Bıçak Sanatı - Forum

ilk kılıf denemesi

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: ilk kılıf denemesi
« Yanıtla #20 : 29 Aralık 2011, 13:30:47 »
Forumda biryerlerde okumuştum su yerine asetonla deriyi nemlendirip çabuk kurumasını sağlayabiliyoruz. Ben de bir çakıda denediğimde işe yaramıştı

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #21 : 29 Aralık 2011, 13:38:32 »
Forumda biryerlerde okumuştum su yerine asetonla deriyi nemlendirip çabuk kurumasını sağlayabiliyoruz. Ben de bir çakıda denediğimde işe yaramıştı
aseton denemedim, ama şunu gördümki deri ne kadar çabuk kurutulursa, özelliğini o derece yitiriyor gibi, petek üsründe, soba yanında kurutmalarda, deri ilk baştaki o yağlı, kendine has cilt dokusunu kaybediyor gibi.... bilmem bana mı öyle geliyor ....
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 29 Aralık 2011, 13:55:31 »
aseton denemedim, ama şunu gördümki deri ne kadar çabuk kurutulursa, özelliğini o derece yitiriyor gibi, petek üsründe, soba yanında kurutmalarda, deri ilk baştaki o yağlı, kendine has cilt dokusunu kaybediyor gibi.... bilmem bana mı öyle geliyor ....
Askerdeyken kalorifer veya soba yanında bot kurutmayın demeleri bundan olsa gerek.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #23 : 29 Aralık 2011, 14:21:46 »
Hocam onu biraz da kokudan derdik. :)) Ancak hızlı kuruyan derinin özelliğini kaybettiği bir gerçek.  Konveksiyon denilen hava akımının hızlı seyretmesi ; ıslak deri yüzeyinin devamlı olarak nemsiz havayla temas etmesini sağlar. Bu da deri yüzeyinde çatlaklara sebep olur ve derinin yağ ve nem dengesi sekteye uğrar.  Tıpkı rüzgarda çatlayan cildimiz gibi.

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #24 : 29 Aralık 2011, 15:20:54 »
Bu arada deriyi parlatma konusunda bir öneri de benden; ben el kremi kullanıyorum 300 kuma kadar zımparaladıktan sonra biraz krem sürüp plastik arkası küresel pürüssüz bir tornavida ile bastırarak ovuyorum.
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #25 : 29 Aralık 2011, 16:49:47 »
Kılıftan vaz geçtim, ikinci planda kaldı.

ATELYE içi bakımlı ve temiz özenilecek kadar olmuş.

Düzenleme alışkanlığınızdan dolayı sizi tebrik ederim.
:2up :2up :2up
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #26 : 30 Aralık 2011, 09:52:50 »
Muarat hocam bilgiler için teşekkürler, sanırım benim yaptığım kılıf bu yüzden eski gibi görünüyor. Ben ıslattıktan sonra elektrikli ısıtıcıya tutarak kurutmuştum :(
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
« Yanıtla #27 : 30 Aralık 2011, 10:26:20 »
Muarat hocam bilgiler için teşekkürler, sanırım benim yaptığım kılıf bu yüzden eski gibi görünüyor. Ben ıslattıktan sonra elektrikli ısıtıcıya tutarak kurutmuştum :(
tecrübe etmiş oldunuz ve dağarcığa bir bilgi daha girdi, faydalı olabildiysem ne güzel...  ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Keskin

• *
  • 37
  • Meslek: Tirsoforu
  • Yer: Nancy, Fransa- ve Sakarya-Adapazari,Turkiye
« Yanıtla #28 : 30 Aralık 2011, 23:42:57 »
evet çok guzel kilif ve çok guzel bir atolyeniz var  :2up

tebrikler !
rasoir-sabre.fr

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #29 : 30 Aralık 2011, 23:52:54 »
Muhterem, atölyenin fotoğrafını çatlayalım diye mi yayınladın?  :-[  Çoook güzelmiş.
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 31 Aralık 2011, 23:08:59 »
Derinin değişimi, çıktığı sıcaklık ile ilgili. Deri zırhları yaparken vegetal tabaklanmış deriyi kaynar suda tutuyorlar diye biliyorum. En azından böyle bir yöntem var. Deri bu yöntem ile çekiyor, kalınlaşıyor ve plastiğe benziyor diye biliyorum. Yöntemin geri dönüşü de yok.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #31 : 05 Ocak 2012, 19:22:02 »
Atelyeniz çok güzel...Maşallah...Kılıfta ilk deneme için başarılı ellerinize sağlık.

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #32 : 07 Ocak 2012, 18:55:09 »
Teşekkür ederim , atölyede şimdilik en büyük eksiğim bant zımpara, onuda yapınca tam olacak :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
« Yanıtla #33 : 26 Ocak 2012, 16:07:42 »
elinize sağlık çok güzel olmuş...
merak ettiğim bir konu var ;  derideki dikiş izleri gayet muntazam bunu yaparken belli bir alet mi kullanılıyor?
                               yardımcı olursanız sevinirim, saygılar

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #34 : 26 Ocak 2012, 16:31:03 »
Dikişi elle yaptım herhangi bir alet kullanmadım, çuvaldızı saymazsak tabi :)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

hidayetakın

• *
  • 23
  • Meslek: Yatağan el sanatları satışı
  • Yer: Denizil Serinhisar Yatağan
« Yanıtla #35 : 30 Ocak 2012, 13:39:22 »
Tüm arkadaşlarıma saygılar sunarak söze başlamak istiyorum. Kılıfları takip ediyorum hep kama, bıçak, hançer trü şeyler. Acaba bana zülfikar kını şekli konusunda fikir yürütecek arkadaş varmı. Nasıul bie şekilde yapmak lazım. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #36 : 30 Ocak 2012, 23:31:06 »
Gerçek zülfikar tahminimce düz olsa gerek. Kullanışlılık açısından da "kolye" zülfikarlarının aksine uca yaklaştıkça genişlemeyeceğini düşünüyorum. Bilhakis eni aynı kalıyor olmalı...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben