Bıçak Sanatı - Forum

1095 2,5mm + hamon

tarpoon

• 4739
Ynt: 1095 2,5mm + hamon
« Yanıtla #80 : 26 Aralık 2011, 21:19:43 »
teşekkür ederim Tolga  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #81 : 26 Aralık 2011, 21:27:10 »
Ustam eline sağlık, hamonlar şahane görünüyor. Şimdi birşey sormak istiyorum. tanto benzeri bir bıçak yapıyorum, hediye edeceğim arkadaşım netteki fotoğraflarda tanto bıçaklara yapılan hamonu görmüş. bu nedir ne değildir derken, senin bıçağada yapalım dedim.
bugün sade kil çamurundan kaplamasını yaptık ve şalomede suyunu vermeye çalıştık. ama çok başarılı olduğum söylenemez. ateşi tuttukça kill patır patır patladı ve döküldü. doğru düzgün ne iz var ne bişey. çeliğe mıknatıs değdirdiğimde mıknatıs çeliği bırakmamak için elinden geleni yaptı. acaba profil çöp olmuşmudur? birde hamonun kimyasal açıklaması aynı çelik parçasının farklı ısılara maruz kalmasımıdır ?
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #82 : 26 Aralık 2011, 21:41:38 »
teşekkür ederim Serdar ;)    ısıl işlemini yapacağımız profılin kil sürdüğümüz kısmı    kilsiz olan kısımdan bır mertebe daha yavaş soğuyor.  yoksa profılın her yerı aynı sıcaklığa ulaşmakta
profıl çok temızlenmışse kil tutunamıyor buna göre karısım üzerınde çalışmak lazım.  ayrıca  kılın patlayarak dağılması bana sankı karısımı hazırlarken suyu fazla kaçırmışsınız gibime geldı :-\
 bunlar ılk zamanlarda benımde başıma geldi.  ayrıca mıknatısın profılı bırakmaması ıstenılen sıcaklığa çıkamadığını gösterır   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #83 : 26 Aralık 2011, 21:51:17 »
o zaman profil için hala ümit var diyebilirmiyiz ustam ?
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #84 : 26 Aralık 2011, 21:57:02 »
tabıkı  ;)   çatlıyana kadar devam  çokça fazla ısı görmemesıne dıkkat etmelısın tane buyumesı oluşabılır.  asıl bela bu bence  . elınde set olarak görunen  ama oldukça gevrek  kırılmaya can atan bır profılın olacaktır..    aslında  şalomayı bır ıkı tuğladan oluşturduğun  odacığa  yönlendırıp profılı orada ısıtsan ıkı katı daha verım alırsın ;)
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2011, 21:59:53 Gönderen: Taner Salar »

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #85 : 26 Aralık 2011, 22:02:22 »
valla saolasın ustam , içimi rahatlattın. seninde söylediğin gibi sanırım benim kil baya cıvık olmuş, Şimdi Sefa hocamın videosunu izledim benim yaptığım çamur bıçağın üzerinden akıp gidiyordu. yarın başka bir karışım deneyeyim.

Takıldığım yerlerde seni biraz rahatsız edicem ustam haberin olsun  ^-^

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #86 : 26 Aralık 2011, 22:02:42 »
tabıkı  ;)   çatlıyana kadar devam  çokça fazla ısı görmemesıne dıkkat etmelısın tane buyumesı oluşabılır.  asıl bela bu bence  . elınde set olarak görunen  ama oldukça gevrek  kırılmaya can atan bır profılın olacaktır..    aslında  şalomayı bır ıkı tuğladan oluşturduğun  odacığa  yönlendırıp profılı orada ısıtsan ıkı katı daha verım alırsın ;)

usta kil kuruyuncamı bıçak ocağa konacak

kile kömür tozu mu katmak lazım
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #87 : 26 Aralık 2011, 22:04:01 »
 ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

avatardaki hamonu sen mi yaptın dersem ayıp olurmu Taner usta
Yusuf BİÇER / Adana 1974

