Bıçak Sanatı - Forum

keşke 0.5 mm yukarıda olsaydı...

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
keşke 0.5 mm yukarıda olsaydı...
« : 29 Aralık 2011, 00:29:23 »
bu akşam suyunu verdiğim bir bıçağıma homan yapayım dedim ama sonuç böyle oldu. tekrardan deneyeceğim artık.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: keşke 0.5 mm yukarıda olsaydı...
« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2011, 00:32:27 »
Murat abi gayet güzel olmuş bence eline emeğine sağlık.  :)

Eğer gizli birşey değilse nasıl yaptığını açıklar mısın?

Saygılar...

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2011, 00:35:09 »
Murat abi gayet güzel olmuş bence eline emeğine sağlık.  :)

Eğer gizli birşey değilse nasıl yaptığını açıklar mısın?

Saygılar...
teşekkür ederim Uğurcan ne demek gerekenler burda mevcut. http://www.bicaksanati.com/forum/sabit-namlu/ilk-hamon-denemem/

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2011, 00:40:21 »
Çok güzel olmuş elinize sağlık  :2up  Bıçağın namlu formu da çok güzelmiş

« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2011, 01:06:01 »
Murat malzeme nedir? Güzel çıkmış, aynı yöntemle yukarıya çekebilirsin nasıl olsa.

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2011, 01:15:03 »
Murat malzeme nedir? Güzel çıkmış, aynı yöntemle yukarıya çekebilirsin nasıl olsa.
ustam çelik ck67. bende çok beğendim ama bana inat yapıyor. yarın gösteririm ben ona. ustam size bir soru sorabilirmiyim? bu profile yumuşatma yapmadan normalize ederek mi su vereyim yoksa yumuşatıp normalize ederek mi?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2011, 08:30:07 »
gayet güzel olmuş :)  namlunun başlangıcından ıtıbaren bıraz yukarıda kalsaymış çok daha ıyı olacakmış. su verme işlemini yağda yapıyorsan kılı dahada yukarıya çek ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2011, 09:01:28 »
Elinize saglik harika görünüyor , birsey sormak istiyorum. İsil işlemsonrası olusan nokta şeklindeki lekeleri yok edene kadar zimpara yapiyormusunuz ? şunun icin soruyorum bende dün ilk denememi yaptım ama lekeleri yok edeyim diye başladım zimparaya ne hamon kaldı ne bisey :(
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2011, 09:18:24 Gönderen: serdarhavsut »
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2011, 09:17:14 »
gayet güzel olmuş :)  namlunun başlangıcından ıtıbaren bıraz yukarıda kalsaymış çok daha ıyı olacakmış. su verme işlemini yağda yapıyorsan kılı dahada yukarıya çek ;)
teşekkürler usta dediklerinizi aynen uygulayacağım. ;)

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2011, 09:23:26 »
Elinize saglik harika görünüyor , birsey sormak istiyorum. İsil idol sonrası olusan nokta şeklindeki lekleri yok edene kadar zimpara yapiyormusunuz ? Sunun icin soruyorum bende dün ilk denememi yaptım ama lekeleri yok edeyim diye başladım zimparaya ne hamon kaldı ne bisey :(
teşekkürler. 1200 kuma kadar zımparalıyorum. haliyle lekeler yok oluyor. hamon yerine gelir demir 3 klorürün içine atınca.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #10 : 29 Aralık 2011, 09:47:26 »
yani eğer becerebildiysem hamon hala oralarda biryerde öylemi :) bu habere çok sevindim teşekkür ederim.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #11 : 29 Aralık 2011, 09:51:49 »
yani eğer becerebildiysem hamon hala oralarda biryerde öylemi :) bu habere çok sevindim teşekkür ederim.
kil ile mi yaptınız yoksa epoxsi ile mi. zaten ilk başta hamon gibi görünen izler yanıltıcı asıl hamon onun altında.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 29 Aralık 2011, 10:05:00 »
ısıl işlem yapıldıktan sonra tufal tabakasının kaldırılması gereklı , yani namlu tertemız olana kadar sırası ıle perdahı yapmalısın. hamon varsa bır yere gıtmez ;)   saklandığı yerden çıkartırız onu ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #13 : 29 Aralık 2011, 18:52:36 »
ustam çelik ck67. bende çok beğendim ama bana inat yapıyor. yarın gösteririm ben ona. ustam size bir soru sorabilirmiyim? bu profile yumuşatma yapmadan normalize ederek mi su vereyim yoksa yumuşatıp normalize ederek mi?
Yumuşatma tavlaması yapmana gerek yok, sadece normalizasyon yeterli.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #14 : 29 Aralık 2011, 19:12:52 »
Çok güzel olmuş profilde çokgüzel ilerde daha güzelleri ortaya çıkar ilk deneme için bence çok başarılı...

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #15 : 29 Aralık 2011, 19:47:19 »
Yumuşatma tavlaması yapmana gerek yok, sadece normalizasyon yeterli.
teşekkürler ustam şimdi profillere girişicem. aynısından bir tane daha yapmıştımda. 
Çok güzel olmuş profilde çokgüzel ilerde daha güzelleri ortaya çıkar ilk deneme için bence çok başarılı...
teşekkürler aslında ikinci deneme oldu.  ;)

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #16 : 29 Aralık 2011, 23:04:35 »
kötü olmamış yav
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #17 : 30 Aralık 2011, 00:13:25 »
arkadaşlar iki bıçağada su verdi. yine hamonlu olsun dedim. ama sonuç hüsran. epoksiyi az sürmeme rağmen yine hamon aşağıya geldi. sanırım sorunun bıçağın büyük ve ağızın scandi olması soğumayı geciktirdiğinden birde ayçiçek yağında su verince epoksiyi az sürmeme rağmen hızlı bir soğutma işlemi olmadığından dolayı hamonu aşağıya indirdik. suyunu suda vericem hem profilin yapısı hemde epoksili oluşu kırılır diye beni korkuttu açıkcası. hamonu yine aşağıda görünce kızdım içimden parçalamak geldi. şimdilik bıraktım bir kenara daha sonra birşeyler düşünürüm artık.

« Yanıtla #18 : 30 Aralık 2011, 00:33:59 »
Havlu atma hemen, tekrar dene, gerekirse suda dene en azından ne olacağını görürsün.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #19 : 30 Aralık 2011, 00:42:25 »
yinede güzel olmuş, denemeye devam et bencede