Bıçak Sanatı - Forum

Krom kaplı bıçak

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Krom kaplı bıçak
« : 14 Aralık 2011, 09:17:16 »
arkadaşlar krom kaplama üzerine düşünüyorum
internette bunu buldum
http://acilhediyehatti.com/dekoratif-hediyelikler/page-3/voodoo-krom-bicak-seti.html

''5 bıçak da yüksek ayar dayanıklı paslanmaz çelikten üretilmiştir'' diye yazı var,sanırım bildiğimiz kaliteli çelik üstüne krom kaplamışlar,yada bıçakların konduğu stand krom denmiş anlayamadım,bıçaklarda krom kaplı gibi,ne dersiniz krom kaplama iyimidir kullanışlımıdır yoksa görsellikmidir vs..
krom sprey boyalar sanırım iş görür

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Ynt: Krom kaplı bıçak
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2011, 11:00:49 »
krom kaplama silahlarda da kullanılıyor
paslanır çalik bıçağınız varsa onu kromla kaplatmanız mantıklı
yalnız bilenen ağız kısmı açıkta kalır sadece orası paslanır
ama çok pahalı
siyahı var
mat beyazı var 
en pahalısı da mat beyaz
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2011, 11:11:04 »
Bıçaklarda krom kaplama yok (paslanmazlık için çelikte krom var elbette). Stand plastik üzeri krom kaplama. Nereden biliyorum? Sayfanın altını da okudum.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2011, 11:51:39 »
Bıçaklarda krom kaplama yok (paslanmazlık için çelikte krom var elbette). Stand plastik üzeri krom kaplama. Nereden biliyorum? Sayfanın altını da okudum.

'''5 bıçak da yüksek ayar dayanıklı paslanmaz çelikten üretilmiştir '''

kafamı karıştıran bu yazı oldu,hem paslanmaz çelikten imal olmuş bemde krom kaplanmış,ilginç geldi,madem krom kaplıcaklar süs için sanırım,o halde kaliteli çelik neden kullanmışlar

peki krom kaplama için sprey yeterli sanırım,aslında denemek lazım,uygun zamanda denemek isterim merak ettim nasıl görsel ürünler çıkacak  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2011, 13:45:22 »
Bıçak yapmayı sevip de üzerine beyaz krom kaplayanına henüz denk gelmedim. Bir bıçaktan bahsederken krom lafı geçiyorsa bu bıçakta krom içeren bir çelik kullanıldığındandır.

Bıçakların nasıl yapıldığını düzgün bıçaklar yapan, kendine saygısı olan insanların anlatımlarını okuyarak öğrenirsen böyle soruları kendin eleyebilirsin.

Ayrıca lütfen aklına gelen şeyleri düzgün incelemeden, araştırmadan hemen yazma. Bir daha oku, kendin anlamaya çalış. Bu başlığı şu ana kadar 58 kişi okumuş.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2011, 13:54:47 »
Mert. Bıçaklar değil bıçakların saplandığı adam plastik üstüne krom kaplı. Bıçaklar çelik tamamen ve kaplı falan değil. Nereden biliyorum ? Forumu da okudum.