Bıçak Sanatı - Forum

yardım..

tarpoon

• 4739
yardım..
« : 10 Aralık 2011, 23:09:21 »
rahmetlı babamdan kalan bıçağı kardeşim saklamak ıstemıstı. bende vermiştim ,geçenlerde abi bu bıçağı  nasıl bıleyeceğiz deyince  başına gelecekleri anlamış gibi. hemen geri getirmesini söyledim.
tabiki getirdi ama ben evde yokken bırakıp aynen vınlamış. ıyıkıde öyle yapmış >:( >:(    bıçağı görünce nerdeyse ağlıyordum. babam bu bıçağı kendısı yaptı  kullanmıyordu bıle ama bızım eşş.....k babası hariç , bununda canına okudu.  eskı halıne getırmek ıstıyorum ama ağız perişan ve suyu kaçmış gıbı.  440c olduğunu söyluyordu rahmetlı.
ayrıca balçak ve kuyruk dökülerek yapılmış bunu bozmak istemıyorum. ağızı açayım derken zaten namlu formunu bozmuşlar acaıp olmuş, baktıkça terelellıler gelıyor  >:(

bana bır fıkır verın ne yapayım..?
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ynt: yardım..
« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2011, 23:26:20 »
Valla bir iki önerim vardı ama birader kaçmış :( kaçmasaydı ben yaş bir meşe odunu önerecektim, neyse artık bir dahaki sefere. Usta bu arkadaş epeyce bir hırpalanmış, bence tamamen söküp dağıtma, ağzı bir kontol et eğer sertliği vs gitmediyse yüzeyi temizle bile ve sakla ( hamon yapmaya çalışma, biradere verme vs.) Suyu kaçtıysa ve yeniden su vermeye niyeti bozduysan balçağı filanda sökmen gerektiğinden bence sen bu işe hiç girme ve her tarafını tastamam yapıp bir yerde "baba yadigarı" olarak sakla. derim...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #2 : 10 Aralık 2011, 23:29:28 »
sanbırım birader istanbulda adresi ver ben onunla ilgilenirim dizinemi topuğunamı :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 10 Aralık 2011, 23:36:19 »
Valla bir iki önerim vardı ama birader kaçmış :( kaçmasaydı ben yaş bir meşe odunu önerecektim, neyse artık bir dahaki sefere. Usta bu arkadaş epeyce bir hırpalanmış, bence tamamen söküp dağıtma, ağzı bir kontol et eğer sertliği vs gitmediyse yüzeyi temizle bile ve sakla ( hamon yapmaya çalışma, biradere verme vs.) Suyu kaçtıysa ve yeniden su vermeye niyeti bozduysan balçağı filanda sökmen gerektiğinden bence sen bu işe hiç girme ve her tarafını tastamam yapıp bir yerde "baba yadigarı" olarak sakla. derim...

valla baktıkça içim daralıyor.  hani meşe odunu falan bır tarafa ıyıkı denk gelmedık   >:(  sadece ağzını düzeltıp kabzeyı kaldırmak en ıyısı sanırım..

sanbırım birader istanbulda adresi ver ben onunla ilgilenirim dizinemi topuğunamı :)

bilader istanbulda ama o bıraz ağır kaçar :-\  ama bır tokadı hak etti..!  gerçi iki kelamım o tokattan daha çok can yakar ya.

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 10 Aralık 2011, 23:44:18 »
Kızılcık sopası yahut eski tip bahçe hortumlarını düşünmemeye çalış. Dayak çözüm değil... Yani belki bunları art arda söylersen bin kereden sonra inanmaya başlayabilirsin.  :-\

Ya da şöyle düşün, biz varız.

-- o --

Bıçağın sapını yapıp ağzını düzelt, daha fazla müdahale yapma derim. Bıçak için önü cam, diğer tarafları ahşap, içi de kırmızı kadife bir kutu yapıp vitrine bunun içinde koy. Hatta kapağı kolayça açılmasın.

İkinci aşama olarak da bunun bire bir kopyasını - tabi tercih edeceğin bir namlu kalınlığında - karbon çelikten yapıp, hamon becerilerini konuşturup, babanın yaptığı modeli yaşat ve bunu kullanarak bu tasarımı onurlandır derim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 10 Aralık 2011, 23:47:31 »
bunu hiç düşünmemştim :(  teşekkür ederim Eylem,  aynı model karbon çelığınden bır tane daha yapıp ıkısını bır yerde kilitli olarak muhafaza ederım..

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #6 : 10 Aralık 2011, 23:49:49 »
o zaman 1095 benden gerisi senden haftaya yapıyoz oldumu  :2up
istersen 440cden yaparız

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2011, 23:52:28 »
teşekkür ederim Özgür  :)  karbon çelığınden yapıcam..

