Okul başladığından beri bugünü bekliyordum.
Benim bölümüm elektrik - elektronik, tesviyeyi öğrenmemiz için bugün makine atelyesine gittik.Dikdörtgen şeklinde ve simsiyah bir demir demir parçası verdi hocamız, eğeler dağıtıldı, ama eğelerde diş yok resmen demir parçasıyla boğuşuyoruz.

Hocamız ilk önce parçayı mengeneye nasıl bağlayacağımızı gösterdi(eğeyi mengeneye bağlayıp parçayı sürten arkadaşlarım var.

) Parçanın geniş yüzeyini ve 2 kenarını eğeledim, numaramı vurdum. (örs e hasta oldum :'( ) Mihengir'i 1.5 cm ayarlayıp geniş yüzeyi 4 köşesinden markaladım.Sırada demir testeresi vardı antremanlı olduğum için hemencecik bitti.

Geniş yüzeyde 3 tane kesişen nokta vardı buraları nokta ile markalayıp, 5mm matkap ile deldim.Sonrasında 2 deliği 8mm ile genişlettim.Sırada kılavuz ve havşa vardı onlarda bitti.
İlk 1 saatte benim işim bitince matkapın başına geçirdi hocam.

10 - 15 kişi sorunsuz deldiler, Uğur adındaki arkadaşıma geldi sıra.parçanın yerini ayarladım, mengeneyi tutuyorum, Uğur matkabı çalıştırdı yavaş olmasını söyledim,ilk saniyeler yavaştı sonra birden kolu bastırdı ben dur demeye kalmadan uç kırıldı ve benim çeneme sıçradı.

Neden böyle yaptığını sorduğumda ben bunu el matkabı sanmıştım, düşünemedim dedi

bende duvarda asılı olan uyarıyı gösterdim "Kazanın 4 ana nedeni:1.Düşünemedim......." ve sustu.
Benim için çok güzel bir gündü, sizlerle paylşmak istedim.
Saygılar...