Bıçak Sanatı - Forum

adapazarı seferi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
adapazarı seferi
« : 18 Aralık 2011, 22:58:10 »
herzamanki gibi fırsatı bulduk adapazarına yoll aldık Taner ustanın mekana sabh 10:00 gibi dükkanın önündeydim tabi bagajda 1095-440c-birde bilinmeyen bir çelik (bilinmiyor ama 840derecede can gibi oluyor. )
1095den bıcaklar yapıp suyunu verme işlemi -440cden bıcak yapıp suyunu verme işlemi ve başarılı sonuşlar oluşması ve propan ocağına son hali ile daha bir sevği duymam günün getirileriydi öğleden sonra Ali kardeş kukrisi ile geldi sağ olsun kurabiyede getirmi bıcak yapacazdiye yemeğide unutmuştuk biraz karnımızı doyurduk
cakı bıcaklarının agız kısmından hoşlaşamadığımdan birtane 440c den birtanede  >:( 1095 den çakıya namlu yaptık  taner ustam hamon olsun istedi bende istedim tabi kendi icadı birşeyler yaptı sürdü üstüne neyse verdi ocağa sumu yağmı dedi ben yağ dedim arkamı döndümkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  bizim bıcak bidonun içinde az zaman sonra cıt diye bir ses  bıcak kafayı havaya kaldırmış ortadan kırılmış ama ne hamon ama ne hamon neyse birdahaki sefere yine yaparız :)
birazda taner usta devam etsin
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
Ynt: adapazarı seferi
« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2011, 23:05:13 »
resimlerde bir ben yokum  :D

yanlız propan ocağı nın anında 1000derecelere cıkması ve akabinde sıcaklığı sabit tutması ve gec soğuması gayet başarılı bir olay bence ayrızca paslanmaz çelikte de karbürüzasyon olmaması gayet güzel oldu bizim için gerçi folyomuz vardı ama olsun yinede iyi oldu 440c lere yağda su verdik gayette güzel oldular
ellerine sağlık ustad  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2011, 23:06:10 »
ee Taner usta boş dururmu akşam üstü aldı tavukları yedik afiyetle Kesene bereket ustad .

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #3 : 18 Aralık 2011, 23:13:43 »
Ne güzel eğleniyorsunuz.  :) Kırılan çakıya üzüldüm ve hamonu merak ettim.  :)

Taner abi senin atölyeyi görünce hemen hayal kurmaya başlıyorum, kendi atölyemi kurmuşum güzel bıçaklar yapıyorum... Önümüzdeki kışa kadar kurmam lazım bir atölye yoksa kafayı yicem.  :'(

Saygılar...

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2011, 00:02:31 »
Kirilan cakiya yazik olmus ama imreniyorum sizlere valla.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2011, 00:13:44 »
İmrendiriyorsunuz  ^-^

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2011, 00:39:31 »
Kirilan cakiya yazik olmus ama yenısını yaparsın ya gecenın bu yarısında benım canım tavuk cektı ben neyapıcam şöyle en kızarmışindan  :'( :'( :'( :)) :)) :))
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 19 Aralık 2011, 01:24:17 »
güzel bır gündü. :)  ama yoğundu aynı zamanda 6/7 bıçağın ısıl işlemını yaptık  ayrıyetten ıkı tane çat çakısına namlu ıkı adette profıl yapılıp sertleştırıldı. hamon olan çakı bayağı ıyıydı
ama maalesef kaybettık arkadası, işin aslı  2,5 mm  1095 ten yaptım suda ısıl işlemı bıtırınce  sori oluştu ortadan gerıye doğru hafıf bır çatlak oluştu  hamon gerçekten ıyı çıktı ama namlunun tane yapısını kontrol etmek ıçın  kırdım.. yoksa resımlerını yayınlardım.   dığer profılınde hamon ıyı oldu artık bıtınce yayınlarız..   Özgür sağolsun bır dünya 1095 ve 440c getırmış  artık boğuşurum bunlarla ben. ^-^

ocağa gelınce artık hersey daha kolay ve net. istedığım derecede ısıl işlem yapabılıyorum .  acaba ısıyı kaçıracakmıyım dıye bır düşüncem kalmadı..

