Bıçak Sanatı - Forum

keşke 0.5 mm yukarıda olsaydı...

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: keşke 0.5 mm yukarıda olsaydı...
« Yanıtla #20 : 30 Aralık 2011, 00:47:38 »
Havlu atma hemen, tekrar dene, gerekirse suda dene en azından ne olacağını görürsün.
yok ustam bırakırmıyım peşini. deneyecem ama kömürü tükettim ve epoksiyide. malumunuz gazlı ve elektrikli sisteme geçemedim de hala. birkaç profil daha çıkarıp hepsine birden işlem yapıcam inşallah.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #21 : 30 Aralık 2011, 09:59:45 »
Ben hamonu kömür,kil ve toprak karışımda yapmayı denedim, suda soğutma yaptım. İnşallah dediğiniz gibi oralarda bir yerde gizlidir.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #22 : 30 Aralık 2011, 11:26:59 »
bravo 
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #23 : 30 Aralık 2011, 12:40:01 »
Kutlarım Murat, süper hamon  :2up Bu arada ufak bir detay. Eğer hamonu ocağı kapatmadan 120 kumla filan hızlı bir temizlik ardından hızlı bir asitte göz atabilirsin. Eğer istediğin gibi olmamışsa hemen normalizasyonu yapıp tamamlarsın işlemi, bu sayede bir daha ocak yakmazsın. Benim tüm hamon girişimleri en az 3-5 kere su verme gerektirdiğinden şimdiye kadar hep böyle yaptım...

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #24 : 30 Aralık 2011, 13:22:22 »
Kutlarım Murat, süper hamon  :2up Bu arada ufak bir detay. Eğer hamonu ocağı kapatmadan 120 kumla filan hızlı bir temizlik ardından hızlı bir asitte göz atabilirsin. Eğer istediğin gibi olmamışsa hemen normalizasyonu yapıp tamamlarsın işlemi, bu sayede bir daha ocak yakmazsın. Benim tüm hamon girişimleri en az 3-5 kere su verme gerektirdiğinden şimdiye kadar hep böyle yaptım...
ustam teşekkür ederim. dediklerinizi harfiyen uygulayacağım.
bravo 
teşekkürler.
Ben hamonu kömür,kil ve toprak karışımda yapmayı denedim, suda soğutma yaptım. İnşallah dediğiniz gibi oralarda bir yerde gizlidir.
eğer suyunu verdiğinizde hamon düşmediyse mutlaka birşeyler vardır. ben sizin yerinizde olsam hemen bakardım.  ;)

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #25 : 30 Aralık 2011, 19:07:49 »
Tebrikler.Hamon tutkunları artıyor.Bizede nasip olur inşallah...
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #26 : 30 Aralık 2011, 19:28:58 »
Çok  güzel  Murat .  Bu netlikte  hamonu  yakaladıysan  ,  oynadıkça  çizgiyi de  istediğin  yere  çekeceksin .  :)
Kutluyorum
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #27 : 30 Aralık 2011, 23:59:48 »
Tebrikler.Hamon tutkunları artıyor.Bizede nasip olur inşallah...
teşekkürler. hamon yapmak eğlenceli ve zorlu bir iş. inşallah sizlerede hamon yapmak nasip olur.
Çok  güzel  Murat .  Bu netlikte  hamonu  yakaladıysan  ,  oynadıkça  çizgiyi de  istediğin  yere  çekeceksin .  :)
Kutluyorum
beğenmenize sevindim ustam. birkaç gün sonra suda suyunu vereceğim. suda bu iş olacak gibi bir his var içimde.

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #28 : 02 Ocak 2012, 00:11:35 »
evet bu akşam  ikisininde suyunu  suda verdim. hamonu yukarıya çıkartabildim. ama malesef ikiside epoksili ve yapıları  gereği suda çatladılar. bu arada anladım ki en güzel soğutma sıvısı ısıl işlem yağı.

