Bıçak Sanatı - Forum

ısıl işlem aparatı

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
ısıl işlem aparatı
« : 12 Aralık 2011, 15:23:28 »
merhaba dostlar

ısıl işlem yaptırdımım firma bıcaklarımı düzgün yapabilmek adına benden bir aparat talep etti (hava celikleri için) anlatığı kadarıyla altaki linkteki malzemenin aynısı bunu memleketimizde yapabilme şansımız varmıdır. 1050 dereceye 20-30 dk dayanma kapasitesi olan bir malzeme gerekiyor.

saygılarımla

http://www.usaknifemaker.com/index.php?main_page=product_info&cPath=57_81&products_id=1391
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Ynt: ısıl işlem aparatı
« Yanıtla #1 : 12 Aralık 2011, 16:01:55 »
Bu malzeme anladığım kadarıyla fırında bıçaklrı dik tutmakta kullanılıyor. Paslanmaz çelikten  yaptırabilirsin.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #2 : 12 Aralık 2011, 16:06:21 »
Bu malzeme anladığım kadarıyla fırında bıçaklrı dik tutmakta kullanılıyor. Paslanmaz çelikten  yaptırabilirsin.

310s malzeme buldum ama 110 dereceye dayanıklıymış ondan yapsam nasıl olur kaç kez kulanabilirim sizce

« Yanıtla #3 : 12 Aralık 2011, 16:18:41 »
310 yokmuydu? Buda dayanır, defalarca kullanırsın, helede bu kalınlıklarda ne zaman yaptığını unutursun sanıyorum.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #4 : 12 Aralık 2011, 16:24:01 »
310 yokmuydu? Buda dayanır, defalarca kullanırsın, helede bu kalınlıklarda ne zaman yaptığını unutursun sanıyorum.

10mm kalınlıktaki bir sacın üzerine aynı şekilde 310s 10m lik cubukları dizeceğim ve her iki araya 3-4 bıcak koyacam :)
levha 250x150 ölçülerinde olacaktır inşallah bükülmez
aradaki cubukları 10 luk yerine daha ince kulanmaka olurmu ?

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 12 Aralık 2011, 16:38:32 »
Selam,

Peki ısıl işlem esnasında fırının içersinde profillerin bu yaptığımız aparata dokundukları kısımlarda bir ısı kaybı yada daha fazla ısınma gibi bir sıkıntı olurmu? ve bu temas noktalarında eğilme gibi problemler çıkarmı? yoksa zaten yüksek sıcaklıklarda, yaptığımız aparat da aynı ısılara çıkacağından bir sıkıntı olmazmı? Yazdıklarınızı okurken bu durum bir sorun yaratırmı diye aklıma geldi, birde metal yerine Ateş tuğlalarına testere ile yarıklar açıp fırın içersine konulsa, bir tane dibe bir tane de kapak önüne, bu ikisinin üzerine dik olarak yerleştirme imkanı olmazmı? Bildiğim kadarıyla Soba içlerinde ve Taşfırınlarda kullanılan bazı tür tuğlalar oldukça yüksek ısılara dayanmakta.
One for All, All for One...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #6 : 12 Aralık 2011, 16:42:37 »
sonuc olarak malzemenin gidiği fırın 1050 derece olduğundan aparata aynı şekilde ısınacaktır 310s malzeme teknik verilerinde 1250 derece acık ateşe dayanıklıdr diye ibare vardır yamulma olacağını zannetmiyorum ateş tuğlaları aynı şekilde ısıya dayanıklı fakat izolasyon özelliği olan bir malzemedir
vakumlu fırın içerisindeki malzemeye basınçlı gaz verildiğinde izolasyon özelliğinden dolayı gec soğuma yapar ve akabinde sertleşme baklananin cok altında olur .
aparat malzemenin gem dik durması acısından hemde yamulmalara karşı bir önlem olarak düşünülmüştür .

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #7 : 12 Aralık 2011, 18:03:59 »
Bu malzeme saf aluminadan yapiliyor. Porselen ya da kilden seramik sanatcilari icin ivir zivir satan dukkanlarda bazen bulunabiliyor. Ben de cok aramistim zamaninda ama bulamadim. Onun yerine firinin icinde kullanilan , sikistirilmis seramik yununden yapilan tuglamsi sert parcalardan kesip bicip kendim yapmistim.  Kolay kesiliyor ,dert olmamisti.
« Son Düzenleme: 12 Aralık 2011, 18:08:28 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 12 Aralık 2011, 18:33:02 »
Seramik kaynak standları (*) malzeme olarak bu işe uygun olsa gerek ancak onlar da bıçağı dik tutamaz tabii. Alternatif olarak, rezistans, elektrikli ısıtıcı malzemesi satan mekanlardaki tuğlalar ve çubuklarla bir çözüm üretilebilir.

