Bıçak Sanatı - Forum

İki makina birden başladım

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: İki makina birden başladım
« Yanıtla #60 : 06 Ocak 2012, 00:23:27 »
gayet güzel olmuş ama hızlar fena gibi duruyor dikkatli olmak lazım kulanırken

artık güzel bıcaklar bekliyoruz
Bencede biraz fazla ama idare edeceğiz.Ben motoru 1400 olarak düşünüyordum ama bugün etiketine bakınca 2885 olduğunu gördüm.kasnaklarda 70,90,110,130 hesaplayınca bu hızlar çıkıyor
Mil sertleşmez tranmasyon mili yumuşak daha önce polisajda kullandım sorun yoktu eğilirse değiştiririz yapacak birşey yok eğilmesin diye 3 yatak attım,kasnaktan sonra yatak var

yanlız o mil eğerki sertleştirilmemişse ileride sorun yaratmasın ?
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #61 : 06 Ocak 2012, 00:24:59 »
hayırlı olsun :)  makına bır kez çalıştımı gerısı gelıyor zaten , birçok ekleme yapılır bu makınaya..
Teşekkür ederim aynen öyle gerisi gelir bantta sorun yok silindirler üzerinde rahatca akıyor

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #62 : 06 Ocak 2012, 00:29:39 »
hayırlı uğurlu olsun, gayet güzel olmuş. Devirler bu olsada , mil üzerindeki tambur çapını düşürerekte bant hızını düşürebilirsin. Ellerine sağlık.
Teşekkür ederim sefa bey tahrik kasnağı 100 mm daha düşürürsem bandı çevirirken sürtünme az olacağından sorun olmazmı belki 20-30 mm düşebilir.düşük devrin 650-700 lerde olmasını isterdim.benim hesabıma göre yazdığım değerler çıkıyor.olmazsa tahrik kasnağını biraz daha azaltabilirim

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #63 : 06 Ocak 2012, 00:39:49 »
Maliyet:
tüm metal aksam:200 tl
Büyük teker:40 tl(transforklif tekeri) rulmanlı
Küçük tekerler:3 tane 40 tl (rulanlı)
tahrik tekeri:medefeden tornaladım
Kayış:10 tl
Kasnaklar:Abim gönderdi para vermedim
Motor:1 kw 2885 devir monofoze mevcut taşlamada kullandığım motoru kullandım
İşcilik tornalamalar dahil kendim yaptım işcilik vermedim

« Yanıtla #64 : 06 Ocak 2012, 00:43:51 »
hayırlı uğurlu olsun, gayet güzel olmuş. Devirler bu olsada , mil üzerindeki tambur çapını düşürerekte bant hızını düşürebilirsin. Ellerine sağlık.
Teşekkür ederim sefa bey tahrik kasnağı 100 mm daha düşürürsem bandı çevirirken sürtünme az olacağından sorun olmazmı belki 20-30 mm düşebilir.düşük devrin 650-700 lerde olmasını isterdim.benim hesabıma göre yazdığım değerler çıkıyor.olmazsa tahrik kasnağını biraz daha azaltabilirim
Üzerini lastik kaplarsan hiç bir sorun olmuyor.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #65 : 06 Ocak 2012, 00:46:30 »
Üzerini lastik kaplarsan hiç bir sorun olmuyor.
Tamam teşekkür ederim

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #66 : 06 Ocak 2012, 20:44:41 »
İki makine de harika görünüyor ustam. Eline sağlık :2up
Bant zımparanın tablasında bir kısmı 50 milime daraltmak iyi olabilir bence,  tablanın kenarını bantı farklı yerlerde akıtmadan kullanabilirsin...
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2012, 20:47:44 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #67 : 07 Ocak 2012, 00:08:47 »
Bant zımparanın tablasında bir kısmı 50 milime daraltmak iyi olabilir bence,  tablanın kenarını bantı farklı yerlerde akıtmadan kullanabilirsin...
Teşekkür ederim emre usta ,yanlız nereyi 50 mm daraltacağımı anlayamadım.tapla derken bandın arkasında (çalışacağım kısmın) kalan tablayımı.aydınlatırsan sevinirim

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #68 : 07 Ocak 2012, 00:13:35 »
Teşekkür ederim emre usta ,yanlız nereyi 50 mm daraltacağımı anlayamadım.tapla derken bandın arkasında (çalışacağım kısmın) kalan tablayımı.aydınlatırsan sevinirim
çalışacağınız iki teker arasındaki levhadan bahsetmiş emre usta onu 50-55mmyaparsan çalışma bant kayma aralığı kısa olur ve makinanız daha düzgün çalışır.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #69 : 07 Ocak 2012, 00:31:14 »
çalışacağınız iki teker arasındaki levhadan bahsetmiş emre usta onu 50-55mmyaparsan çalışma bant kayma aralığı kısa olur ve makinanız daha düzgün çalışır.
Tamam onu daraltayım ozaman ben ilk defa kullanacağım için bilgilerinize ihtiyacım var teşekkür ederim

