Murat , forumda ilk defa birsey sordun, cevap vermek boynumuzun borcu. Konuyu resimlendirmek istiyorum ama yarin belki. Yag kullanarak bilemeyi pek bilmem , taslarin da hepsini tanimam ama su taslariyla bayagi bir deneyimim oldu, oluyor da ( vazgecmem yakindir gerci ) . Su taslarini kullandiktan sonra bana ustune para versen yag tasi kullanmam. Atiyorsun suyu tas tertemiz , otekinde talas yag ile karisiyor , yagli gures gibi. Ama girit tasi unlu bir tas da bir yandan. Sana tavsiyem tasi en ama en son is icin kullanman. Cok yuvarlanmis agizlarda once zimpara ile bir kere kilagi gormek lazim bence. Cunku girit tasi da sert bir tas degil. Tas iyi kesti mi yumusak oluyor , tabiati bu.
Kenarlar , bileme sirasinda ( belki de bicak esneyip tasin ortasini cabucak yediginden , belki de degil ) ama her zaman bicagi ciziyorlar. Bunun icin butun kulturlerde tasin kenarlari yuvarlaniyor. Cok degil birkac mm icerden 45 derece ile filan bizote etsen yeter. Girit tasi icin 240 kum zimpara bence iyidir. Elle yapma ,zimparayi bir cama yapistir , tasi duzgunce ona surt.
Tasi yaglamamis olsan , su ile dene diyecektim, Cunku girit tasini su ile denedim, fena olmadi. Arkansasda da su kullanilabiliyor. Tasin illa da su emmesi gerekmiyor. Cok daha kolay temizleniyor. Ama tasi bir kere yagladin mi , bu sansin kalmiyor.
Son olarak tasi , sudan etkilenen bir agaca silikonlama, agac isler tas kirilir. kalinlik filan tanimaz.
Sonradan ek : tasin yuzeyine kursunkalemle zigzaglar ciz ( sabit kalemle cizme , ayrica yagli tas yuzeyini nasil cizersin ben de bilmem ama , bizde boyle ) Sonra cama islatilip yapistirilmis zimparaya ters cevirip sur , bitin cizgiler kayboldugunda tas duz demektir. Zorlama , cok bastirma , esit basinc uygulamaya calis.
Bunlari da unutma , elbet bir gun bizim de deriyle ilgili soracagimiz bir iki birsey olur