Usta eline sağlık. Çok güzel bir bıçak olmuş ancak bir noktayı belirtmeden geçemeyeceğim. Nessmuk ile yüzme bıçağı ayrı şeyler değil. Nessmuk ağaç kıymak/chopping için tasarlanmış ağızda destek noktası olan ve satır gibi vurarak kullanılan bir tür. Sizin bıçağınız da form olarak nessmuk diyebiliriz Keza kabza da nessmuk. Ancak namlu boyutlarına baktığımızda bu bir yüzme bıçağı. Sonuç bana sorarsanız güzel bir karışım olmuş. İşçiliğe bakarsak güzeli mükemmele çevirmiş.
Bu bıçağa Nessmuk formunda yüzme bıçağı da diyebiliriz. Zira namlusu sizin de dediğiniz gibi orjinal Nessmuk'tan biraz daha kısa. Ancak orjinal Nessmuk'un da satır tarzında bir bıçak olduğunu zannetmiyorum. Bendeki bilgiler orjinal Nessmuk'u dilimleyici ve yiyecek hazırlama bıçağı olarak tanımlıyor.kaynak: http://www.cartercrafts.com/nessmuk.htm
Ertuğrul Abi,Balçak ile ahşabın açılı birleşimi kusursuz olmuş.Her detayı ile yine mükemmel bir bıçak üretmişsiniz.Ellerinize sağlık...
Alıntı yapılan: ugurcan_20 - 23 Aralık 2011, 21:52:491.Uğurcan ince esprine bayıldım, 2.bıçak olmamış arkadaş, eeeee ucu yukarı doğru yamuk olmuş hah tamam..., artık yapamıyorsun, bırak bıçak yapma işini en iyisi sen Ertuğrul 3. :'(