Bıçak Sanatı - Forum

İki makina birden başladım

Ynt: İki makina birden başladım
« Yanıtla #20 : 15 Aralık 2011, 00:01:59 »
Yalnız delik delerken asıl matkaptan önce punta matkabıyla yeri işaretlemeyince matkap merkeze denk gelemeyebilir ( bende hiç bir zaman gelmedi  ^-^)

whitefoxss

« Yanıtla #21 : 15 Aralık 2011, 00:24:36 »
Allah kolaylık versin,inşallah sorunsuz bir şekilde biter.Detayları yaptıkça ekleyebilirseniz sevinirim.

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #22 : 15 Aralık 2011, 00:44:51 »
Yalnız delik delerken asıl matkaptan önce punta matkabıyla yeri işaretlemeyince matkap merkeze denk gelemeyebilir ( bende hiç bir zaman gelmedi  ^-^)
Evet punta matkabı hiç kullanmadım. Birde bunu deneyeyim. Tşk.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #23 : 15 Aralık 2011, 01:04:20 »
kolay gelsin başlamak bitirmenin yarısıdır ancak yavaş yavaş yapmak en hızlı bitiriştir.
benim bant zımpara ile benzerlik taşıyor:)
direkt akuplemi yapacaksınız yoksa kayış kasnaklımı ?
yardımımız dokunursa sevinirim

saygılar
Kademeli kasnak sistemi düşünüyorum.Birde polisaj milini kullanmayı düşünüyorum.Malum imalat yaptığımızdan polisaj isteyenler oluyor.saygılar

atelye büyük ise istediğin yere koy ustam polisaj milini eğerki yer sıkıntın var ise motorun miline ek yap öyle kulanderim
ben aynı mili kullanmayı düşünüyorum tahrik kasnağının ortasından geçen mili taşırarak uç kısmına polisaj takmayı düşünüyorum.kısacası tek motorla işi bitirmeyi ayrı bir kayışla ikinci bir milde yağılabilir ama böyle bir düşüncem var belki zamanla fikrim değişebilir yinede görüşlere açığım fikirlerinizi değerlendiririm teşekkürler
    Ustam kolay gelsin, benim bant zımpara makinemde de mili taşırarak taş sistemi yapmıştım belki fikir verebilir, saygılar.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #24 : 15 Aralık 2011, 19:30:05 »
sefa usta bu en önemlisi ben söylemeyi unutmuşüm.punta matkabı kısa ve ince ucu merkezlemeyi mükemmel yapar ve esnemez ama kesici alın temizlerken tam merkezde olması lazım aksi kalde meme yapar ve merkezden delme şansı olmaz hatta delemezsin matkabı kırar.saygılar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #25 : 15 Aralık 2011, 19:38:24 »
kolay gelsin başlamak bitirmenin yarısıdır ancak yavaş yavaş yapmak en hızlı bitiriştir.
benim bant zımpara ile benzerlik taşıyor:)
direkt akuplemi yapacaksınız yoksa kayış kasnaklımı ?
yardımımız dokunursa sevinirim
teşekkür ederim mil sistemini böyle birşey yapmayı düşünüyorum ama benim gövde modeli resimlerde belli sizinkinden farklı buda benim biraz fazla yatak kullanmama neden olacak(4 Yatak 2 si gövdeye monte 2 si sizinki gibi sehbaya monte) fikirleriniz için teşekkür ederim

saygılar
Kademeli kasnak sistemi düşünüyorum.Birde polisaj milini kullanmayı düşünüyorum.Malum imalat yaptığımızdan polisaj isteyenler oluyor.saygılar

atelye büyük ise istediğin yere koy ustam polisaj milini eğerki yer sıkıntın var ise motorun miline ek yap öyle kulanderim
ben aynı mili kullanmayı düşünüyorum tahrik kasnağının ortasından geçen mili taşırarak uç kısmına polisaj takmayı düşünüyorum.kısacası tek motorla işi bitirmeyi ayrı bir kayışla ikinci bir milde yağılabilir ama böyle bir düşüncem var belki zamanla fikrim değişebilir yinede görüşlere açığım fikirlerinizi değerlendiririm teşekkürler
    Ustam kolay gelsin, benim bant zımpara makinemde de mili taşırarak taş sistemi yapmıştım belki fikir verebilir, saygılar.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #26 : 15 Aralık 2011, 19:52:20 »
Bugün ağaç tornasının motorunu bağlayıp milini çevirdikik.Aynamız gelecek onu bekliyoruz o yüzden mili idareten taktık sökülüp aynaya uygun flanş tornalanıp mile monte edeceğim.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #27 : 15 Aralık 2011, 19:57:58 »
Bugün ağaç tornasının motorunu bağlayıp milini çevirdikik.Aynamız gelecek onu bekliyoruz o yüzden mili idareten taktık sökülüp aynaya uygun flanş tornalanıp mile monte edeceğim.
yanlız motoru altına yaptığım bir tablayı menteşeyle asarak sert bir yaylada gergi yaptım.kayış değiştirmeye kolay olsun diye birde kaldırmak için kol yaptım ama motor çalışmanın sarsıntısıyla yayda olmasından titreme yapıyor yay sanırım olmadı çivatalı gergi dışında kolay kullanımı olan nasıl bir gergi yapabilirim fikri olanların yardımlarını bekliyorum