bu arada arkadaş tavukları yerken bızı çekmıs ama bır tavuğu mıdeye ındırıp kenara kactı . adımız obura çıkarsa sorarım ben sana  ;D

valla yolu buraya düşen arkadaşımızın kardeşimizin , ustamızı beklerim.  tavukta balıkta var , çay kahve yanında eşantıyon muhabbete var :)

kömur ocağımız örsümüzde  , gelmek ısteyenın başımızın üzerinde yeri var  ;)
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2011, 01:27:27 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 19 Aralık 2011, 08:18:25 »
Kirilan cakiya yazik olmus ama imreniyorum sizlere valla.

ustad adapazarı ankara 280km civarı yahu atla gel

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #9 : 19 Aralık 2011, 09:16:56 »
şu işi cumartesileri yapsanız var ya... hiç boş geçmem gelirim de, pazar olunca olmuyor işte ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #10 : 19 Aralık 2011, 09:30:12 »
4,5 sene İzmit' te kaldım. Keşke o zamanda böyle şeyler olsaydı. Gelir size çıraklık yapardım.

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2011, 09:38:09 »
allah muhabbetinizi artırsın  afiyet şeker olsun
atölye süper olmuş
buradan çok büyük eserler çıkacak belli

gelmeyi çok isterim ama uzak 

gene de kısmet diyelim  ;)
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2011, 09:43:43 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2011, 09:43:21 »
şu işi cumartesileri yapsanız var ya... hiç boş geçmem gelirim de, pazar olunca olmuyor işte ^-^

sende izin günlerini değiştir :)
ben öyle uyaptım izin kağıdını pazara yazdırıyom  ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #13 : 19 Aralık 2011, 09:45:06 »
4,5 sene İzmit' te kaldım. Keşke o zamanda böyle şeyler olsaydı. Gelir size çıraklık yapardım.

ustad akşamdan otobüse atlarsan (tabi müsait sen ) sabahta ada pazarında olunur akşamakadar bıcaklar yapılır akşmada dönülür olmadı cumartesiden gelinir bitmeyenler biter pazarda ısıl işlemler olur  ;)

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #14 : 19 Aralık 2011, 09:46:14 »
Ali de kukriye hız  vermiş anlaşılan
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #15 : 19 Aralık 2011, 09:56:22 »
Ali de kukriye hız  vermiş anlaşılan

cok hızlı gidiyordu sıkışınca rutik olsun dedi bende engel oldum birazdaha çalışması için gaz verdim ama benden sonra ne oldu bilmiyorum :)

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #16 : 19 Aralık 2011, 11:31:56 »
    Bu sefer hazırlıklı gitmişsiniz , geçen  sefer  fotoğraflamayı  unutmuştuk.İnşallah   başka  seferkine  bende  gelirim. Yaşar abi yokmuydu ? Onu göremiyorum.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #17 : 19 Aralık 2011, 11:37:58 »
herşeyiyle harika bir pazar günüydü her zamanki gibi minibüsçüyü kavga dövüş sanayinin içinden geçmeye ikna ettim peşinden büfeden nevaleyi alıp kontürlüden taner abiyi aradım abi sokağın başındayım gel beni al diye :D malum sanayinin köpekleri adam yiyo  :( ve özgür abinin beni almaya gelişini görmemle tüm sıkıntılar  unutuluverdi :)
kukri canıma okudu açıkçası ama o ikinci zımpara tüm taşlama açısını mahvedince eğeye yöneldim ve baş parmak iflas :) yalan yok çabuk bitsin diye rustik olsun istedim ama özgür abi işten kaçma diyince fena gaza geldim ama sonrada kukriyi zaten kullanacağım için çizilme durumunu da düşünerek sadece ağzı düzgün ve özenli yapıp diğer kısmı da ısıl işlem sonrası hiç zımparalamamaya karar kıldık bakalım önümüzdeki günlerde bizi neler beklicek :)
taner ve özgür abime o güzel gün için bir kez daha teşekkür ediyorum
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #18 : 19 Aralık 2011, 11:50:07 »
Aşk olsun diyorum başkada bişey demiyorum.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #19 : 19 Aralık 2011, 11:51:28 »
Aşk olsun diyorum başkada bişey demiyorum.

ustad sesin soluğun cıkmayınca bizde meşgul sandık yahu  bir sonraki sefere inşallah kömür ocağını yakarız hayırlısı ile