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #88 : 26 Aralık 2011, 22:20:23 »

kıl kurumasu lazım.  çabucak şaloma ıle kurutuncada oluyor.  peri tozu katmak lazım ;D     Yusuf buna benzer bır tane var   herşeyı tam olunca yayınlıyacağım . bazen bıraz uğrasıyorum bazen seyredıyorum ^-^  onun kadar ıyı olmasada bırseyler var işte  ;)

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #89 : 26 Aralık 2011, 22:25:53 »
deli ettin şimdi beni
nasıl bekleyecem şimdi ben  :(
Yusuf BİÇER / Adana 1974

« Yanıtla #90 : 27 Aralık 2011, 00:06:35 »

kıl kurumasu lazım.  çabucak şaloma ıle kurutuncada oluyor.  peri tozu katmak lazım ;D     Yusuf buna benzer bır tane var   herşeyı tam olunca yayınlıyacağım . bazen bıraz uğrasıyorum bazen seyredıyorum ^-^  onun kadar ıyı olmasada bırseyler var işte  ;)
Şu avatardaki arkadaşı harbiden bende çok merak ettim, çok görkemli görünüyor, nasıl etsek te görebilsek  ::)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #91 : 27 Aralık 2011, 00:27:03 »
 :)   taş şart   Sefa usta..
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2011, 00:53:48 Gönderen: Taner Salar »

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #92 : 27 Aralık 2011, 00:30:33 »
 ???

bu bu nedir bu  :'(
Yusuf BİÇER / Adana 1974

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #93 : 27 Aralık 2011, 00:35:37 »
yakında görürsün ne olduğunu  :))    Sefa usta çok yakında böyle bır tane foruma koyarsa hiç şaşırmam  ;)

« Yanıtla #94 : 27 Aralık 2011, 00:40:35 »
Kesinlikle çok etkileyici  ??? ve kesinlikle çok etkilendim. Bu ne güzellik böyle  ??? ??? hamon mükemmel olmuş usta... Off çok güzel duruyor çok mutlu oldum, sağol varol ellerin dert görmesin. Bu arada nedir bu tanto mu wakizashi mi, boyutu tam anlayamadım.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #95 : 27 Aralık 2011, 00:50:42 »
ustam bunu ben yapmadım  :( ama hedefım bu  buna benzer bır tane tantom var ama   artık anladığım tek şey  bız hamonu gayet ıyı çıkartıyoruz , ama cıla işine gelince "kendı adıma "
çuvallıyorum..

nick amcanın hamonları ve bu gıbıler benı  motıve edıyor . bır gün aynısını bende yapıcam ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #96 : 27 Aralık 2011, 00:55:08 »
dikkat ettiğim  ustaların çelik seçimi  :-\  bu tarz hamonların hemen hemen hepsını  W2  kullanarak yapıyorlar..

« Yanıtla #97 : 27 Aralık 2011, 00:57:00 »
 :( :( Harbiden çok bozuldum. aslında biraz Jesus Hernandeze benzetir gibi oldum ama kondurmamıştım hiç. Hazuya ve jizuya şart demek ki. Dur bakalım.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #98 : 27 Aralık 2011, 01:08:24 »
http://sbgswordforum.proboards.com/index.cgi?board=swordmaking&action=print&thread=7872   çelik W2  ;)    Don Hanson,un adı geçıyor ama onun yaptığını zannetmıyorum..

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #99 : 27 Aralık 2011, 01:18:55 »
yani bir anda dilim tutuldu dumur oldum derlerya o pozisyon yani
taner usta sen varya sen adamı öldürüsün valla yahu bakıyorum bakıyorum senin atölye ile benzerlik yok yahu diyorum kendi kendime bu nedir ama dikkat ettiğim ve genelde gördüğüm şu hamonun kralını cıkaran ustalar hep kalın çeliklerle uğraşıyorlar en azı 5mm diğerleri 6,35 den başlıyor sırt kalınlıkları acaba varmıdır bir keramet anlıyamadım ma inanıyorumki sende birtane yaparsın kanatindeyim
w-2 de bildiğin üzere wolfram ve vanadyum coğunlukta ama maqnganı bilmem :)
ama ben sana w-1 bulurum :) olmadı 1,30 karbon çelikle yanındayım kömür ocağı hazır olursa iki lamayı kaynatırız olur 6mm :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