Bıçak Sanatı - Forum

Bu izi yapacak olan birisi varmı

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Bu izi yapacak olan birisi varmı
« : 06 Aralık 2011, 08:00:07 »
daha önce mevzuzu geçti,ben zımpara ile denedim olmadı,en iyisi şöyle sorayım dedim,bu izi yapıp buraya eklicek varmı,nasıl yaptığınıda demiş olur
önemsiz iz gibi gelebilir,google den ne kadar araştırdımsada her 3 ürünün 2 sinde bu iz vardı,bende nasıl yapıldığını önemsedim,bakalım yapıcak uğraşıcak birisi çıkıcakmı  :2up
sondan 1 ve 2 önceki izlerde zımpara sonucu,ince izin belirmediğini göstereyim dedim,aynısını yapıp ekleyen olursa müthiş olacak,hiç bir forumda göremedim,yabancı sitelerede baktım ııhh yok sanki sır gibi  :-[

« Son Düzenleme: 06 Aralık 2011, 08:06:22 Gönderen: merttt9 »

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
Ynt: Bu izi yapacak olan birisi varmı
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2011, 08:54:08 »
Şablon olarak kullanmak üzere fotoğraftaki gibi dalgalı olarak kesilmiş bant, bıçağın ağzını açık bırakacak şekilde yapıştırılır. Fiber disk ile açıkta kalan yerler çizdirilir. Fiber disk dediğim scotch brite'ın matkaba, taş motoruna ya da spirale takılmasına uygun hale getirilerek bir disc üzerine birbiri ardına yapıştırılmış hali.
Bu işi en iyi taş motoru için yapılmış olan fiber disk yapar.
Ama bence uğraşmaya değmez.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #2 : 06 Aralık 2011, 10:02:08 »
Şablon olarak kullanmak üzere fotoğraftaki gibi dalgalı olarak kesilmiş bant, bıçağın ağzını açık bırakacak şekilde yapıştırılır. Fiber disk ile açıkta kalan yerler çizdirilir. Fiber disk dediğim scotch brite'ın matkaba, taş motoruna ya da spirale takılmasına uygun hale getirilerek bir disc üzerine birbiri ardına yapıştırılmış hali.
Bu işi en iyi taş motoru için yapılmış olan fiber disk yapar.
Ama bence uğraşmaya değmez.
+1 yapay hamon bence zaman kaybı ve işin daha kötüsü sen nasıl yaptığını biliyorsun ya kim görürse görsün kolpacıktan 2 çizik olmaktan öteye geçemez gözünde ;)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 06 Aralık 2011, 12:15:58 »
Mert aynı konuyu yine pişirip pişirip önümüze koyman pek hoş değil. Daha önceki sorunda cevaplanmış bir konuydu. Sır olduğunu söyleyemezsin, sadece aşırı basit ve çirkin ve anlamsız olduğu için kimse nasıl yapılır diye diğer forumlarda konuşmuyor, gizli saklı bir olay olduğundan değil...

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
« Yanıtla #4 : 06 Aralık 2011, 13:06:03 »
hım tamamdır anladım,demek kimse sevmediği için yapmıyor  :2up
o zaman sorun yok,keşke elimde çok alet erdavat olsaydı  :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 06 Aralık 2011, 14:44:16 »
Mert sorun alet edevata ihtiyacın olmaması. Tüm bıçağı bantla kapla sonra istediğin şekilde bir hamon kes çıkar ağızdan, yani şeklin olmasını istediğin yerler hariç her yer bantla kapalı olsun, sonra bir camcıya git ve bunu kumlatmak istiyorum de. 5-10 liraya kumlarlar, bire bir aynı görüntü olur...

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
« Yanıtla #6 : 06 Aralık 2011, 17:19:19 »
peki emre usta dediğini yapıcam camcıya giderim  :2up
sağol  :)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #7 : 06 Aralık 2011, 18:55:04 »
Benimki sadece bir fikir denemedim ama dalgaların yüksek olduğu kısımları önceden hafifce cukurlaştırsan yani yüzeyi dalgalı bilesen üst kısmı sildiğinde böyle bir görüntü çıkabilir diye düşünüyorum denemedim tahmin ediyorum.Saygılar kolay gelsin
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

merttt9

• 1419
« Yanıtla #8 : 07 Aralık 2011, 00:23:00 »
Benimki sadece bir fikir denemedim ama dalgaların yüksek olduğu kısımları önceden hafifce cukurlaştırsan yani yüzeyi dalgalı bilesen üst kısmı sildiğinde böyle bir görüntü çıkabilir diye düşünüyorum denemedim tahmin ediyorum.Saygılar kolay gelsin

mehmet usta,denemek lazım,ama ben burada bir kaç açıdan resim ekledim,çok ilginç geliyor,sim gibi parlayan vede sanki suluboya fırçası ile çizgi çekilmiş gibi iz var,bu yüzden üstünde fazlasıyla durdum,ama emre ustanın dediğini yapıcam buralarda çok camcı vardır,umarım aynı sonucu alırım,hemen resim eklerim,böylece bu tarz ürünlerin yapılış aşamasını ortaya çıkarmış oluruz  :2up
canlı hali resimden daha farklı duruyor,yanardöner bir şekli var,fotoğrafı belli açıdan flashlı çekince sadece o çizgi,baştan sona bir hat gibi s harfi çıkıyor,hoş duruyor ama bazı durumlarda belirginleşiyor
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2011, 00:24:54 Gönderen: merttt9 »