Bıçak Sanatı - Forum

İki makina birden başladım

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
İki makina birden başladım
« : 14 Aralık 2011, 21:35:36 »
Evet sonunda bant zımpara yapmaya başlayabildim.Birde marangoz arkadaşa ağaç tornası yapıyorum ikisine birden başladım.inşallah beceririm
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

tarpoon

• 4739
Ynt: İki makina birden başladım
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2011, 21:43:49 »
başlamak bitirmenın yarısıdır ,  kolay gelsin   :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2011, 21:48:54 »
Hayırlısı ile üstesinden gelirsin inşallah Ustam, detay fotolarını merakla bekliyorum. :2up

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2011, 21:50:39 »
Sağolasınız arkadaşlar daha bugün başladım.detayları yaptıkca paylaşacağım saygılar

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2011, 21:55:02 »
Kolay gelsin usta. İki işe birden başlamak sıkıldıkça diğer işle ilgilenip kafa dağıtmak demektir.

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2011, 21:58:29 »
kolay gelsin usta
sonucu merakla bekliyoruz
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2011, 22:05:53 »
Kolay gelsin.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2011, 22:12:40 »
kolay gelsin başlamak bitirmenin yarısıdır ancak yavaş yavaş yapmak en hızlı bitiriştir.
benim bant zımpara ile benzerlik taşıyor:)
direkt akuplemi yapacaksınız yoksa kayış kasnaklımı ?
yardımımız dokunursa sevinirim

saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2011, 22:20:34 »
kolay gelsin agac tornasını şimdıden  merak ettım  :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2011, 22:20:35 »
Mehmet Bey kolay gelsin. Size ağaç tornasıyla ilgili birşey sormak istiyorum. Çin malı bir ağaç tornam var. Şimdiye kadar pek bir sorun çıkarmadı ama geçen ay motoru yandı bende kasnak sistemi uygulayıp birde gerdirme ilave edip daha güçlü bir motor monte ettim. aliminyumdan koordinat sehpam vardı onu torna yatağına adapte edip basit metal işlerindede kullanayım istedim. Ama farkettimki tam merkezli dönmüyor. Bunun aslında birkaç nedeni var döner puntanın olduğu hareketli parça torna yatağına tam oturmuyor ancak yandan sıkınca sabitleniyor. Metal tornaları gibi stabil kullanabilmek için neler yapmak gerekiyor. Yada yapılabilirmi. Aslında önceden metal tornam vardı büyük çap çalışamıyorum diye satmıştım. Keşke onu kullanmaya devam etseymişim O:-)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2011, 22:25:31 »
kolay gelsin başlamak bitirmenin yarısıdır ancak yavaş yavaş yapmak en hızlı bitiriştir.

saygılar
Kademeli kasnak sistemi düşünüyorum.Birde polisaj milini kullanmayı düşünüyorum.Malum imalat yaptığımızdan polisaj isteyenler oluyor.saygılar

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2011, 22:34:11 »
Mehmet Bey kolay gelsin. Size ağaç tornasıyla ilgili birşey sormak istiyorum. Çin malı bir ağaç tornam var. Şimdiye kadar pek bir sorun çıkarmadı ama geçen ay motoru yandı bende kasnak sistemi uygulayıp birde gerdirme ilave edip daha güçlü bir motor monte ettim. aliminyumdan koordinat sehpam vardı onu torna yatağına adapte edip basit metal işlerindede kullanayım istedim. Ama farkettimki tam merkezli dönmüyor. Bunun aslında birkaç nedeni var döner puntanın olduğu hareketli parça torna yatağına tam oturmuyor ancak yandan sıkınca sabitleniyor. Metal tornaları gibi stabil kullanabilmek için neler yapmak gerekiyor. Yada yapılabilirmi. Aslında önceden metal tornam vardı büyük çap çalışamıyorum diye satmıştım. Keşke onu kullanmaya devam etseymişim O:-)
Ağaç tornası meyal tormasının yerini tutma imkanı yok çünkü ağaç tornası çok basit bir sistemdir.kordinat sehbasıyla basit tornalama işlerini yapabilirsin ama üzerine bir kalemlik yapman gerekiyor kalemin kesici ağzının iş merkezinde olması şart.bu şekilde tornalama yapabilirsin.merkezli dönmüyor şeklini anlayamadım salgımı var.açıklarsan yardımcı olmaya çalışırım .keşke metal tornasını satmasaydınız.Birde ekleyeyim aliminyum kordinat tablası dayanıklı değildir çok ince pasolarla çalışman gerekir