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #70 : 07 Ocak 2012, 21:58:41 »
Bugün gergi sisteminide tamamlayıp motoru bağladım

karadağlı

• **
  • 152
  • Meslek: mekanik-kaynak-montaj
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #71 : 07 Ocak 2012, 22:09:13 »
ustam ihtiyaca binayen oldu .eyvallah elinize sağlık :)
KULDAN KULA ZARAR GELMEZ HAK ZARAR YAZMADIKÇA.HAK KULA ZARAR YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #72 : 07 Ocak 2012, 22:18:19 »
ustam ihtiyaca binayen oldu .eyvallah elinize sağlık :)
Teşekkür ederim.Makinayı yaptık ama zımparada hiç çalışmadım bakalım acemilik olacakmı

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #73 : 07 Ocak 2012, 22:31:31 »
Resim ile biraz oynadım. Bahsettiğim fazlalık burada siyaha boyandı. Tablanın tam olarak bant zımpara genişliğinde olmalı...
http://www.youtube.com/watch?v=RECV1Sqae3s

Kipmen Sanat web sitesi

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #74 : 07 Ocak 2012, 23:07:31 »
Resim ile biraz oynadım. Bahsettiğim fazlalık burada siyaha boyandı. Tablanın tam olarak bant zımpara genişliğinde olmalı...
http://www.youtube.com/watch?v=RECV1Sqae3s
Tamam anladım emre usta onuda halledeceğim bugün fazla zamanım yoktu anca gerdirmeyi yapabildim.çok sağol

« Yanıtla #75 : 08 Ocak 2012, 00:49:24 »
Dayanamadım söyleyeceğim, Mustafa bey üstteki ayarlama tamburuna bakınca bantın ekseni ciddi anlamda kaçık görünüyor, bunu telafi etmek için doğal olarak ayar tekerleğini yukarıya kaldırmışsın. Bu ilk başlarda bir sorun değilmiş gibi görünsede, zaman içerisinde bantın bir kenarının daha fazla esneyip deforme olmasına yol açıyor ve bant olması gerekenden çok daha kısa sürede parçalanıyor. Bence görünüşe göre makinada eksenel bir sorun var, yani dönen tüm tekerler öyle veya böyle aynı doğrultuda ( paralel ) değiller.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #76 : 08 Ocak 2012, 01:56:06 »
Dayanamadım söyleyeceğim, Mustafa bey üstteki ayarlama tamburuna bakınca bantın ekseni ciddi anlamda kaçık görünüyor, bunu telafi etmek için doğal olarak ayar tekerleğini yukarıya kaldırmışsın. Bu ilk başlarda bir sorun değilmiş gibi görünsede, zaman içerisinde bantın bir kenarının daha fazla esneyip deforme olmasına yol açıyor ve bant olması gerekenden çok daha kısa sürede parçalanıyor. Bence görünüşe göre makinada eksenel bir sorun var, yani dönen tüm tekerler öyle veya böyle aynı doğrultuda ( paralel ) değiller.
Sefa bey elimden geldiğince eşit tutmaya çalıştım ama sizinde dediğiniz gibi ayar tekerini fazla kaldırmak zorunda kaldım aslında gövdeye olan uzaklıklarını eşit tuttum ama neden oldu anlayamadım.Teşekkür ederim söylediğiniz için gördüklerinizi söyleyinki bizde nerede hata yaptık bilelim.saygılar

« Yanıtla #77 : 08 Ocak 2012, 02:21:28 »
Mehmet yerine Mustafa yazmışım, özür  :(

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #78 : 08 Ocak 2012, 02:41:10 »
öncelikle elinize sağlık güzel makine ama birkaç düzeltmeden sonra dahada güzel olacaktır. izin verirseniz birkaç öneride bulunmak isterim.
1. si kafa kısmında bu şekilde bir düzeltmeye gidip tablaya iki ''L'' yapıp bir alt birde üstten vidalı yada kaynaklı bir şekilde kafa kısmına monte ederseniz makine başında çalışırken rahat çalışırsınız.

2.si tahrik tekerini kafa kısmındaki makaralara tam olarak ortalamanızı öneririm. ve sonrasında yalpa tekerini ikisinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlarlamanızı. bu arada yalpa tekerinin mekanizması daha kullanışlı yapabilirsiniz. yapılmış bant zımpara makinelerindeki mekanizmalara bakıp tekrardan modifiye edilebilirsiniz.

3.sü mildeki kasnak ile motordaki kasnak arasında acayip bir orantısızlık görünüyor. kayışa bakınca anlaşılıyor. burada yaşanan gerilme motorun performansını aşırı derecede etkilerken rulmanlarada zarar verme ihtimaliniz yüksek.

bu arada yalpa tekerinin iki tarafına eğim vermişmiydiniz?

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #79 : 08 Ocak 2012, 11:18:05 »
Mehmet yerine Mustafa yazmışım, özür  :(
Rica ederim