Ya da hiç kasmayıp dışardan getirtebilirsin. Bunun fiyatı 18,60 dolarmış.

Bkz.: http://www.usaknifemaker.com/index.php?main_page=product_info&cPath=57_115&products_id=1380

-----------------------------------------------------------------------------------------------
* Seramik kaynak standı:

Bkz. : http://www.karamer.com/HONEYCOMB-KAYNAK-STANDI-BY-pid-10263.html
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #9 : 12 Aralık 2011, 21:59:19 »
vakumlu fırında  bıcaklar hem dik dursun hemde kasılmalar önlensin diye bu meretten sipariş edecektim ama parasında degilim yolda gelicek seramik olan cubuklar sizlere ömür

ben bugun 250mm x150mm ve 12mm kalınlığında 310s den plakayı kestirdim üzerinede delikleri actıracam lazerde  akabinde bu deliklere 310s den 10mm lik cubuktan 5er cm kestirdim onları cakı verecem gerisi gelir artık 1250dereceye dayanıyormuş bir 10 sefer kulanırız herhal :)

« Yanıtla #10 : 12 Aralık 2011, 23:17:32 »
10 sefer mi ??? dalga mı geçiyorsun özgür. Benzer saclardan brülor cehenemlikleri yapmıştık zamanında, yıllarca dayanıyordu.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #11 : 13 Aralık 2011, 00:27:24 »
Ben de parça refrakter tuğlalar kullanıyorum, onların aralarına dik koyuyorum bıçakları. Bir de 304 malzemeden yaptığım bir "V" şeklinde tutacak var, 2 yıldır fırında, bol tufal kaplandı ama hala iş görüyor, onu propan ocakta kullanıyorum...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #12 : 13 Aralık 2011, 08:15:49 »
10 sefer mi ??? dalga mı geçiyorsun özgür. Benzer saclardan brülor cehenemlikleri yapmıştık zamanında, yıllarca dayanıyordu.

cok kızdım sabah sabah 162x250 x12 lik 310s malzemeye 70dolar cekmişler, yahu bunun kilosu nekadarki altı üstü 3,8kg malzeme
« Son Düzenleme: 13 Aralık 2011, 18:33:49 Gönderen: Taner Salar »

« Yanıtla #13 : 13 Aralık 2011, 17:01:16 »
Aman şu sözlere biraz daha dikkat....

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #14 : 13 Aralık 2011, 17:03:08 »
eyvallah ustadım  değiştiremedik zaman dan dolayı ilk ve son oldu

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #15 : 13 Aralık 2011, 18:35:01 »
Özgür  nasılsın..?  ;D mesajını ısteğin üzerine düzelttim..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #16 : 13 Aralık 2011, 22:33:42 »
Özgür  nasılsın..?  ;D mesajını ısteğin üzerine düzelttim..

e4yvallah ustadım bir anlık sinir işte saygılar

Toros

• 41
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #17 : 23 Ekim 2020, 12:40:44 »
sonuc olarak malzemenin gidiği fırın 1050 derece olduğundan aparata aynı şekilde ısınacaktır 310s malzeme teknik verilerinde 1250 derece acık ateşe dayanıklıdr diye ibare vardır yamulma olacağını zannetmiyorum ateş tuğlaları aynı şekilde ısıya dayanıklı fakat izolasyon özelliği olan bir malzemedir
vakumlu fırın içerisindeki malzemeye basınçlı gaz verildiğinde izolasyon özelliğinden dolayı gec soğuma yapar ve akabinde sertleşme baklananin cok altında olur .
aparat malzemenin gem dik durması acısından hemde yamulmalara karşı bir önlem olarak düşünülmüştür .

Yeni başlık açmak istemedim . Ustalarım yardımcı olursanız sevinirim. Karbon çeliği ile çalıştım hep . Paslanmaz (n690) 10 adet profilim var elimde. Böhler İzmir e göndereceğim ısıl işlem için. Aparat yapmamı söylediler. Bu aparatı 1040 imalat çeliğinden yapabilir miyim? Malzemenin kalınlığı 10mm. Teşekkürler