gecen iki hafta önceydi taner ustanın dükkanı alt üst etmiştik o sıra yaşar abimimizin bir bıcağınan son rutuşlarını yapıyordu o anda hoşuma gitti herkes birkaç perdah çekti malzemeye hamonuydu ısıl işlemiydi yapılmıştı. kesimcide işim vardı işim bitti her zamanki gibi çelikçilere uğramamak olur mu olmaz kaşınıyoruz çünkü çepte üç kuruş onuda yatırdık çeliğe olsun göz cıkarmaz nasıl olsa evdekiler ac kalmıyor
bugüne kadar d3 ile (1,2080 ) hiç haşır neşir olmamıştım baktım 6mmx50mm lama aldım birazcık eve getirdim bendeki huy işte o akşam kabasını bitidim ertesi akşam tamamını ısıl işlem testi için bendeki 440c ve 1095 leri ısıl işleme ghötürürken ufaklığıda götürdüm ertesi gün aldım 62hrc sertlik olmuş üzerinde yazan o (+- 1hrc diye cihazda yazıyordu

)
biz yine 61 kabul edelim sertleştirmeden sonra eve getirdim akşam dayanamadım birkaç perdah zımpara şuydu buydu derken kabzayıda no6 ceviz kökünden yaptık bu akşamda üstün körü gectik üzerinden
boyunu hiç ölçmedim huyum değil 35cm civarı belki biraz daha uzun kalınlık malum 6mm genişlik namluda 50mm sertlik ben diyeyim 61 sizdeyin 62 gerçeği allah bilir ama 60 ın altında değil