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #28 : 16 Aralık 2011, 00:17:36 »
yanlız motoru altına yaptığım bir tablayı menteşeyle asarak sert bir yaylada gergi yaptım.kayış değiştirmeye kolay olsun diye birde kaldırmak için kol yaptım ama motor çalışmanın sarsıntısıyla yayda olmasından titreme yapıyor yay sanırım olmadı çivatalı gergi dışında kolay kullanımı olan nasıl bir gergi yapabilirim fikri olanların yardımlarını bekliyorum

Yan yana birkaç yay bağlanabilirse titremesi bir miktar azalır yada yay bir hidroliğe bağlanabilirse titreme şiddeti yine azalır.

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #29 : 16 Aralık 2011, 01:28:02 »
Mehmet usta o ağaç tornasının motor ve mil devir kasnakları ağaç mı bana mı öyle geldi.
Kolay gelsin.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #30 : 18 Aralık 2011, 19:22:17 »
Mehmet usta o ağaç tornasının motor ve mil devir kasnakları ağaç mı bana mı öyle geldi.
Kolay gelsin.
Evet şimşirden tornaladım.Sağlam bir ağaç sorun çıkaracağını sanmıyorum

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #31 : 19 Aralık 2011, 22:23:29 »
Ağaç tornasının mekanik işi bugün bitti ve ilk tornalama işlemini yaptık.Boyası ve ufak tefek işler duruyor

Osman Güney

• 418
« Yanıtla #32 : 19 Aralık 2011, 22:58:17 »
Usta hadi geçmiş olsun. :2up

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #33 : 19 Aralık 2011, 23:01:57 »
Usta hadi geçmiş olsun. :2up
Teşekkür ederim sıra yarım duran bant zımparada

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #34 : 19 Aralık 2011, 23:03:47 »
Bant zımparam bukadar oldu ağırlığı tornaya verdik sıra onda

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #35 : 21 Aralık 2011, 21:37:12 »
Maşaallah.
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #36 : 21 Aralık 2011, 22:03:19 »
Bant zımparam bukadar oldu ağırlığı tornaya verdik sıra onda

ustadım senin makina bayağı kallavi olcak sanırım o sac sanırım 10mm yoksa banamı öyle geliyor eğer 10mm ise o sacdan ikitane makina yaparsın valla
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #37 : 22 Aralık 2011, 22:34:27 »
Evet o sac 10 mm 5 veya 8 düşünmüştüm aslında ama plazmada kestirecektim sacın parasının iki katını istediler burada iki yerde plazma var birisi dışarıya iş yapmıyor öbürüde pek yapmak istemediğinden çok para istiyor fabrika olduklarından kendi işlerini yapıyorlar.oksijenle kestirmek zorunda kaldın ince sacda dalgalanma olacağından kalın sac seçtim.biraz ağır oldu ama olsun biraz daha ilerledik pek zamanım yok fazla zaman ayıramıyorum.Kademeli kasnak bekliyorum o gelinceye kadar tamamlarım sanırım.Kademeli kasnaktada 70x90x110x130 kasnak kullanacagım iki adet kasnak dökümünden 185 tl istediler kalıbı kum döküm yapan yerde heran erimiş döküm olmasına rağmen çok para geldi bana bizim yaptığımız kilitli çakıyı bu adamlar yapsa(iki gün sürüyor) herhalde 1000 tl isterler.Ben tornada yapmaya karar verdim ama benim çalıştığım torna çok küçük o yüzden ankarada abime söyledim oda tornacı yapıp gönderecek
      Makinamın son halini ekliyorum.Fazla kafa ütüledim özür dilerim

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #38 : 22 Aralık 2011, 22:41:21 »

Makinamın son halini ekliyorum.Fazla kafa ütüledim özür dilerim

ne demek  ;)

sonucu heyecanla bekliyoruz
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
« Yanıtla #39 : 22 Aralık 2011, 22:43:14 »
maliyet listesini not etmeyi unutmayınız..
bittiğinde fiyat kaça çıkacak meraktayız..

kolay gele, devam.....  takipteyiz  :2up
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''