Bıçak Sanatı - Forum

Bu bu nedir bu?

tarpoon

• 4739
Ynt: Bu bu nedir bu?
« Yanıtla #20 : 15 Mayıs 2012, 23:05:40 »
KESİNLİKLE DAMASCUS ÇELİĞİ MOZAİK DESEN DENEN MODELDEN DAHA ÖNCE İNTERNETTE İZLEMİŞTİM.....KATMANLARI OLUŞTURACAK METALLERİ FARKLI BİR DÜZENLE YERLEŞTİRDİKTEN SONRA OLUŞUYOR.......AMA KESİNLİKLE EMİNİM....

iletilerinizi küçük harflerle yazın  lütfen... :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #21 : 12 Ekim 2012, 20:58:51 »
Damascus, değil bilmem ama yüzeydeki doku (kabartmalar) bir tür asit veya elektro-kimyasal aşındırma delaleti kanaatımca.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

« Yanıtla #22 : 16 Ekim 2012, 23:20:23 »
Damascus, değil bilmem ama yüzeydeki doku (kabartmalar) bir tür asit veya elektro-kimyasal aşındırma delaleti kanaatımca.
Kesinlikle Damascus.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #23 : 17 Ekim 2012, 00:49:02 »
Yanlış anlaşmayalım haddimi bilmeye gayret ederim. Damascus mu, değil mi diye yazsam daha anlaşılır olurdu. elektroliz var mı, pek, sizce...
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

« Yanıtla #24 : 17 Ekim 2012, 01:23:40 »
Yok yok ben yanlış anlamam, haddini bilmek kısmıda hiç birimiz için söz konusu değil  ;) Elektroliz deyince, asitle aşındırmayı ( desenleri ortaya çıkarma amaçlı) kastediyorsanız o işlem kesinlikle vardır zaten, ama elektrolizden kasıt galvanotekni türü bir şeyse hayır, yoktur.
Benzer bir denemeye girişmiştim ama hasır olamadan desenleri dağıtmıştım ne yazık ki, ama yine de kullanmıştım çıkan ürünü.