15 : 22 Ocak 2012, 20:40:06 »
İsmet genel olarak yüzeyler temiz duruyor. En son kaç zımparaya kadar zımparaladın? Söyleyebileceğim şey taşlama eşiklerinin tam başladığı yerlerde çizikler var, yada ben fotoğraflardan öyle görüyorum. Eğer varsa onları ısıl işlemden önce düzelt derim, çünkü ısıl işlem sonrası zorlar. Bu ayrıntılar dışında bence ısıl işleme hazırlar gibi. Kolay gelsin.

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 22 Ocak 2012, 20:46:19 »
İsmet ustam, eğeleri tezgahın üzerinde birbirine değecek şekilde bırakma.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

Ismet Guney

• 667
  • 1968
« Yanıtla #17 : 22 Ocak 2012, 20:50:12 »
Sefa usta 400 kuma kadar zimparaladim.taslama esiklerini bir daha elden gecireyim.

İsmet ustam, eğeleri tezgahın üzerinde birbirine değecek şekilde bırakma.
Uyari icin tesekkurler ilk defa ege kullandigim belli oluyor :)