Bıçak Sanatı - Forum

karam

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
karam
« : 30 Aralık 2011, 01:46:40 »
nıhayet başlayabıldıgım bıcagımın şu ana kadar olan macerası
 gargavür denemesı yaparken başlamıştim gıravürdekı dengesızlık nedenıyle bı kenara atmıştım
 toplaşma tanışma etkınlıgınde  emre usta ısıl işlemini yapmiştı kurban bayramından sonrada gerısını  başlarım dıye nıyet etım ama ne hıkmetse ben nıyetlendıkce hep bı aksılık cıktı şu ana kadar ahanda bukadarını yapabıldım

şimdiye kadar yaptıklarım bular ama asıl hedef defterde cızılı olan olacaktı arayada geyık poynuzu yapacaktım ama şimdı bır ikilemdeyım balcakları parlak bırakıp araya manda  boynuzumu yapayım yoksa balcaklarıda karartıp ortaya geyık boynuzumu yapayım

balcaklarada görülen dekoruda pırınc yada bakır olarak işlemeyı düşünüyorom

« Son Düzenleme: 30 Aralık 2011, 01:48:39 Gönderen: balıkcı »
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
Ynt: karam
« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2011, 07:07:23 »
 ??? Şok oldum. Bence kesinlikle bitirmelisinizi bunu. Eğer titiz çalışırsanız eser niteliğinde bir bıçak çıkacağından şüphe yok.
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #2 : 30 Aralık 2011, 08:54:21 »
??? Şok oldum. Bence kesinlikle bitirmelisinizi bunu. Eğer titiz çalışırsanız eser niteliğinde bir bıçak çıkacağından şüphe yok.
+10000
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #3 : 30 Aralık 2011, 09:36:57 »
Eğer sade olsun diyorsanız beyaz sedef,deve kemiği,bufalo boynuzu

Oryantalist-abartılı olsun diyorsanız abalon ve paua öneririm.
Genco G.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #4 : 30 Aralık 2011, 09:55:24 »
elinize sağlık, bitince muhteşem olacak. Gravürü nasıl yapıyorsunuz, daha önceden bununla ilgili bir deneyiminiz varmı ? sonucu merakla bekliyorum  :2up
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #5 : 30 Aralık 2011, 10:03:44 »
Hadi hayırlısı, bitir şunu da seyredelim artık, ( profil halini bilirim ben onun  :) )

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #6 : 30 Aralık 2011, 10:57:02 »
süper
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #7 : 30 Aralık 2011, 13:16:26 »
Böyle güzel işçilikleri görünce yok yav ben bunları yapamam :'( nerden bulaştım şu bıçak işine diyorum. Ama nasıl yapıldığınıda deli gibi merak etmekten kendimi alamıyorum. ???
bence fazla desene boğulmamalı. Elinize sağlık

« Yanıtla #8 : 30 Aralık 2011, 13:26:46 »
Murat bunun önceki halini görmüştüm, o zamandan güzel olacağı belliydi zaten, öyle de oluyor gerçekten. Kakma yerini neyle oyacaksın?
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2011, 19:50:14 Gönderen: Sefa Çabuk »

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #9 : 30 Aralık 2011, 19:06:21 »
Murat abi,ellerine sağlık çok güzel bir bıçak olmuş.
Bıçağı görünce, sapı geyik boynuz mu acaba dedim.Ama sap kısmında kararsız kalmışsınız.
Nedense ben bu bıçağa geyik boynuzunu yakıştırdım...
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

« Yanıtla #10 : 30 Aralık 2011, 19:52:05 »
Kişisel düşüncem, eğer bunu ben yapmış olsaydım koyu renkli bir ahşap kullanırdım, tüm desenler ve kuyruktaki gravürle çok net bir kontrast yapardı.
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2011, 01:44:10 Gönderen: Sefa Çabuk »