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 10 Aralık 2011, 23:56:33 »
teşekkür ederim Özgür  :)  karbon çelığınden yapıcam..
sözüm söz baba yadiğarını yaşatmak en doğru olanıdır. haftaya cıkarırız aynı modelden 2 tane  ;)
ama hamonlu

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 11 Aralık 2011, 00:05:57 »

Bıçağın formunu çok tuttum. Kullanışlı duruyor. Yenisini kullanma amaçlı yap derim. Eskisiyle yenisini yan yana koymazsın böylece. Karşılaştırmak gibi olmasın.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #10 : 11 Aralık 2011, 00:08:58 »
gerçekten eylem ustaya katılıyorum bıcağın formu 10 numara ve yapalım 5 tane 1095 hamonlu 5 tane 440c den yazalım üstüne babanın ismini yaşatalım yıllarca olmazmı ?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 11 Aralık 2011, 00:21:57 »
öncelıkle bunu düzeltmeye çalışacağım. sonrasına bakarız.. ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #12 : 11 Aralık 2011, 00:26:29 »
öncelıkle bunu düzeltmeye çalışacağım. sonrasına bakarız.. ;)

ustad sadece perdah çekelim zımpara falan sonra da bende var geyik boynuzunu iki balçak arasına koyalım  akabinde güzel bir çerçeve asalım duvara altına yazalım baba yadiğarı diye olmazmı

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #13 : 11 Aralık 2011, 01:45:28 »
abi inan çok üzüldüm. bir ustanın onca emekle yaptığı bir bıçağı, bıçaktan anlamayan kişiler tarafından bu şekilde mahvedilmesine çok kızıyorum. mesela sokakta bileyciyim diyerek bıçağı taş motoruna tutanlar yok mu...  >:(  ustam bu bıçağı bu şekilde rafa kaldırsanız sizi hergün rahatsız eder düşüncesindeyim. yerinizde olsam hiç acele etmeden elmas eğe ve zımpara kullanarak sadece taşlama eşiğinin olduğu o kısmı elimden geldiği kadar düzeltirdim.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #14 : 11 Aralık 2011, 02:17:57 »
Tanerciğim, dert etme, bu adam olur, senin ellerinde bence harika olur, güzel bir perdah, ağız da düzeldi mi, geriya kabza kalıyor, kabzayı da boynuz ya da yumru bişey koydumuydun harika olur. Eylem'in fikri çok güzel, bir de bu formda bişey çıkartırsan harika olur. Form gerçekten çok hoş, bıçakçılık genlerinin nerden geldiği anlaşıldı  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #15 : 11 Aralık 2011, 04:30:51 »

valla baktıkça içim daralıyor.  hani meşe odunu falan bır tarafa ıyıkı denk gelmedık   >:(  sadece ağzını düzeltıp kabzeyı kaldırmak en ıyısı sanırım..

bilader istanbulda ama o bıraz ağır kaçar :-\  ama bır tokadı hak etti..!  gerçi iki kelamım o tokattan daha çok can yakar ya.

Önce geçmiş olsun, sonra Sefa ustama katılıyorum, niyahette de rahmetli babamın azıcık (!) argo ama bu tip durumlarda "CUK" (soldan sağa 3, bir oturuş biçimi) oturan lafını edip; "Ağzına alamadığın ya....ğı g.tüne sokmaya çalışırsan böyle olur" diyerek iyi sabaha karşılar diliyorum...

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #16 : 11 Aralık 2011, 05:55:18 »
Geç mi yatıyorsun, erken mi kalkıyorsun abi?
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 11 Aralık 2011, 19:19:16 »

Önce geçmiş olsun, sonra Sefa ustama katılıyorum, niyahette de rahmetli babamın azıcık (!) argo ama bu tip durumlarda "CUK" (soldan sağa 3, bir oturuş biçimi) oturan lafını edip; "Ağzına alamadığın ya....ğı g.tüne sokmaya çalışırsan böyle olur" diyerek iyi sabaha karşılar diliyorum...

Sevgiler,

anlatmak ıstedığını anlıyorum Cem .   lakın azıcıktan zıyade bayağı bayağı argo olmuş. :-\   sabah 04:30,da  yazdığın bu mesajın ,  uykusuzluğun vermış olduğu  zihin bulanıklığı ıle yazılmış olduğuna kanaat getırdım . işin açıkçası argo olmayan bır ıkı cümle ile bunu ıfade edebılırdın..

sevgiler,

« Yanıtla #18 : 11 Aralık 2011, 19:26:11 »
Cem mesajı şimdi okudum, bu argoyu filan da geçmiş harbiden küfür formatına girmiş. Mesajına gerekli düzeltmeyi yaparsan sevinirim.

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #19 : 11 Aralık 2011, 21:09:01 »
Form gerçekten çok hoş, bıçakçılık genlerinin nerden geldiği anlaşıldı  :2up

:2up

ustalara tavsiye vermek haddimize değil

sen işini bilirsin ;)

pim deliği yok heralde 
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2011, 21:22:56 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...