Taner , oncelikle tebrik ederim. Verdigin linki okudum, videolari da birkac sene once seyretmistim zaten. Usta soyle diyor " hazuya , jizuya bende yok , o yuzden 700 kuma kadar tasla geldim ( 700 grit tas yok , o da ayri konu ), sonrasini zimpara ile devam ettim , en son araba cilasini elle surdum" ( flitz , mlitz de dememis ),Araba cilasi celigi koyulastiriyormus. ( hamondan sirta dogru kismini ) Yine ustaya bakilirsa cilada cok buyuk bir numara yok , butun hikaye kil ve sulama isinde imis.
Gercekten de boyle hamonlar hep w2 ile yapiliyor, ama sana sunu soyliyeyim , bu goruntu geleneksel goruntuden cok uzak. Bu bicimde bir goruntu , ancak hamon hattinin altindaki sert agiz anormal bir bicimde sertlestirildiginde cikiyor. Bu da hasiri filan kesen ama zirha vurdugunda cam gibi dagilan bir sertlik demek. ( muhtemelen geleneksel sertlik olan 60 hrc den cok daha sert )Tamamen gosteri anlayacagin.
Bence soyle bir sey yapalim , sen Ozgurun bulabildigi en yuksek karbonlu celikten bir deneme daha yap , ama menevisleme. Bende ince taslarin uzerinde camur olusturmak icin kullanilan kucuk taslar var. (nagura ) bunlar su anda elimizdeki hazuya tasina en yakin taslar. Keselim bir kismini , yapistiralim bir kagida , elle hamon bolgesinde ugras bakalim ne cikacak. Ayrica bende flitze cok yakin celigi ( bir bicimde ) karartan araba cilasi da var. Su basindaki isler bitince bakariz.