Bıçak Sanatı - Forum

Bakır, Pirinç Bronz İşleme Kalemleri

Bakır, Pirinç Bronz İşleme Kalemleri
« : 11 Aralık 2011, 22:47:32 »
Bir kaç tane kalem yaptım, bakır -pirinç-bronz  işleme amaçlı. Bunların sayısı gittikçe çok fazla artacak, yaptıkça buraya eklerim. Çaplar 8 ve 10 mm. Malzeme Böhler K510 ( Civa çeliği).

DSCF2611 by assuva, on Flickr

DSCF2613 by assuva, on Flickr

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
Ynt: Bakır, Pirinç Bronz İşleme Kalemleri
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2011, 22:59:22 »
Hocam elinize sağlık. K 510 ısıl işlem öncesi kolay işlenebilen bir çelikmidir? Deri izleme kalemleri yapılabilir mi ? Yani çap 10 mm lik çubuk ucuna dremel ile ince ve keskin hatlar kolay yapılabilir mi? Isıl işlemi yağda mı suda yapmak lazım ?

Saygılar

« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2011, 23:48:22 »
Isıl işlem öncesi çok rahat işleniyor, Dremelle resim bile yapabilirsin  ;). Ben sertleştirmeyi suda yaptım, her ikisi de uygun aslında yağ daha garantilidir şimdiden söyleyeyim.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #3 : 12 Aralık 2011, 10:08:15 »
hocam bunlarla yapılan işleri de örneklemek lazım ki, uçların şeklini fonksiyonlarıyla birlikte daha rahat algılayalım değil mi ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #4 : 12 Aralık 2011, 11:37:00 »
hocam bunlarla yapılan işleri de örneklemek lazım ki, uçların şeklini fonksiyonlarıyla birlikte daha rahat algılayalım değil mi ^-^

+ 100  :2up

« Yanıtla #5 : 12 Aralık 2011, 11:45:55 »
Bir şey yapınca örnekleyeceğiz zaten  ;)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2012, 12:00:38 »
Sefa hocam ne oldu bu kalemler ?

« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2012, 12:12:17 »
Sefa hocam ne oldu bu kalemler ?
Hayri kalemler arada birkaç artarak çoğalıyorlar. ne işe yaradı dersen, kullanacağım iş daha o aşamaya gelmedi. Neredeyse ön hazırlığı ve temel üretimi bitti, yavaş yavaş o aşamaya geliyor  ;)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2012, 12:30:45 »
Aynen abi kullanacağın işi merak etmiştim. O zaman sana kolay gelsin.

Dün akşam birkaçtane motor subabını bu tip kalem yapmak için şekillendirdim. Sadece keskinleştirme işi kaldı. Ancak biraz denedim de, vurma yönü, şiddeti, malzemeye bakış açısı, kalemi tutma şekli falan acayip pratik yapmak lazımmış.

« Yanıtla #9 : 20 Ocak 2012, 12:37:24 »
Hayri bunlarla tsuba, kashira vs işlemesi yapmayı düşünüyorum.Yaptığım kalemlerin hepsi form değiştirdi. Bu tür işlerde kullanılacak kalemlerin mutlaka köşeli olması gerekiyor, bu hem parmakların kavrama sırasında yorulmaması için hemde kalemle çalışırken özellikle ince uçlu kalemlerde yönü karıştırmamayı sağlıyor. Motor süpablarını tavsiye etmem, denemelerimde gördüm ki eskimiş kare eğeler, hss torna kalemleri veya sertleştirilmiş civa çeliği iyi iş görüyor. Motor süpablarında eksoz ve emme süpabları birbirinden alaşım olarak biraz farklıdır, bildiğim kadarıyla eksoz süpabları daha dayanıklı. Genellikle çapı büyük olanlar ( aynı motora ait ise) eksoz diğer emme süpabıdır.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2012, 16:09:08 Gönderen: sefa »

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #10 : 20 Ocak 2012, 13:39:30 »
Bendekilerde emme subabı abi. Yalnız şunu farkettim ben de; bu subapların kafa kısmı daha sert. Sap paslanmıyor ama  geniş yüzey paslanıyor. Eski olduğundan aradaki birleşim yeri bile gözle anlaşılıyor. Kıvılcım testinde de kafada daha çok karbon olduğunu gördüm.

Ben sadece şekli yüzünden subapları kullanmak istiyorum. O geniş kısmı çekiç darbelerinden eli korumak için çok güzel mesela. Biraz da kirli çıkıyım sanırım ki bunları biryerde kullanmalıyım diyorum.   

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #11 : 20 Ocak 2012, 20:28:25 »
Eh ustam, meraklandırdın yani, aşamaları arada bir fotolasan bari, bi de şu 1.3 milyon kat olayı var tabii  ^-^ İspiyonculuk gibi olmasın  ;D

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #12 : 20 Ocak 2012, 23:29:11 »
Eh ustam, meraklandırdın yani, aşamaları arada bir fotolasan bari, bi de şu 1.3 milyon kat olayı var tabii  ^-^ İspiyonculuk gibi olmasın  ;D

Ustam şu an herşey henüz hazırlık aşamasında, fotoğraflar olsada hepsi hazırlık fotoğrafı olacak. Bu nedenle daha fotoğraf çekmedim. Sonucun nasıl olacağını bilemesem de Özellikle kalemleri kullanma aşamasına bunu kayıt altına alma gibi bir düşüncem var. 1.3 milyon değil ustam, 1.310.720 kat olmuş  ^-^ biraz erken söylemiş olduk ama neyse artık. Neye benzediğini bende merak ediyorum. hep beraber göreceğiz bakalım.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2012, 23:43:20 Gönderen: sefa »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #13 : 20 Ocak 2012, 23:39:28 »
10 X 217  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #14 : 15 Şubat 2012, 23:23:42 »
Kalemlere biraz daha eklendi, bunlar da 6mm çapta cıva çeliğinden.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #15 : 15 Şubat 2012, 23:26:23 »
eline sağlık ustam en iyi secim olmuş bulabilirsem sana cok güzel cubuklar yoluyacam çeliği bile işlecek şekilde  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #16 : 12 Şubat 2013, 02:44:49 »
Hocam ücgen raspa seklide kolleksiyonuna gider yanal kazimalarda cok is goruyor.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #17 : 12 Şubat 2013, 20:01:50 »
Hocam ücgen raspa seklide kolleksiyonuna gider yanal kazimalarda cok is goruyor.
Sağolasın, var zaten  ;) burada hepsini paylaşmadım ama sanırım 50 yi geçmiştir sayı.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #18 : 12 Şubat 2013, 21:02:20 »
Hocam cekinmeyin paylasin cok isimize yarayacaktir.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #19 : 12 Şubat 2013, 22:01:57 »
Tamam toplu bir çekim yapar hepsini hizaya dizerim  ;)