Bıçak Sanatı - Forum

DERİ MASAT (YARDIM)

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
Ynt: DERİ MASAT (YARDIM)
« Yanıtla #20 : 23 Ocak 2013, 14:17:38 »
Bu konuda pişmekten çok uzağım ama düz yüzey kullanımına taraftarım diyeyim.

Bu konuda bende size katılıyorum Eylem bey. Derinin amacı sonuç itibarı ile son parlatma vs.. Derinin üzerinde kullanılan spray, krem, pasta veya katı ruj kıvamında gelen krom oksiti, boron karbit ve elmas tozu bazlı malzemelerin inceliği genellikle 6 micron ile 0,5 micron arasında değişmektedir ki bu yaklaşık 4000 grit ila 15000 grit aralığındadır. Gerek elle, gerekse aparatlar yardımı ile keskin bir V haline getirdiğimiz ağız bu son işlemin esnek yapıya sahip deri ile yapılması ile yuvarlanmaktadır. Aynı işlem yüksek gritli taş ile yapılsa V miz bozulmadan aynı aşındırma yüzeyine sahip bir yüzeyde sonlanmış olacaktır. Gerek deri ile gerekse taş ile sonlandırılan her iki ağızda "push cutting" dediğimiz bıçağı ittirerek yapılan traş etme hareketinde aynı sonucu vermesine rağmen, dilimleme hareketinde düz zeminde sonlandırılan V ağız dramatik olarak çok daha başarılı bir sonuç verecektir. Elinde her iki malzemedende olan arkadaşlar bu sonucu bıçağı kendi ağırlığında bir domatese sürterek iki farklı sonlandırmanın farkını görebilirler...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 23 Ocak 2013, 16:49:29 »
Bu düz yüzey veya pürüzlü yüzey kullanılan polisaj macununun cinsine göre de değişiyor galiba. Katı bir macun kullanılıyorsa yüzeye tutunması adına derinin pürüzlü yüzeyi kullanılabilir. Sıvı bir macun kullanılıyorsa özellikle deri macunu emiyorsa o zaman düz yüzeyi kullanmak daha mantıklı gibi geliyor. Bu mantıkla gidersek pürüzlü yüzeye biraz daha aşındırıcı özelliği olan katı macun. Son işlemde de tamamen parlatmaya yönelik sıvı macunla derinin düz yüzeyi kullanılmalı gibi geliyor. Tabi bu söylediklerim tamamen mantık yürütme.   

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #22 : 23 Ocak 2013, 18:10:18 »
çok ince bileme yapılacaksa hiçbir madde sürülmemiş derinin pürüzsüz tarafıyla bitirildiği de oluyor
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M-npjBgJg0E#t=3s
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #23 : 23 Ocak 2013, 19:49:07 »
Sefa hocam aleykümselam. Sizden bir de şu deri üzerinde kullandığınız yağın tarifini alabilsek, elinizi uzatıp kolunuzu kaptırırsınız işte böyle:)
Selamlar.
Hangi yağ  ::)

alim hakkı

• 149
  • Meslek: astsubay
  • Yer: Artvin
« Yanıtla #24 : 23 Ocak 2013, 20:22:31 »
çok ince bileme yapılacaksa hiçbir madde sürülmemiş derinin pürüzsüz tarafıyla bitirildiği de oluyor
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M-npjBgJg0E#t=3s
bu videoda kullanılanlar ne ?
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #25 : 23 Ocak 2013, 20:40:06 »
1 micron boron carbide paste
0.5 micron chromium paste
balsa agaci
at derisi imiş.
Si vis pacem, para bellum.

alim hakkı

• 149
« Yanıtla #26 : 23 Ocak 2013, 20:45:11 »
balsa agaci
at derisi imiş.
sağolun
 :2up
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

alim hakkı

• 149
« Yanıtla #27 : 23 Ocak 2013, 20:46:11 »
balsa agaci
at derisi imiş.
sağolun
 :2up
bende tam altta açıklamda görmüştüm :)) :)) :)) :))

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #28 : 24 Ocak 2013, 09:07:07 »
Sefa hocam, deriye sürerek kullandığınız yağdan bahsetti ortak tanıdıklarımız:) Diyorum ki mümkünse biz de bir tarif alabilir miyiz?
Selamlar.
YUCELMORE

« Yanıtla #29 : 24 Ocak 2013, 22:55:26 »
Sefa hocam, deriye sürerek kullandığınız yağdan bahsetti ortak tanıdıklarımız:) Diyorum ki mümkünse biz de bir tarif alabilir miyiz?
Selamlar.
Deri masat için kullandığımı soruyorsan eğer onu söyleyeyim, piyasada satılan kalıp halindeki polisaj macunlarından ( mavi renkli) alıp, bundan bir parça koparıp kabaca parçalıyor ve derinin üzerine koyuyorsun. Ardından bir çakmakla vs bu parçaları ısıtıp eritiyorsun ve erimiş macunu derinin yüzeyine yayıp yediriyorsun. İşlem bu kadar, ihtiyaç olduğunda tekrar yüzeyi ısıtıp ( defalarca) masat olarak kullanıyorsun. Bunun dışında bir başka yağlama işlemiyse aklıma gelmedi, eğer öyleyse hatırlat bana  ;)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #30 : 25 Ocak 2013, 01:48:01 »
kesilmis bir parca cam üzerine ameliyat banti yapistir beyaz kagit gibi olanlardan üzerine parlatma macunu sür gayet iyi is görüyor hassas bilemede daha basarili en son temiz vaketa deri üzerinde islem yap .tras falanda oliim deme fazla keskin oluyor ete dalarsin
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #31 : 25 Ocak 2013, 09:03:16 »
Sefa hocam, yıldızın mavi pastasını kullanıyorum deri üzerinde, ayrıca kahverengi pasta da boynuz ve ahşap üzerinde fena sonuç vermiyor. Bunların üzerinde kullanılan bir yağ karışımı varmış sanırım, Tekin bey de belirtti ancak ne olduğunu hatırlamıyor, ben de forumda bir takım katkılarla ki bunun içerisinde domuz yağı da olabileceğini hatırlar gibiyim, bir şeyler okumuştum. Sanırım bundan bahsediliyor...
Kaya hocam, ameliyat bandını deneyeceğim. Teşekkür ederim.
YUCELMORE

arkheramos

• *
  • 5
  • Meslek: aşçı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #32 : 13 Şubat 2017, 19:00:55 »
Faydalı konu.