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #29 : 02 Ocak 2012, 00:14:39 »
bekliyoruz  :P
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #30 : 02 Ocak 2012, 00:19:53 »

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #31 : 02 Ocak 2012, 00:29:32 »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #32 : 02 Ocak 2012, 01:28:10 »
geçmiş olsun. çok sevimsiz bir durum.  :(  da, birincisi çatladı tecrube oldu, ikincisi nasıl çatladı ??? ??? ?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #33 : 02 Ocak 2012, 01:35:13 »
evet bu akşam  ikisininde suyunu  suda verdim. hamonu yukarıya çıkartabildim. ama malesef ikiside epoksili ve yapıları  gereği suda çatladılar. bu arada anladım ki en güzel soğutma sıvısı ısıl işlem yağı.

su   kullanmak herzaman daha heycanlı oluyor  ;)   zamanla alışırsın.. 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #34 : 02 Ocak 2012, 02:17:05 »
geçmiş olsun. çok sevimsiz bir durum.  :(  da, birincisi çatladı tecrube oldu, ikincisi nasıl çatladı ??? ??? ?
saolun. çatlama nedeni yazdığım gibi profilin yapısı itibariyle suda kırılmaya çok müsait oluşu, ikincisi hamon yapmak için epoksili oluşu zaten ikisi yeterli sebepler. şansında yaver değilse mutlaka kırılır. bu tip bıçaklarda suda su verilmesi çok fazla riskli. hele hamon yapmak için su kullanırsan kırılma ihtimali %90 gibi. riski göze aldım ve ikiside kırıldı. ikincisine kesintili su verdim sudan çıkardım birzaman sonra elimde çatladı. zaten ilk baştan yağda su verme nedenim suda kırılacağından korkmamdı. aslında ilk başta suda birkaç saniye bekletip yağda devam etseydim belki ikiside çatlamazdı.

su   kullanmak herzaman daha heycanlı oluyor  ;)   zamanla alışırsın.. 
öyle oluyorda fazla riskli.  :) zaten alışkınım ustam. suda su vermeye yabancı değilim. ;) dün akşam tamda beklediğim tepkiyi verdi.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #35 : 02 Ocak 2012, 13:18:21 »
Epoksili ne demek?

Geçmiş ola, su işi zor harbiden...

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #36 : 02 Ocak 2012, 13:52:04 »
Emre usta , Murat  bu akfıx dedığımız  bırbırıyle karışınca hemen hemen  metal gıbı sertleşen malzemeyı kıl yerıne kullanıyor  ;) 

bırde ufak bır hatırlatma   ısıyı hafıf dahı kaçırsan suda  işlem görüyorsa profıl  %80 çatlıyor

şayet su ıle denemelerıne devam edeceksen  ısıyı çok ıyı kontrol altında tutman lazım Murat

benım gözlemlerım bunu söyluyor  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #37 : 02 Ocak 2012, 14:03:32 »
Acaba malzeme ısınırken homojen bir şekilde genleşemiyor mu? Tabi birde bundan daha şiddetli olarak suya girdiği an üzerindeki epoksi yüzünden homojen olarak yada gerektiği kadar rahat büzüşemiyor olabilir?

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #38 : 02 Ocak 2012, 14:09:20 »
Epoksili ne demek?

Geçmiş ola, su işi zor harbiden...
saolun ustam. hamon yapmakta kullandığım kil niyetine yapıştırıcı. akfix, sun-fix hepsi olur. hamon yapmakta yeni bir terim oluştu galiba. :))
http://www.sun-fix.com/images/products/sunfix50_large.jpg
Emre usta , Murat  bu akfıx dedığımız  bırbırıyle karışınca hemen hemen  metal gıbı sertleşen malzemeyı kıl yerıne kullanıyor  ;) 

bırde ufak bır hatırlatma   ısıyı hafıf dahı kaçırsan suda  işlem görüyorsa profıl  %80 çatlıyor

şayet su ıle denemelerıne devam edeceksen  ısıyı çok ıyı kontrol altında tutman lazım Murat

benım gözlemlerım bunu söyluyor  ;)
aslında bakarsan bana sizin ocaktan lazım ama  :(  ne güzel ısı kontrollü kaç derece ısıda olduğunuda görüyosun. hem kömürle uğraşmıyosun.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 02 Ocak 2012, 14:15:37 »
aslında basıt gıbı gözukuyor ama değil. bır tarafın kıl kalınlığı fazla veya az olsun  , çatlamaya meyıllı bır profılımız oluyor elımızde..

aynı şekılde profılın ağız kalınlığını heryerınde aynı ölçüde olması ıçın çok dıkkat edıyorum.

kısacası nereden  bır eksıklık varsa  profıl oradan gıdıyor.  kıldekı ayakların boyutu kalınlığı  dahı önemlı benım için. ;)

zaten normal ısıl  işlemde gerılım had safada   bırde kılleyip ısıyı farklı şekılde profılde dağıtmaya çalıştığımızdakı gerılımı düşünmek lazım ;)

bazı profıllerım  namluya paralel bıçımde kabak gıbı ıkıye ayrıldı.   ;) ;D
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2012, 14:25:34 Gönderen: Taner Salar »