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2011, 22:43:04 »
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Bitirmek için gayret edeceğim çabuk konusuna gelince ben istesemde hızlı yapamıyorum yavaş bir yapım var bugün iki makinaya beraber başladığıma bakma marangoz arkadaşın atelyesinde çoğu işleri yapıyorum benim makinaya nezaman başlayacaksın deyince onada başladım bir abiye kaynak işlerini yaptırdım ben kestim o kaynattı sonra tornada yapılması gereken işleri bir arkadaşın tornasında kendim bizzat tornaladım sadece iyi bir kaynakcı olmadığımdan kaynak işlerini başkasına yaptırıyorum diyer herşey kendi yapmam.Saygılar

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2011, 22:45:55 »

saygılar
Kademeli kasnak sistemi düşünüyorum.Birde polisaj milini kullanmayı düşünüyorum.Malum imalat yaptığımızdan polisaj isteyenler oluyor.saygılar

atelye büyük ise istediğin yere koy ustam polisaj milini eğerki yer sıkıntın var ise motorun miline ek yap öyle kulanderim
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #14 : 14 Aralık 2011, 22:56:25 »

saygılar

atelye büyük ise istediğin yere koy ustam polisaj milini eğerki yer sıkıntın var ise motorun miline ek yap öyle kulanderim
ben aynı mili kullanmayı düşünüyorum tahrik kasnağının ortasından geçen mili taşırarak uç kısmına polisaj takmayı düşünüyorum.kısacası tek motorla işi bitirmeyi ayrı bir kayışla ikinci bir milde yağılabilir ama böyle bir düşüncem var belki zamanla fikrim değişebilir yinede görüşlere açığım fikirlerinizi değerlendiririm teşekkürler

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #15 : 14 Aralık 2011, 23:02:51 »
Kolay gelsin Mehmet Bey. En güzelini yapacağınıza eminim.
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #16 : 14 Aralık 2011, 23:03:56 »
kolay gelsin.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #17 : 14 Aralık 2011, 23:52:45 »
Ağaç tornası meyal tormasının yerini tutma imkanı yok çünkü ağaç tornası çok basit bir sistemdir.kordinat sehbasıyla basit tornalama işlerini yapabilirsin ama üzerine bir kalemlik yapman gerekiyor kalemin kesici ağzının iş merkezinde olması şart.bu şekilde tornalama yapabilirsin.merkezli dönmüyor şeklini anlayamadım salgımı var.açıklarsan yardımcı olmaya çalışırım .keşke metal tornasını satmasaydınız.Birde ekleyeyim aliminyum kordinat tablası dayanıklı değildir çok ince pasolarla çalışman gerekir
Teknik bilgim fazla olmadığından tarifte sıkıntı yaşıyorum aslında. Salgılı dönmüyor ama örneğin metal yuvarlak bir mili taktığımda merkezden delmiyor. Ağaç tornalamakta sorun yaşamıyorum. Syg.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #18 : 14 Aralık 2011, 23:53:05 »
Kolay gelsin Mehmet Bey. En güzelini yapacağınıza eminim.
teşekkürler

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #19 : 14 Aralık 2011, 23:58:04 »
Teknik bilgim fazla olmadığından tarifte sıkıntı yaşıyorum aslında. Salgılı dönmüyor ama örneğin metal yuvarlak bir mili taktığımda merkezden delmiyor. Ağaç tornalamakta sorun yaşamıyorum. Syg.
puntan merkezde değildir.mili doğru bağlıyamıyor olabilirsin.bence matkabı bağladığın punra tam merkezdeni buna bakmak lazım düzgün bir mili iki punta arasına bağlayıp kompretör saatiyle kontrol etmek lazım.ama ağaç tornası olduğundan iki puntada dakılmaz sanırım.ezberede ne diyebilirim bu tür sorunlardır büyük bir ihtimalle