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #11 : 31 Aralık 2011, 01:12:46 »
ay of her tarafım agrıyor sabah iş akşam atölye bıde evde iş çikti daha şimdi oturabıldım bilgisayara bugün murat kücük kardeşimle atölyede biraz takılabıldık ayrıntılar cevaplar resımler yarın akşam şimdı herkese iyi geceler
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #12 : 31 Aralık 2011, 06:15:52 »
Guzel olacak eline saglik.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #13 : 31 Aralık 2011, 08:33:43 »
Çok güzel olmuş. Valla bana çıksada çok daha güzel olur... ;D :) ;)

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #14 : 31 Aralık 2011, 09:44:05 »
Murat kolay gelsin, merakla bekliyorum  :2up

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #15 : 31 Aralık 2011, 18:57:11 »
valla güzel oluyor bende meral ettim  oyma işini  neyleyapacaksın benimde bıçağım bekliyor  :'( nasıl yapcam  dertoldu yav    saygılar

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #16 : 31 Aralık 2011, 21:43:47 »
evet nıhayet oturabıldım bıgısayarın başina şimdı bıcagın balcaklarını  poısaj yapıp şöyle bı baktıktan  sonra sankı ortaya en parlagından sımsıyah bı manda boynuzu olsa dıye aklıma geldı eeee bıkere eşeyın aklına karpuz kabugu düştü   :)) başladım boynuzu kesmeye

bı hışimla ikiye ayırdım

bı parcayı ölctüm kaba şekılde  kestım parlatım bir tek tarafın kapagını  yaptım yerleştırdım şöyle bı baktım

sonra aklıma düştü yantarafta bakala gıtım ınternetınden sıteye baktım kımler ne yorum yapmışdıye sefa hacamın yazdıgını okuyunca hak verdım benım manda namlunun matlıyın da cok parlak kalmış

ama benım aklımda olan araya geyık boynuzu atıp bıraz yakarak kızılaştirıp balcaklarıda karartıp sadece bellı belırsız üzerine yaptıgım (yapabılırsem)  pırınc yada bakır kakmaların gözükmesıydı pazertesı bı ıhtımal geyık poynuzunuda denıyeceyım galıba

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #17 : 31 Aralık 2011, 21:48:53 »
Murat bunun önceki halini görmüştüm, o zamandan güzel olacağı belliydi zaten, öyle de oluyor gerçekten. Kakma yerini neyle oyacaksın?
sefa hocam önce asıtle oyup sonra tıgla oyukların içini bıcımlendırdıkten sonra bakırı veya pırıncı cakmayı düsünüyorum

karadağlı

• **
  • 152
  • Meslek: mekanik-kaynak-montaj
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #18 : 31 Aralık 2011, 22:07:45 »
murat aga her zamanki gibi döktürmüşsün valla.sana gıpta etmemek imkansız kafana koydunu yapıyosun.ya korkuyorum bi gün kafana süperkobra helikopter yapımını takmana :D :D.şaka bitarafa üpersin abi inanıyorum gelecekte ismin bıçak dedinmi akla gelecek.bu sanaat üzerine silinmez bir mühür kazıyacağından eminim.başarılarının devamını dilerim :2up :2up :2up :2up.bu arada bende bi çerkez kaması başlama niyetindeyim hayırlısı artık.
KULDAN KULA ZARAR GELMEZ HAK ZARAR YAZMADIKÇA.HAK KULA ZARAR YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #19 : 31 Aralık 2011, 22:17:25 »
Çok güzel olmuş. Valla bana çıksada çok daha güzel olur... ;D :) ;)
valla hakancım üzülerek söylüyorumkı  bu bıcak etkınlık için dıgıl bıttıkten sonra vitrin bölümünde satışa çikicak nasıpse  ama etkınlık için  süre var bundan anlımızın akıyla cıkarsak etkınlıyede iyibışi yaparız İNŞAALLAH  :) :)
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2011, 22:19:25 Gönderen: balıkcı »