Atölyeyi beğenmenize sevindim , inşallah daha iyileri daha düzenlileri sizlerin olur.
Vedat bey , yanlış görmemişsiniz malzeme asılan aparatlar mıknatıslı, bauhaustan almıştım ama adını bende bilmiyorum

Torna sieg sc6, genelde hobi amaçlı kullanıcıların tercih ettiği bir model, dediğiniz gibi ufak tefek modifiyelerle daha iyi hale gelebiliyor. bu tornada fazla plastik parça yok , eski modellerde dişliler plastikmiş, bunlarda metal. ama dandik çin malı rulmanları kaliteli rulmanlarla değiştirmek şart.
Murat hocam , haklısınız kemer baya geniş kaldı ölçüsüz çalışmanın zararları, eğim konusundada haklısınız bıçağın şekline uygun olmadı, bunun sebebide , ara kat için yerleştirilen parçanın kurtarıp kurtarmayacağınından emin olamadığım için bu şekilde kesmek zorunda kaldım. aslında kılıfı sizin söylediğiniz gibi tek parçadan yapacaktım, ama beceremem diye korktum açıkcası. Benim size danışmak istediğim benim yaptığım kılıf sanki kullanılıp eskimiş gibi, ama siz ve diğer ustaların yaptıkları dümdüz ve pürüssüz oluyor. bunu nasıl yapıyorsunuz. birde kenarları zımparalarken lif lif ipler çıkıyordu, kenar yüzeyleri bir türlü düz ve pürüzsüz hale getiremedim. bunlar için tavsiyeleriniz ne olurdu acaba ?